Milanovi dani odluke, "Rosonere" čeka novi pad u prosečnost?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.05.2019.
13:05
Izvor: Sportske.net

Jednostavno, Milan je daleko od toga da ponovo znači nešto u Evropi, a na osnovu projekcija čini se da će i dalje juriti svoj rep.

AC Milan
AC Milan

Povezane vesti

Milan čeka rasplet u Ligi šampiona, nisu i dalje bez pansu, tačnije pobeda protiv Bolonje je vratila nadu, imaju najlakši raspored od rivala, ali su bez prava na grešku.

Ipak mnogi su skeptični da Milan može da dobije sve mečeve, kao i da će Atalanta ispustiti prednost, ali treba sačekati.

Ono što je najvažnije je da sudbina Milanovih ambicija zavisi od ulaska u elitu. Oni i dalje imaju problema sa FFP, pa iako je Eliot solventan, jednostavno i da hoće, zbog ograničenja ne bi mogli da ulože veći novac, izostanak iz Lige šampiona odnosi sigurno između 50 i 70 miliona evra.

To bi značilo, a Leonardo je tako nešto i najavio skroman prelazni rok, ali i prodaju jednog ili dva igrača. Verovatnije je da to bude Suso, kao i još par fudbalera koji nisu u prvom planu, mada neki smatraju da će "Rosoneri" morati da žrtvuju Romanjolija ili Donarumu.

Milan neće otkupiti Bakajoka, a pojačanja bi se svela na igrače koji bi došli na pozajmicu, sa pravom otkupa, recimo Malkoma, no Barselona nije baš raspoložena da ga pusti bez obaveze otkupa.

Isto je sa Sant Maksiminom za koga Nica traži 35 miliona, kao i Evertonom iz Gremija koji košta 40. I ovo nisu imena koja bi raspalila maštu navijača, ali Milan ni za njih nema novca.

Zbog toga sada ostaje varijanta da se sačeka kraj sezone, u sledeću uđe sa manjim ambicijama, imenuje De Zerbi ili Di Frančesko, dovede par igrača iz Sasuola i ponovo krene od početka. Jasno, smanjivanje troškova znači i manju šansu za povratak među najbolje, pa se stiče utisak da se u Milanu vrte u krug...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Thursday, 09.05.2019
19:48

Velika steta za Milan, nadam se da ce oziveti uskoro

avatar
PazzaInter
Thursday, 09.05.2019
14:35

Gadno su pogresili kad su u jednom prelaznom roku ulozili oko 200 miliona. Okej, jasno je bilo da im treba dosta novih igraca ali stice se utisak da je to odradjeno dosta nespretno i brzopleto, retko ko je opravdao svoju cenu. Bolje da su za te pare doveli recimo 3 ili 4 top igraca nego sto su kupili ceo novi tim.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 09.05.2019
15:40

Mislis da bi ti top igraci dosli? I opet bi nam trebalo isto toliko (novih) igraca u sledecem letnjem prelaznom roku.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 10.05.2019
17:27

Znas valjda i sam da bonuci nije hteo da napusti Italiju, a da je hteo da ode iz juventusa. Rodrigez je bio jedan od NAJBOLJIH bekova pre teske povrede, a od mnogih novih igraca se ipak ocekivalo vise nego sto oni realno mogu da pruze. Na kraju krajeva, u pravu si ti da je bilo previse novih igraca i da je to bilo jako tesko uigrati, ali, opet se vracamo na tu pocetnu pricu (nisam i sad to napisao, ali, hiljadu puta ranije jesam, a i sad nam treba dosta igraca) da nam je mnogo novih i trebalo. Dosta je toga trebalo da se poklopi da bi uspeo jedan tako ambiciozan projekat.

avatar
PazzaInter
Thursday, 09.05.2019
18:03

Uz novac i zanimljiv projekat ls nije presudna. Hoces da kazes da Bonuci nije bio top pojacanje, bar na papiru, a dosao je u Milan. Rodrigez je bio jedan od najtrazenijih bekova tada, Calhanoglu najbolji igrac Leverkuzena godinama, Biglia jedan od najboljih u Laciju itd. Jednostavno nisu se kockice poklopile, da je bio ozbiljniji trener to bi verovatno bila druga prica.

avatar
Anonymous Official
Thursday, 09.05.2019
14:20

Bolje im je da probaju Carrasca,Depaya ili Richarlisona ako ce vec Susa prodati.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 09.05.2019
15:41

Tesko da ce Memfis doci bez LS.

avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 09.05.2019
16:43

msm da bi brazilac bio dobro resenje ali da nista manje dobro nije ni igrac nice....kazem da donaruma ne sme da ode prosto jer se sve vidi sad kad nam bodovi vise...da ga nema bili bi na sredini tabele i to je realnost...sto se tice rezanja troskova srezali bi se sa prodajom susa...a dovodjenjem sen-maksime.....isto se moze reci za hakana....pa mozda i kesija....ako ode slon nznm koliko sensi moze da ga menja...paketa bi morao da igra na centru i falio bi bar pozajmljen igrac na sredini...napad ne treba dirati...kazem knjige se peglaju i sa romanjolijem samo ako manolas dodje...to je po meni jedno ne primarno ali resenje koje se moze razmotriti...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 09.05.2019
13:14