Milan - Stabilizacija počinje prodajom trojice najboljih?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 11.07.2018.
10:20
Izvor: Sportske.net

Investicioni fond će uložiti 50 miliona evra da stabilizuje klub koji grca u dugovima, ali da bi se kasa popunila na prodaju su najbolji. Doduše, ovo će teško ko platiti...

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Milan ima nove vlasnike, obećali su stabilizaciju, da će odmah uložiti 50 miliona evra kako bi skinuli neke od dugova i eventualno uticali na Arbitražu u Lozani da promeni odluku o eliminaciji kluba iz Evrope.

Ali, koliko je realno da američki investicioni fond da novac za neka ozbiljna pojačanja?

Nema šanse, ono što se zna je da Gatuzo ostaje, a Milan će, kako bi popunio kasu prihvatiti ponude za najbolje igrače, ako one stignu.

Dakle, neće prodavati ispod cene, međutim, Rajola čeka rasplet oko Kurtoe i Bekera, razgovarao je sa klubom, oni očekuju od Donarume najmanje 60 miliona evra.

Navijači su burno pozdravili kapitena Bonućija na predstavljanju novog dresa, ali i on bi mogao da ode.

Naime, ako zaista Junajted ili Siti budu platili oko 45 miliona evra za iskusnog štopera, Milan će ga prodati.

Na kraju, čekali su Atletiko ili Liverpul, pominjan je i Napoli, Susova klauzula je 38 miliona, ali teško da će to neko platiti za Španca.

Dovedeni su besplatno Rejna, Strinić i Halilović, u klubu kažu da se čekaju dalji potezi Amerikanaca kojima je klub pao u ruke nakon nesposobnosti kineskih vlasnika.

Ipak, teško je očekivati neka ozbiljna pojačanja, kako rekosmo, veliki dugovi će planove odložiti na neodređeno, verovatno se čeka najbolja ponuda za Milan, a nema vremena za neku ozbiljniji preokret do polovine avgusta dok traje prelazni rok.

U ovom trenutku za Milan je najbolja solucija da tim ostane na okupu, inače će potonuti u još dublju prosečnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Edin Salja
Saturday, 14.07.2018
03:00

Eliot preuzeo klub i svi dugovi Lija prema fondu su anulirani, sada ostaju jedino vanjski dugovi kluba da se saniraju, za te potrebe je Eliot vec izdvojio 50 miliona eura, sto ce stabilizovati klub i dati garancije Uefi, da klub treba i moze nastupati u Evropi. Tako da se ocekuje da bi apelacioni sud u Lozani mogao ponistiti odluku o krsenju FFP.

avatar
Edin Salja
Saturday, 14.07.2018
02:45

Samo nek prodaju pomenute, mrdnuce se stvari ka boljem. Donaruma je kiksao najvise kada je trebao braniti puno bolje. Bonuci je imao sezonu ispod prosjeka. Jedino je Suso napredovao, ali i on je oscilirao dosta.

avatar
Anonymous Official
Thursday, 12.07.2018
00:21

United treba stopera a nije realno da Cityu treba jer ih ima dovoljno kvalitetnih

avatar
NS SHADOW
Wednesday, 11.07.2018
16:54

Elliott razmatra mogucnost da izmedju 5% i 20% kluba ostavi Riccardu Silvi (pored Maldinia na slici). To je biznismen koji zivi u Majamiju i jako je blizak sa porodicom glavnog coveka Elliotta, Paula Singera. Kada je postalo jasno da od Yonghong Lia nema nista, Elliott je preporucio Silvi da od Kineza uzme Milan. Silva poseduje ogromno poznavanje italijanskog fudbala, jer bas dugo radi oko TV prava Serie A za inostranstvo. Iskustvo Silve bi jako pomoglo Elliottu u prvim godinama vodjenja kluba.

Zanimljivo, Silva je suvlasnik FC Miamia, i to sa Paolom Maldiniem, sto bi samo poguralo Paola u Milan i omogucilo bolji odnos izmedju kluba i njega. Sto se opet Paola tice, njegova buducnost je neizvesna. On zeli da ima presudnu ulogu u donosenju svih bitnih odluka a ne da samo bude tu kao Zanetti u Interu, ali su u Milanu vise za opciju da na tu poziciju stave nekog iskusnijeg sa dokazanim znanjem i vec su kontaktirali dosta ljudi.

Elliott namerava da se prema Milanu ophodi kao prema jako ozbiljnom poslu. Cilj je da reorganizuje klub i da ga zadrzi bar 5 godina, a onda da ga proda kada vrednost kluba bude jedna milijarda.

avatar
NS SHADOW
Wednesday, 11.07.2018
18:50

U.S hedge fund Elliott Management has reportedly written off Milan’s debts, having taken over from Yonghong Li.

The Chinese owner had to borrow around €180m from the fund to pay for his takeover, while the club itself was loaned €73m initially, which rose to €128m to pay players and clear bank debt.

Those loans also carried a high interest rate, but MilanNews reports that after seizing control of the club the hedge fund has cleared the debt.

Elliott is now expected to inject around €50m to stabilise the Rossoneri’s finances, with a focus now on gradual investment to respect Financial Fair Play rules.

The hedge fund plans to sell the club on, but must ensure that Milan are no longer in financial difficulty to make them attractive to new owners.

avatar
NS SHADOW
Wednesday, 11.07.2018
14:44

ELIOT MI (OT)KUPIO MILAN.

avatar
MarioJ
Wednesday, 11.07.2018
13:32

Juventus treba iskoristiti priliku i vratiti im za kupovinu Bonucija proslog ljeta. Trebaju Milanu uzeti Romanjolija.

avatar
NS SHADOW
Wednesday, 11.07.2018
14:45

Spavajmo, sanjajmo...

avatar
Uncle Fester
Wednesday, 11.07.2018
13:23

Ko god poznaje poslovanje investicionih fondova zna da je njima u interesu da Milan bude što jači i da postiže što bolje rezultate jer će mu na taj način i vrijednost rasti. Dakle, Eliot će sve učiniti da klub bude jači a ne da prodajom igrača oslabe klub. Što se tiče dugova o kojima vi pišete, oni ne postoje odnosno nisu toliko veliki već mnogo manji od Interovih i Rominih na primjer. Milanov najveći dug je bio 380 miliona prema Eliotu koji sada više ne postoji jer je naplaćen preuzimanjem kluba. Dobar dio dugova je Mr Li otplatio kupovinom od Berluskonija tako da je situacija trenutno bolja nego što bi iko mogao pomisliti što će se i vidjeti odlukom suda u Lozani uskoro!!!!

avatar
rossonero_t
Wednesday, 11.07.2018
12:39

Ovo su vec neki duboki kompleksi, drugog objasnjenja nema.

avatar
rossonero_t
Wednesday, 11.07.2018
12:38

Ljudi imamo pobednika, Eliot preuzima Milan i zadrzava ga na godinu dana kako bi ga sledece godine prodao sto jeftinije 😂😂😂

avatar
rossonero_t
Wednesday, 11.07.2018
12:37

Kako je tebi krivo covece pa to je neverovatno 😂😂😂

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 12.07.2018
11:04

krivo mu je sto se raspadate

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 11.07.2018
12:14

ajde vise dovedite trenera kako bog zapovjeda i da ostane isti roster tima Milan je bolji za 50 % Pa sta je to samo meni jasno da Gatuso Montela Sedorf itd mogu voditi samo nekog Frozinonea

avatar
NS SHADOW
Wednesday, 11.07.2018
10:59

Gatuzo zeli da vrati Kucku da bude alternativa FK, nikad nisam razumeo taj transfer i uvek sam smatrao da je to jedan od -stubova- neuspesne sezone.

avatar
Okocha
Wednesday, 11.07.2018
10:54

Koji to veliki dugovi? Koliko je to para tacno, kakve su to pausalne ocene koje se konstatno potenciraju? Ako pricamo o ozbiljnom novinarstvu, koliko je to tacno miliona ili miljardi po tome kako se pristrasno pise? Bivsi vlasnik je dugovao tom fondu, nije vratio, izgubio klub. Sta sad, fond duguje sam sebi? Dva put nista je nista, crva (duga) nije ni bilo...

avatar
NS SHADOW
Wednesday, 11.07.2018
10:49

Pojavio se i izvesni Rikardo Silva kao kandidat za kupovinu. Milanista bogati.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 11.07.2018
10:45

Kakva je ta stabilizacija , ako prodas najbolje igrace ???

avatar
rale_vojvoda
Wednesday, 11.07.2018
10:36

Steta za Milan,prije godinu dana skroz druga prica,sad ponovo borba za Europu samo.