Milan otkrio vremensku mašinu, vraćaju se u 2012. godinu?!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 04. jun 2020.

  • 08:44

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Putovanja kroz vreme, odnosno fudbalska nostalgija nisu isplativi. Hoće li Milan biti izuzetak od pravila?

Milan otkrio vremensku mašinu, vraćaju se u 2012. godinu?!
Foto: EPA/MATTEO BAZZI
Izgleda da Milan ima šansu, naime, Tijago Silva je javno upitao bivši klub da li ga želi.

Njemu ističe ugovor sa PSŽ, neće ga obnoviti, navodno nuđen je i Barseloni koja ga je svojevremeno silno želela, ali sada je prestar.

Nekada igrač Milana, u tandemu sa Ibrahimovićem, 2012. je otišao u PSŽ, tačnije prodat je protiv svoje volje, kada je Berluskoni rešio da smanji troškove.

Uvek je govorio da je ostao vojnik Milana i da će se vratiti na "San Siro".

Ibra je stigao zimus, ovog leta bi mogao da mu se pridruži Brazilac koji ima 35 godina, odigrao je dvadesetak mečeva za Parižane prošle sezone, Tri godine je bio igrač Milana, došao je iz Fluminenzea, odigrao standardno, osvojio i titulu pre odlaska.

Odlučiće Gazidis, zajedno sa Ragnikom, Silva je iskusan, značio bi Romanjoliju kao što je i sam stasavao uz Nestu, ali sa druge strane, teško ga je zamisliti u presingu koji forsira Ragnik, morao bi da se odrekne mamutske plate od 12 miliona po sezoni, verovatno bi zatvorio i mesto za nekog mladog igrača. Ovo bi bio nostalgičan transfer, Milan nije dobro prolazio, sećamo se kada su se vraćali Ševčenko, Kaka, nisu bili ni blizu nekadašnjeg nivoa.

Videćemo šta će se desiti, Ibra je tu, čekaju ga razgovori, možda i ostane, mada je to malo verovatno.

Kazino


Ta poslednja velika generacija Milana, početkom decenije je bila zaista prejaka za prvenstvo, sa Van Bomelom, Gatuzom, Inzagijem, Sedorfom, Pirlom, Ibrom, Ronaldinjom, Boatengom, Kasanom, Ibrom, Tijagom Silvom, Zambrotom, ali su ispali od Totenhema u Ligi šampiona, sledeće godine ih je eliminisala Barselona, a Juve im je preuzeo titulu, od tada je i slavni klub bez trofeja.

Jasno, ništa neće biti poznato pre konsultacija sa Ragnikom koji će sesti na klupu naredne sezone. On želi mlađe igrače, ali sa druge strane, Milan ima ponudu za Benasera od Sitija, Donaruma i dalje nije produžio ugovor, mnogi sumnjaju da će "Rosoneri" uspeti da formiraju tim koji može odmah da se bori za top četiri. Potreban im je novac, Nemac će istina dobiti ugovor na tri godine i šansu da stvara ekipu, ali svima je dosadilo čekanje, gotovo deceniju, Milan je daleko od bitnih stvari, i prihodi i ugled kluba su se zaista srozali...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari