Mesi potpisao, Nejmar sad strahuje!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 05. jul 2017.

  • 10:53

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Troškovi su neodrživi, novi ugovor za Lea Mesija mogao bi da izazove potres u Barseloni. Javna tajna, oni novac za Veratija nemaju!

Mesi potpisao, Nejmar sad strahuje!
Foto: EPA/Mariscal
Leo Mesi je produžio ugovor sa Barselonom. Naime, on je pristao na ponuđene uslove, parafiraće kad se bude vratio sa medenog meseca, a njegov otac je dogovorio detalje juče u Barseloni.

Novi ugovor važi do 2020. kada će Argentinac imati 33 godine, moći će da produži ako bude hteo za još sezonu, odnosno ako bude osećao da može da igra na vrhunskom nivou.

Leo će se posle toga vratiti u svoj Njuels, u Rozario i tamo završiti karijeru.

Prema informacijama Mundo Deportiva, ponovo će biti plaćeniji od Ronalda, ovo je osmi put da produžava ugovor sa Barselonom.

Ali, da li će to otvoriti problem?

Naime, Barselona će, računajući i poreze morati da izdvoji ogroman novac, oko 50 miliona evra po sezoni za Mesija, što će dodatno povećati troškove za plate, koji su iznad svih granica.

Oni su bili 72% što je nedopustivo, i pored silnih uspeha, Katalonci ne mogu da se mere sa Realom, Junajtedom i Sitijem, kada je upumpavanje novca u pitanju.

Zbog toga se sada spekuliše oko Nejmara koji je takođe produžio ugovor. Naime, on se brine da će Barselona pristati na ponude koje ima, PSŽ, Čelsi i Junajted mogu da plate oko 200 miliona za Brazilca.

On je odbio prošlog leta ponudu Parižana od 40 miliona po sezoni i izabrao novi ugovor sa Barselonom. Tada je bio zaintrigiran, njegov agent Vagner Ribeiro ga je savetovao da prihvati ponudu, ali je otac imao glavnu reč, pa je Nej ostao u Barseloni.

Ovo nije pitanje Barsine želje, već održivosti sistema u kome izdvajate za plate više nego što objektivno možete. I upravo porezi, odnosno činjenica da MSN trio košta čitavo bogatstvo kada su plate u pitanju prave ogroman problem klubu.

Ako izostanu rezultati, kao ove sezone, to se ne odražava baš direktno na prihode, ali svakako i ne olakšava situaciju, priča se da Barselona nema 100 miliona evra za Veratija i da bi morala da proda par igrača, pre svih Rakitića ili čak i Inijestu.

Navodno, bez prodaja, mogu da ulože samo 50 miliona u nove igrače.

To je sada Nejmarova bojazan, mada on uvek može da odbije transfer. Ipak, ako Barselona odluči da ga proda, njegova situacija u klubu biće pogoršana i verovatno će otići.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari