Mesi može iz Barse bez obeštećenja, ali evo u čemu je kvaka!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 13.10.2018.
10:19
Izvor: Sportske.net

Otkriveni detalji ugovora, Barselona ima novi plan, ali sve je u rukama Argentinca.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Leo Mesi je slobodan za godinu i po dana. Naime, kada je potpisivao ugovor do 2021. uspeo je da ugradi klauzulu po kojoj će u leto 2020. biti slobodan bez obeštećenja.

Međutim, ta klauzula se aktivira jedino ako je u pitanju klub koji ne pripada evropskoj eliti. Drugim rečima, Barselona mu je omogućila da napusti najjače lige, eventualno krene stopama Inijeste i Ćavija, ili se vrati u svoj Njuels što je bio prvobitni plan.

Ali, to je malo verovatno u ovom trenutku, Leo je povređen odnosom Argentinaca prema njemu, ako bi završio karijeru u Argentini, osim obožavanja u svom klub, suočio bi se sa uvredama navijača ostalih klubova, jasno, igre u reprezentaciji su razlog.

Njemu ostaje da sreću potraži ili u Aziji, ili u MLS gde će Dejvid Bekam pokušati da ga privuče već 2020. kada startuje njegova franšiza u Majamiju. Sa sponzorskim ugovorima Mesi bi verovatno u Americi zaradio bogatstvo, međutim, za sada on još nema ideju šta će se desiti do 2020.

I to je jasno, ako oseti da ne može da igra na vrhunskom nivou posle sledeće sezone, otići će iz Barselone, navodno je to i rekao čelnicima kluba, u tom trenutku će imati 33 godine, malo ko veruje da će toliko pasti da ne može da odgovori zahtevima vrhunskog fudbala.

Ali, ako se to desi, staviće tačku, u suprotnom bi mogao čak da prihvati predlog Barse, da potpiše ugovor do 2023. i da se posle toga u 36. godini oprosti i od Barse i od igranja fudbala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
conecorleoneRM
Saturday, 13.10.2018
14:49

Dolazi 2020. u Juve i zajedno sa Ronaldom uzima LS i nakon toga odlaze 2 legende u mls i tamo se sale jos par godina dok ne zaokruze svoje savrsene karijere.

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 13.10.2018
16:20

posle svega ne verujem da ce Ronaldo ikad vise zeleti da ode u Ameriku.

avatar
Marco Popovich
Saturday, 13.10.2018
14:10

Leo se zasitio nekako fudbala poslednje 2 godine,osvojio sva moguca priznanja (osim SP)... Moze lagano da prepusti napad drugima a on da igra iza napadaca kao Iniesta

avatar
Logika i argumenti
Saturday, 13.10.2018
12:10

Ne znam sta sam saznao iz ovih vesti a da vec nisam sam mogao da naslutim...Mesi u 40. moze da ima telo 23. godisnjaka ako uzme vitamin S i naravno vise misicne mase nego prosecni 23. godisnjak tako da moze igrati u evropi a ne kao njegove kolege u tim godinama da ide u kinu ili mls...😁

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 13.10.2018
12:02

Za razliku od mnogih drugih legendarnih igraca, njega ne vidim na klupi. Mislim da nema taj karakter, jednostavno deluje kao neko ko hoce da igra i ne bi figurirao u timu eto tek tako. Realnije mi je da kada vise ne bude mogao zavrsi karijeru nego da se seljaka, mozda eventualno neka astronomija od love

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 13.10.2018
11:10

Ali, to je malo verovatno u ovom trenutku, Leo je povređen odnosom Argentinaca prema njemu, ako bi završio karijeru u Argentini, osim obožavanja u svom klub, suočio bi se sa uvredama navijača ostalih klubova, jasno, igre u reprezentaciji su razlog... pa xenon i hari tvrde da je to izmisljotina

avatar
deki trbic
Saturday, 13.10.2018
10:59

jaoooj mozes misliti ako ce mu neko nesto dobacivati sa tribina itd...to je sastavni deo sporta i pogotovo fudbala, tako da ovo je tako smesno!!!