Merkato - Milan i Torino se dogovorili, Lacio nadomak prvog pojačanja, Atalanta sprema napad za "stotku", ambiciozna "Viola"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.08.2020.
18:30
Izvor: Sportske.net

Nekoliko interesantnih priča sa Apenina.

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Italijanski timovi uveliko rade na transferima za narednu sezonu, sezona je završena, "merkato" će i zvanično biti otvoren prvog septembra, ali brojni klubovi već završavaju određene poslove.

Za početak, kako prenosi pouzdani Đanluka Di Marcio, Milan se dogovorio sa "Bikovima" oko transfera Rikarda Rodrigeza.

Na klupu Torina seo je Marko Đampaolo, koji je imao neslavnu epizodu na klupi "Rosonera" početkom minule sezone, a Italijan je očigledno prepoznao veliki kvalitet u švajcarskog reprezentativcu, koji je na "San Siru" postao višak.

Bivši igrač Volfsburga će parafirati četvorogodišnju saradnju sa "Bikovima", dok će Milan na ime transfera zaraditi tri miliona evra.

Baner

Lacio je maltene dogovorio prvo pojačanje, "Sport Mediaset" tvrdi da je Mohamed Fares na pragu kluba.

Reprezentativac Alžira je pružao dobre partije u dresu Spala, koji je ispao u Seriju B, pa su "Nebeskoplavi" hitro reagovali.

Fares dolazi da zameni Lulića uz levu aut liniju, a Rimljani će timu iz Ferare za njegove usluge platiti osam miliona evra.

Mohamed Fares
Foto: EPA-EFE/STEFANO LANCIA

Atalanta je nesrećno ispala iz Lige šampiona, u četvrtfinalu su vodili protiv PSŽ sve do 90. minuta, a onda je prvak Francuske za tri minuta preokreuo rezultat i plasirao se među četiri najbolje ekipe.

Tim iz Bergama je svakako napravio istorijski uspeh, igraće i naredne sezone u elitnom takmičenju, a izgleda da su rešili i da probiju granicu od 100 golova u jednoj sezoni u Seriji A.

U sezoni za nama su im dva gola nedostajala da dođu do magične cifre, žele da pojačaju ofanzivnu liniju, a kada budete videli ko su im mete, biće vam jasno zašto će pomenutu granicu naredne takmičarske godine i oboriti.

Atalanta je zainteresovana za Žeremija Bogu iz Sasuola, Florijana Tovana iz Marseja i Tajsona iz Šahtjora.

zeremi boga
Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Boga je zablistao u dresu Sasuola u sezoni za nama, postigao je 11 golova i upisao četiri asitencije u Seriji A, oduševio je skaute brojnih evropskih klubova, spekulisalo se i da bi Čelsi mogao da ga vrati u svoje redove za dogovorenih 20 miliona evra.

Ipak, sva je prilika da to "Plavci" neće uraditi, ali je sve jači utisak i da ga Sasuolo neće zadržati, kako je veliki broj ekipa pokazao interesovanje.

Sada je među tim ekipama i Atalanta, nema sumnje da bi dolazak Boge bio pun pogodak za tim iz Bergama.

Što se tiče Tovana, njegov kvalitet je neosporan, ali imao je određenih problema u Marseju u poslednje vreme i sva je prilika da će ovog leta promeniti sredinu.

Florijan Tovan
Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Šampion sveta sa Francuskom iz 2018. godine je ugovorom vezan za Olimpik do leta naredne godine, pa je jasno da francuski klub neće moći da traži veliki novac za njegove usluge.

Poslednja opcija za "Boginju" je Brazilac Tajson, koji je u Šahtorju od januara 2013. godine.

Ima 32 godine i veliko iskustvo iza sebe, čini se da bi Atalanta bez većih problema mogla da ga angažuje, ali i da bi igranje u Bergamu i Seriji A bilo pravi izazov za odličnog krilnog napadača i povremenog reprezentativca Brazila,

Fiorentina je uložila dosta minulog leta, nisu ostvarili željene rezultate, uprava na čelu sa vlasnikom Rokom Komisom je pružila šansu Bepeu Jakiniju, koji će predvoditi ekipu i naredne sezone.

Spremni su i da mu dovedu kvalitetna pojačanja, a italijanski mediji prenose da bi napada "Viole" mogli da pojačaju Domeniko Berardi i Rikardo Orsolini.

sasuolo leće berardi
Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Obojica bi u klub mogli da stignu ako Kjeza promeni sredinu, čini se da bi njihovim angažovanjem tim iz Firence napravio sjajan potez.

Berardi je odavno prerastao Sasuolo, vreme je da napravi iskorak u karijeri, dok je Orsolini pod palicom Siniše Mihajlovića u Bolonji pokazao da poseduje veliki potencijal.

Što se tiče 26-godišnjeg Berardija, on je ugovorom vezan za tim iz Ređo Emilije do leta 2024. godine, što znači da uprava Sasuola drži stvari u svojim rukama i može da zahteva veliko obeštećenje.

Orsolinija je Bolonja minulog leta otkupila od Juventusa za 15 miliona evra, ugovorm je vezan za Mihin tim do leta 2022. godine i vrednost na tržištu mu je 20 miliona evra, jasno je da bi uprava tima sa "Renato Dal'Are" zahtevala nešto više za njegove usluge.

Rikardo Orsolini Bolonja
Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke