Mendeš jača portugalsku koloniju u Premijer ligi, "Vukovi" će biti moćni!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.05.2019.
19:37
Izvor: Sportske.net

Poznato je da Vulverhemptom ima jaku vezu sa "superagentom" Žoržom Mendešom, ovog leta će napraviti paklen tim uz pomoć Portugalca.

EPA/MANUEL DE ALMEIDA
EPA/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Vulverhempton Vonderersi su najprijatnije iznenađenje Premijer lige, minule sezone su osvojili Čempionšip i vratili se u elitni rang, da bi po povratku zauzeli visoko sedmo mesto na tabeli.

Nuno Espirito Santo je sastavio sjajan tim, uglavnom sačinjen od portugalskih fudbalera, koji su na "Molinu" stigli zahvaljujući fudbalskom agentu Žoržu Mendešu, koji je usko povezan sa klubom iz Zapadnog Midlendsa.

Ovog leta će portugalska kolonija definitivno biti pojačana, a britanski portal "Squawka" sastavio je listu potencijalnih pojačanja Vulverhemptona.

U pitanju su klijenti pomenutog Mendeša, samim tim će "Vukovi" imati prednost u pokušaju da ih angažuju, u odnosu na ostale klubove.

Prvo pojačanje mogao bi da bude Andre Silva.

Andre Silva

Portugalski reprezentativac je leta 2017. godine stigao u Milan kao veliko pojačanje, nije se snašao na "San Siru", pa je letos prosleđen u Sevilju na pozajmicu.

Sjajno je počeo sezonu na "Pishuanu", ali je usledio veliki pad forme i brojne nesuglasice sa upravom kluba, pa su "Rohiblankosi" odlučili da ga ne otkupe od "Rosonera".

Ne žele ga ni u Milanu, pa je jasno da će ovog leta promeniti sredinu, čini se da bi vrlo lako mogao da završi u Vulverhemptonu.

Dobio bi šansu da izvede karijeru na pravi put, Vulvsi će pokušati da se domognu i Lige Evrope, pa je jasno da im je potreban još jedan kvalitetan napadač pored sjajnog Raula Himeneza.

Mogao bi put "Molinua" da krene i vezista minhenskog Bajerna Renato Sančes.

Bajern Minhen Herta Hames Rodrigez Renato Sances Salomon Kalu

Portugalac je u Minhen stigao kao veliko pojačanje, sa epitetom jednog od najboljih mladih igrača na svetu.

Nakon Evropskog prvenstva u Francuskoj dobio je i nagradu "Zlatni dečak" za najboljeg mladog igrača na planeti, ali nije uspeo da se snađe na "Alijanc Areni".

Imao je neuspešnu epizodu u Svonsiju, gde je igrao kao pozajmljeni igrač Bajerna, ali je jasno da bi se u Vulvsima daleko bolje uklopio, kao bi ga u klubu sačekali brojni zemljaci.

Konkurencija u Bajernu je jaka, sam fudbaler je isticao da bi voleo da promeni sredinu, kako bi igrao za klub u kojem će biti standaradan, a jasno je da bi Vulvsi to mogli da mu ponude.

Još jedan Portugalac figurira kao potencijalno pojačanje "Vukova", u pitanju je fudbaler Barselone Andre Gomeš.

Andre Gomes Everton

Bivši igrač Benfike i Valensije je sezonu proveo na pozajmici u Evertonu, sjajno se uklopio na "Gudisonu", pa bi "Karamele" i da ga zadrže.

Zainteresovani su i rivali iz Severnog Londona, Arsenal i Totenhem, za njegove usluge, ali bi "Vulvsi" zbog Mendeša mogli da imaju prednost.

Bio bi Gomeš zaista veliko pojačanje za Vulvse, pritom bi i pokvarili planove pomenutim ekipama iz Premijer lige.

Sledeća dva igrača deluju kao zaista bajkovita pojačanja za Vulverhempton, jer su za njihve usluge interesovanje pokazali neki od najvećih evropskih klubova.

Ali, na "Molinuu" se uzdaju u Mendeša.

U pitanju je dvojac Benfike Ruben Dijas i Žoao Feliks.

Ruben Dijas Zoao Feliks Benfika Sporting

Oduševili su mladi Portugalci u dresu "Orlova" ove sezone, Feliks je izrastao u jednog od najboljih mladih igrača na planeti, Dijas u jednog od najtalentovanijih štopera.

Za ofanzivca su interesovanje pokazali gotovo svi veći evropsku klubovi, ozbiljno se dovodio u vezu sa mančesterskim rivalima, interesovanju su pokazali i Liveprul i madridski Real.

Njegova vrednost se procenjuje na oko 120 miliona evra, to bi mogao da bude kamen spoticanja za "Vukove", ali kao što smo napisali, uzdaju se u Mendeša.

Veruju da bi svetski poznati agent mogao da ubedi svog klijenta da je prelazak na "Molinu" najbolji mogući izbor, da bi prelaskom u redove Vulvsa Feliks dobio priliku da dokaže da može da igra na vrhunskom nivou i da bi olakšao tranziciju u neki od najvećih klubova "Starog kontinenta" i da bi pritom dobio i veći novac.

Što se tiče Dijasa, njega takođe prati Junajted, ali i Juventus i madridski Atletiko, sva tri tima imaju plan da rekonstruišu zadnju liniju ove sezone, a imaju i daleko više novca od "Vukova".

Benfika traži oko 60 miliona evra za štopera, ali ponavljamo, na "Molinuu" se uzdaju u Mendeša.

Kao daleko realnije pojačanje za zadnju liniju od Dijasa deluje štoper Lacija Volas.



Nije se Brazilac naigrao na "Olimpiku" ove sezone, najverovatnije će menjati sredinu, a jasno je da ne bi odbio mogućnost da karijeru nastavi u Premijer ligi.

Poslužio bi kao dobar igrač za rotaciju, jasno je da će Espiritu Santu biti potrebno još opcija za zadnju liniju, s ozbirom na ambicije kluba u Ligi Evrope.

Bio je povezivan sa Vulverhemptonom i u januaru, sve su veći izgledi da "Vukove" konačno pojača ovog leta.

Dakle, ambicije Vulverhemptona su zaista velike, uprava je dokazala da ima novac, kada je u drugom delu sezone od Benfike otkupila Raula Himeneza za 32 miliona evra.

Imaju dobar odnos sa Benfikom, pre svega zbog Mendeša, a u svetski poznatog agenta će se uzdati i ovog leta.

Videćemo ko će od ovih igrača završiti na "Molinuu", iznenadili bi čitavu Evropu ako bi sproveli nekolicinu od pomenutih poslova, ali opet, ko je očekivao da će još dok su bili u Čempionšipu angažovati Rubena Neveša, u tom trenutku igrača Porta i jednog od najtalentovanijih vezista u Evropi.

Iznenadili su i letos sa Mutinjom i Patrisijom, veza sa Mendešom je jaka, a ovog leta bi mogli da je iskoriste za stvaranje pakleno jake ekipe, koja bi mogla da pomrsi račune i nekolicini klubova iz "velike šestorke".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Thursday, 23.05.2019
09:23

Koji bi oni hit bili kada bi stvarno doveli sve te igrace.

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 22.05.2019
23:46

Pa oni ako dovedu ove igrace mogu lagano da izbore LS pod uslovom da ne pustaju ove slabije klubove da im otkidaju bodove.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 22.05.2019
23:13

Feliks i Dijaz su nemoguce mete, jer ih traze skoro svi veliki klubovi. Volas nece donijrti nikakav kvalitet, Renato je prevara od igraca, fizicki se razvio sa 15 godina i bio dominantan u juniorima, cim je zaigrao protiv ozbiljnijih rivala, nije nista pokazao. Silva je odlican igrac, u Milanu su gurali Kalinica ispred njega i nije imao prostora, a u Sevilji je bio odlican, dok nisu skontali da nemaju para za njega, pa mu onda nisu ni davali da igra, jer zasto razigravati tudjeg igraca. Andre Gomes je takodje odlican igrac, nije se uklopio u Barsi, prije toga bio fenomenalan i u Valensiji i u Benfi. U svakom slucaju Vulvsi mogu biti samo bolji, a vec imaju odlican tim.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 23.05.2019
08:19

Zar na EP nije imao ozbiljne rivale? :-D

avatar
damjan89
Wednesday, 22.05.2019
22:51

Na Molinu se znaci uzdaju da ce im Mendes dovesti 5 ili 6 sjajnih fudbalera za nekih 150m evra u vr glave...Kako da ne.

avatar
OX
Wednesday, 22.05.2019
22:28

Ja bih radije nekog Nevesa i Vinegara u Liverpulu

avatar
Jean-Luc Picard
Thursday, 23.05.2019
00:25

yes please. RN! :)

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 22.05.2019
19:52

Silva mi bas i lici na nekog vuka, a posto Silva znaci suma, na sumskog vuka.

avatar
StefMU
Wednesday, 22.05.2019
23:25

Hahahahaa vozi a?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 23.05.2019
07:14

Mogu da stave njega umesto onog vuka koji im je sada na grbu, isto im se hvata.