Mbape ima samo jedan uslov da ostane u Parizu, korak bliži novom klubu?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 17.05.2020.
08:15
Izvor: Sportske.net

Za njegov potpis ističu se dva favorita.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Silaskom Lea Mesija i Kristijana Ronalda sa najveće fudbalske scene, nema sumnje da će Kilijan Mbape biti u ozbiljnoj prilici da se istakne kao jedan od najvećih koji su ikada igrali ovu igru.

Stoga i ne čudi interesovanje za njegovu sudbinu jer ne postoji evropski velikan koji ne bi voleo da ga vidi u svojim redovima.

Izveštaji iz Francuske navode da je Mbape spreman da ostane u Pari Sen Žermenu, ali isključivo pod uslovom da u novom ugovoru ima fiksnu otkupnu klauzulu koja bi bila dostupna najmoćnijim klubovima Starog kontinenta.

O kome se radi?

U prvom redu Real Madrid, Florentino Perez "ganja" 21-godišnjeg fudbalera još od Mundijala 2018. godine, a nije tajna da je i Zinedin Zidan dao zeleno svetlu za operaciju koja neće biti nimalo jeftina.

Sa druge strane, pojavio se Liverpul, "redsi" ne bi imali problem da skupe novac ukoliko prodaju Salaha ili Manea, pa bi Mbape bio prirodna zamena za nekog od njih dvojice.

Bundesliga

Velika je verovatnoća da će Francuz ostati u Parizu i ovog leta, pandemija je poremetila svačije planove, naročito one najskuplje u svetu fudbala.

Ukoliko PSŽ pristane na takvu klauzulu, jasno je da se sprema teren za odlazak po mnogima najboljeg mladog igrača na svetu sledeće godine jer bi to, prema trenutnom ugovoru koji važi do 2022, bila poslednja prilika da "sveci" zarade ozbiljan novac na ime obeštećenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RocknRolla
Sunday, 17.05.2020
20:30

Ovo leto nema astronomskih transfera a odlazak Manea u Real bi otvorio put Mbapea u Lfc sto i jeste logicno,igrao bi sa najjacim klubovima sveta,borio se za trofeje svake godine a Klop bi od njega napravio najboljeg igraca sveta,ima predispozicije za to.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 17.05.2020
13:31

Postavljam logicno pitanje koga bi prije Real Mbappea kojeg toliko silno zeli ili Salaha ili Manea. Odgovor je jasan Mbappea, ne moze Liverpool da kupi igraca od novca kojeg nema.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Sunday, 17.05.2020
10:24

Vredi svaku paru!

avatar
JC\'90
Sunday, 17.05.2020
09:51

Voleo bih da ga vidim u Liverpulu