Matje moli Valensiju da ga pusti u Barsu!

Autor: Vladimir Nestorović
četvrtak 17.07.2014.
23:50
Izvor: Sportske.net

Defanzivac 'Slepih Miševa' ne želi da ostane na 'Mestalji' i upravi kluba se obratio otvorenim pismom. Hoće li Valensija popustiti?

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Već neko vreme se priča o tome kako Barselona u svojim redovima želi iskusnog odbrambenog fudbalera Valensije, a na 'Mestalju' je ovih dana stigla i zvanična ponuda iz Katalonije.

Ipak, 'Slepi Miševi' su odbili ponudu Barselone, zbog čega je Žeremi Matju rešio da se otvorenim pismom obrati upravi i navijačima i objasni želju za odlaskom.

"Danas, 17. jula 2014. godine, ja, Žeremi Matje, fudbaler Valensije, želim da se oglasim povodom raznih navoda u medijima."

"Nije mi namera da se zamerim Valensiji i imam veliku ljubav i poštovanje prema ovoj instituciji i njenim navijačima. Nosio sam dres ovog kluba pet sezona i zahvalan sam za poverenje koje mi je ukazano."

"Ovom izjavom ne želim da klub nateram da me pusti, već da objasnim situaciju u kojoj se nalazim ovih dana. Valensija je dobila ponudu od jakog kluba za mene. Nije tajna da bi to bio veliki korak u mojoj karijeri, kao nagrada za moj rad i jedinstvena prilika koju bi svaki igrač poželeo."

"Stigao sam u Valensiju kao slobodan igrač pre pet sezona, i ovaj transfer bi bio dobar za sve. Uvek sam pokazivao svoj profesionalizam i ljubav prema klubu, ali smatram da je sada vreme da napravim korak dalje."

"Kategorički negiram sve optužbe koje su upućene na moj račun, a koje tvrde da odbijam da treniram. Ipak, svako u svetu fudbala razume da ne želite da se povredite kada pregovarate o mogućem transferu."

"Ovom prilikom molim Valensiju i njenog predsednika Amadea Salva, da sednemo i pregovaramo o mom odlasku. Imam priliku da igram u najvećem klubu na svetu i to je sve što želim u ovom trenutku."

"Nikada nisam bio kontroverzna osoba i neću to biti ni sada, samo tražim poštovanje i razumevanje, budući da je u pitanju situacija koja odgovara svim stranama. Štaviše, kada sam prethodne godine produžio ugovor, predsednik mi je obećao da će me pustiti u slučaju dobre ponude, što je sada slučaj."

"Uvek ću nositi Valensiju u srcu, ali bih u finišu svoje karijere želeo da se oprobam u novom izazovu, bez da izgubim ljubav navijača Valensije, za koju sam uvek dao sve od sebe.

Iskreno vaš, Žeremi Matje."
- navodi se u Matjeovom pismu.

Šta mislite, treba li Valensija da ga pusti? Hoće li mu biti dozvoljeno da napusti 'Slepe Miševe'?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke