''Markec'' sve traženiji, mogu li ''crno-beli'' da dobiju trku?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.01.2019.
18:27
Izvor: Sportske.net

Dugo ga nema na velikoj sceni, ali brojni klubovi i dalje se interesuju za njegove usluge.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Bukvalno od kada je došao u Liverpul, nema nijednog prelaznog roka, da se ne priča o Lazaru Markoviću i njegovom napuštanju ''Enfilda''.

Tokom prethodnih nekoliko godina, on je iz Liverpula odlazio na pozajmice u Fenerbahče, Sporting, Hal, Anderleht, ali se ponovo vraćao na ''Enfild'', bez uspeha u pokušajima da se konačno nametne trenerima.

I ove zime je slična situacija, s tim da se sada očekuje i njegov trajni rastanak sa Liverpulom, pošto mu ugovor ističe na leto.


Videćemo u narednim danima da li će se popularni ''Markec'' pridružiti Ademu Ljajiću u crno-belom dresu tima iz Istanbula, ali engleski ''Liverpool Echo'', koji takođe prenosi ovu vest, smatra da su te najave ipak ''preuranjene''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 28.01.2019
23:43

Ako dobro razmisli, uzeo je pare, kad istekne ugovor - u Partizan na godinu dana (naravno samo ako odu ove štetočine), uzme s Partizanom titulu i odigra LŠ i tad će imati 27, najbolje vreme, pre 40 godina pre 27 nisi ni mogao u inostranstvo (prvo da odigraš za klub koji te stvorio i da postaneš igrač). On, sa svojom konstitucijom i lakoćom, može do 35 da igra na vrhunskom nivou, a to je 8 godina posle toga, 2 velika ugovora. I da ne zaboravimo, već sigurno ima dvadesetak miliona u šteku.

avatar
magister
Monday, 28.01.2019
23:39

Kako se ljudi ne umore od saveta ljudima koji odlučuju o svojim životima, tipa, jedi ovo nemoj ono, idi tamo, ne ovamo... Liverpul je prilično platio Markovića, a onda je trener dozvolio, pre svega Hendersonu i Kutinju, da ga miniraju. Marković je izuzetan igrač kad ga se postavi gde treba - tamo gde ga je otprilike postavljao Siniša: sredina terena, zid u defanzivi, brz i dobar ometač, a blizu prostora u koji može da istrči svaku kontru, hiper opasan, pre svega zbog izuzetne brzine, ali i sjajan tehničar na dodir, dva, tri, sa pristojnim pregledom, kad i ako digne glavu, što znači da sa dobrim loptama u prostor može da donese puno ekipi i golovima i asistencijama. Markec je tako i navikao da igra u Benfiki i takav došao u Liverpul, a onda su Henderson i Kutinjo, kad on utrči u prazno, umesto da mu upute loptu, zasecali, okretali se na drugu stranu i davali lopte u širinu. Probajte da istrčite 4, 5 sprintova na utakmici i tako iz utakmice u utakmicu i da ne dobijete ni jednu loptu. To UBIJA samopouzdanje. A Markec je baš mlad došao u Liverpul. Tako da, godišnja plata koja se meri milionima funti - sasvim je pristojna i Markec je u pravu što ne ide, a pristajao je i na manju platu i kod Anderlehta, ali ne i višestruko manju. To je bila igra. Da su mu Anderleht i Liverpul dali zajdeno npr. oko 75% onoga što ima po ugovoru, pa nek se dogovore ko koliko - sigurno bi otišao. Ovako, godinu dana treninga i 100% plata. To jeste prava mera za ono što su mu uradili.

avatar
_mladen_
Tuesday, 29.01.2019
05:46

Vidi, sve je to lepo, ali da je on toliko dobar, mislis da mu Klop ne bi pruzio sansu? Da on grize na treningu i da je stvalno toliko dobar igrac, igrao bi on sad na terenu Enfilda.

avatar
_mladen_
Monday, 28.01.2019
22:19

Umesto da anstavi da igra fudbal, ali on navikao na dobru platu u Liverpulu...

avatar
conecorleone
Monday, 28.01.2019
19:33

Nije otisao jer zna da ne bi mogao da dobije uslove kao u Liverpulu i zato je odlucio da se nakupi kesa do kraja ugovora. Njegov maksimalan domet je Fiorentina i neka pristojna karijera,tipa Darko Lazovic. Da ti bude zao sto se nisi bavio fudbalom kad vidis kako neki prolaze :D

avatar
Brainless
Monday, 28.01.2019
23:25

iskreno da se šutira nogom u dupe za karijeru Lazovića...kakva fiorentina...to kad je bik mlađi sad je on za neku Kinu, Katar, Usa...eventualno serija B...ili Srbija naravno da se vrati da pomogne

avatar
conecorleone
Tuesday, 29.01.2019
10:17

Decko ima 24 ili 25 godina tako da je karijera pred njim a Darko je tek sa 24 godine napustio Zvezdu i otisao u Djenovu tako da je rano za Usa,Katar,Kinu...