Marez i dalje u štrajku, postavio uslov koji će Lester morati da ispuni!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 08.02.2018.
09:09
Izvor: Sportske.net

Alžirac ne odustaje, problem je što nije reagovao na vreme, posle osvajanja titule. Sada to pokušava da ispravi.

EPA/TIM KEETON
EPA/TIM KEETON

Povezane vesti

Lester je i dalje bez Rijada Mareza, on neće igrati ni protiv Sitija, zbog koga i štrajkuje, pošto je Lester odbio ponudu lidera i nije ga prodao ove zime.

Alžirac se od tada ne pojavljuje na treninzima, "Lisice" su besne, čeka ga kazna od oko 250 000 evra, ali Marez traži garancije da će ga pustiti na leto.

Naime, ima obećanje Gvardiole da će ponoviti ponudu u junu, pa traži od Lestera da pristane i u ugovor ugradi klauzulu. On je to propustio da učini posle osvajanja šampionske titule, kada je potpisao novi četvorogodišnji ugovor sa "Lisicama".

Marez je besan jer je letos klub želeo da ga pusti za 60 miliona, a ove zime kada je Siti bio spreman da plati tu sumu, odbili su i tražili čak 90.

Uključila se i asocijacija profesionalnih fudbalera PL, koja se ponudila da bude medijator u čitavoj priči, ali Marez ne odustaje, želi pismeno obećanje pre nego što se vrati u tim.

Ne trenira već nedelju dana i sigurno neće biti u konkurenciji za gostovanje Lestera Mančester Sitiju u subotu popodne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sportski
Thursday, 08.02.2018
14:18

Razumijem u potpunosti Mahreza, ali s pravnog stajališta nije upravu, te se tako treba i ponašati, trebao je o klauzuli i odlasku razmišljati prilikom produženja ugovora.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 08.02.2018
13:27

Sta uzimaju ovi iz Lestera kad traze 90 za Mareza?

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 08.02.2018
12:56

Da je vredeo vise dobili bi bolju ponudu u poslednje dve godine. Trebalo je ili naplatiti ga posle titule ili pustiti ga sada - covek nema sta da trazi u lesteru koji je realno i bez njega dovoljno jak da ne brine o opstanku a previse slab za top 7.

avatar
Čerek Republika Srps
Thursday, 08.02.2018
12:00

Već sam pisao na ovu temu ali evo imm vremena pa ću opet :-). Merez je potpisao ugovor na 4 godine a tom prilikom mu je plata povećana za više od 100%. Dakle,Lester nema obavezu da ga prodaje bilo kome nego ima obavezu da se pridržava potpisanog ugovora. Da u ugovoru postoji klauzula o slobodi to bi bila druga priča. Da ne bude zabune, ne odobravam ovaj postupak Lestera ali želim da kažem da ljudi nemaju bilo kakvu obavezu prema Merezu osim da postujuodredbe ugovora. Šta kad bi se desilo da se Merez npr razboli (dobije neku bolest koja nema veze sa sportom) i ne može da igra, da li bi bilo u redu da ga Lester ne plaća,naravno da ne bi. Tako i uvoj situaciji, menadžment kluba je ocijenio da ponuda koja je stigla nije odgovarajuća i da im Merez treba kao igrač i kraj priče.

avatar
3x3
Thursday, 08.02.2018
11:38

Koliko god nisu fer prema njemu ispali, on je taj koji ima ugovor i ne moze kad mu se prohte da igra ili ne igra ili da treneri ili ne trenira. Kazna treba da mu bude i veca od tih 250 hiljada sto se spominje.

avatar
Thursday, 08.02.2018
20:14

Ja ga podrzavam. Ostao je kad bilo najteze i bio jedan od najtrazenijih. Sad bi bukvalno imao transfer sa odlicnim uslovima za klub u to u tim koji je u borbi za sve trofeje vec ove godine. Svako bi poludeo na njegovom mestu.

avatar
Friday, 09.02.2018
14:16

Za te klauzule postoje menadzeri koji rade taj posao. Ocigledno je da ima loseg. Dobar menadzer bi ubedio Lester da se ne ponasaju ovako i izvukao korist i za igraca i za klub.

avatar
3x3
Friday, 09.02.2018
02:04

Jasno je to, ali je ispao glup sto nije ugradio kluzulu kad je potpisao taj novi ugovor. Svako bi popizdeo u toj situaciji, to je normalno, ali isto tako i profesionalizam.

avatar
Mangus
Thursday, 08.02.2018
10:17

S jedne strane, ima ugovor sa klubom, i mora da ih ispostuje. S druge, i klub se nije poneo korektno. traze sumu, dobiju trazenu sumu, onda istu odbiju i traze jos vise. Covek je ucestvovao u stvaranju istorije kluba, treba da mu izadju u susret