Ma kakvih 60 miliona, Ajntrahtu ostala ''sića'' od Jovićevog transfera!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.06.2019.
12:57
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Ajntrahta izneo realnu zaradu koju je klub iz Frankfurta ostvario prodajom srpskog napadača.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Luka Jović je fenomenalnu sezonu u dresu Ajntrahta krunisao transferom u najtrofejniji evropski klub, Real Madrid, gde je pre nekoliko dana spektakularno promovisan.

Madriđani su Ajntrahtu platili 60 miliona evra, ali predsednik nemačkog bundesligaša Peter Fišer je u izjavi tamošnjim medijima podsetio da je realna zarada od Jovićevog transfera znatno manja.

Naime, Ajntraht je najpre morao da otkupi njegov ugovor od Benfike u iznosu od šest miliona evra, a onda je Portugalcima morao da plati još 16 miliona, kao 30 posto od sledeće prodaje.

Ni to nije sve...

''Mnogi pričaju o 60 miliona. Ali, kada odbijemo Benfikin deo, pa oduzmemo poreske obaveze i ono što pripada menadžerima igrača, nama će ostati trećina'', istakao je Fišer.

Uz to, Ajntraht je morao da angažuje u Jovićevu zamenu, a izbor je pao na mladog napadača Crvene zvezde Dejana Joveljića, koga će platiti 4 miliona evra (u dve rate), oplus eventualno još milion na ime bonusa i 10 posto od sledeće prodaje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Sunday, 16.06.2019
13:16

Ma i da je samo tih 20 miliona (licno mislim da je ipak koji milion vise) ti za 4 miliona cepidlacis i oces u 2 rate. Da je bilo koji jaci evropski klub bio platili bi oni odmah jos bi i vise para dali.