Luis Suarez odlazi iz Barse, kakav bi tandem bio sa Srbinom?!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.08.2020.
19:10
Izvor: Sportske.net

Svojevremeno je dominirao sa Pantelićem, sada bi mogao da oformi paklen tandem sa još jednim srpskim fudbalerom.

EPA/MARCEL ANTONISSE
EPA/MARCEL ANTONISSE

Povezane vesti

U Barseloni se sprema revolucija, Kike Setijen je već bivši, a sva je prilika da će nakon debakla protiv Bajerna i veliki broj igrača promeniti klub.

Šuška se čak i da bi Luis Suarez mogao da napusti redove katalonskog kluba, stigao je u Barsu 2014. godine iz Liverpula, upisao je 283 nastupa i postigao 198 golova, osvojio je na "Kamp Nou" četiri titule u Primeri, četiri trofeja u Kupu kralja i dva Superkupa Španije, kao i trofej u Ligi šampiona, UEFA Superkupu i na Svetskom klupskom prvenstvu.

Ipak, povrede su postale sve češća pojava kod "El Pistolera", utisak je i da nije više ubitačan kao što je svojevremeno bio, pa u Barsi ozbiljno razmatraju da ga već ovog leta zamene.

Sada se pojavila i ponuda za iskusnog Urugvajca, mogao bi da se vrati u klub koji ga je i lansirao na najveću evropsku scenu.

Naime, Ajaks bi da ga vrati u svoje redove.

Španski mediji prenose da je direktor "Kopljanika" Mark Overmars oduševljen idejom da u napadu kluba iz Amstedama ponovo vidi Suareza i da je spreman da uradi sve kako bi ga vratio u redove Ajaksa.

Pojedini mediji prenose i da sprema ponudu, koju bi Barseloni mogao da predstavi u narednih par dana.

Zamislite samo napadački tandem Ajaksa Luis Suarez i Dušan Tadić? Zvuči zaista pakleno.

Tadic

Sećamo se kako je svojevremeno Suarez dominirao Holandijom u tandemu sa Markom Pantelićem, u sezoni 2009/10 zajedno su postigli 51 pogodak u Erediviziji, Urugvajac je bio ubedljivo najbolji strelac šampionata sa čak 35 pogodaka.

Nisu osvojili titulu, domogli su se trofeja u Kupu, ali će ostati upamćeni kao jedan od najboljih tandema u istoriji holandskog šampionata.

Postoji i andegdota vezana za ovaj dvojac, Pantelić je navodno poručio da će morati da prevaspita Urugvajca, jer nikome ne da loptu:

"Moraću da prevaspitam Urugvajca, mnogo solira i nikome ne da loptu", svojevremeno je, navodno, rekao Pantelić, mada je kasnije tvrdio da to nije istina.

Baner

Bilo kako bilo, sada bi Suarez mogao da dobije priliku da zaigra u tandemu sa još jednim srpskim fudbalerom, Tadić je u Amsterdamu dokazao da je pravi fudbalski mađioničar i jedan od najboljih ofanzivaca Evrope.

Sa takvim tandemom Ajaks bi sa punim pravom mogao da se nada novom polufinalu Lige šampiona, možda ovoga puta i velikom finalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Sunday, 16.08.2020
23:05

Ako je ovo tacno ali mislim da nije, to bi dobro bilo za barcuu, moze i neka zamena, Ajax ima odlicne mlade igrace, koji bi mogli u nekoj zamenni za Suareza! Ali mislim da sve ovo nije tacno, Suareza traze Arapi i Bekem, tamo imaju vise para i verujem da ce Suarez tamo da ode zbog para, posto mu je uskoro kraj karijere, i on ce gledati da jos koje milionace zaradi!