Luda letnja pijaca - Napadački valcer, ko će od ove dvanaestorice promeniti klub?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 21.03.2018.
10:28
Izvor: Sportske.net

Neki transferi su već poznati, neki su blizu, neki će biti domino efekat. Kako bi mogao da izgleda ludi letnji rasplet?

Screenshot Marca.com
Screenshot Marca.com

Povezane vesti

Naredno leto bi moglo da izazove pravi zemljotres kada su u pitanju napadači. Veliki broj vrhunskih klubova tražiće nove špiceve, a odlazak recimo Nejmara iz Pari Sen Žermena bi mogao da pokrene sistem spojenih sudova.

Videćemo najmanje sedam ili osam velikih transfera, a šta će se dešavati na leto to samo možemo da pretpostavimo.

Doduše, neke stvari deluju izvesno, gotovo su završene, neke ćemo isčekivati čitavo leto.

Nogu će povući Antoan Grizman, na korak je od Barselone, klauzula od 100 miliona će biti plaćena, a zanimljivo da Barselona čak pristaje da ponudi i Dembelea Atletiku, kako bi izbegla da on eventualno završi u Realu, no to je malo verovatno, Simeone cilja čak Dibalu kao zamenu.

Juve jasno neće pustiti Argentinca, niti planira neke veće promene u napadu, ali njihov najveći rival Inter, dovodi Lautara Martineza iz Rasinga. Tu su kao i kod Grizmana stvari gotove, videćemo da li to znači siguran odlazak Maurita Ikardija.

On ima klauzulu od 110 miliona, pominju se Real, Čelsi, Junajted, u isto vreme Argentinac pregovara i o novom ugovoru sa Interom, traži 8 miliona po sezoni, plus prihode od marketinških prava, ali je izgleda Inter rešio da ga proda.

Možda se uključi i PSŽ, ako Nejmar ostane, Kavani će otići. I PSŽ hoće Dibalu, ali želi i Benzemu, kome je vreme u Realu izgleda isteklo posle devet sezona. Benzemu hoće i Arsenal, kao i Liverpul, videćemo kakve su njegove ambicije.

Ko će ga zameniti u Realu?

Prvi pik je Levandovski, ali Bavarci će tražiti više od 100 miliona za Poljaka, ako ga prodaju, njihova meta je Timo Verne, 22-godišnje otkrovenje iz Red Bul Lajpciga.

Idemo dalje, Gonzalo Guedeš je odigrao fantastično u Valensiji, otkupili su ga od PSŽ, ali Ronaldo vrši pritisak na Pereza da dovede njegovog zemljaka.

Hari Kejn se i dalje pominje, ali realno teško da će ga Totenhem pustiti u Real, dok će na ceni biti Mišu Bačuaji. Naime, prekobrojni u Čelsiju igra sjajno na pozajmici u Dortmundu, ako Morata i Žiru ostanu u "Plavcima" za njega nema mesta. Borusija želi da ga otkupi, no jači klubovi bi mogli da uđu u igru, pa bi "Milioneri" ostali nemoćni.

I na kraju, ne prestaju spekulacije oko Kuna Aguera, da li bi on mogao da bude iznenađenje prelaznog roka, Žesus ima prednost kada Pep igra sa jednim napadačem, ako Siti poželi da podmladi tim, Aguero bi mogao da ode. Ipak, teško je verovati da će ga se Gvardiola odreći.

No, na kraju, videćemo kako će se situacija razvijati, tek, čeka nas zaista pravi valcer napadača i ogroman obrt novca tokom leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sawyer james
Thursday, 22.03.2018
21:06

opet prica da je jesus drugi izbor...

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 21.03.2018
18:56

Ne znam kakav je Roben sad nisam ga gledao dugo, bice slobodan agent na leto. Mozda bi mogao neki jak tim da ga uzme na sezonu. Riberi ista situacija.

avatar
Akiaki15935867
Wednesday, 21.03.2018
20:06

Mozda ih Celzi uzme😂😂😂

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 21.03.2018
20:15

Obojica po 34 godine a igraju krilne fudbalerske pozicije gdje treba da bude igrac mladji ipak u dvadesetim zbog uslova koje ta pozicija trazi.Ribery i Robben bi sada mogli jedino biti korisni u Kini ili Americi da sta zarade pred penziju ili u nekome slabijem timu iz liga petice.

avatar
scofield
Wednesday, 21.03.2018
17:39

Ma kdakle vam vise to da Zezus ima prednost nad Aguerom. Alo Aguero je idalje u top pet spiceva na svetu sta vam je.

avatar
The_Matrix
Wednesday, 21.03.2018
13:29

Ne znam cemu potenciranje price oko prodaje Ikardija. On porucuje da se radi na novom ugovoru, klub to isto govori, ali vi uporno pricate o prodaji. Na kraju i ako zele da ga prodaju sigurno je da ce pre toga produziti ugovor kako bi otkupnu klauzulu popeli preko 150 miliona

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 22.03.2018
14:28

Cuj rade na ugovoru 😂😂😂 ko kanal da prave 😂😂😂

avatar
VANDAL_boys
Wednesday, 21.03.2018
13:21

Nije jos Jesus Agueru ni do kolena.

avatar
V84
Wednesday, 21.03.2018
12:30

Da trampis vanserijskog Dembelea koji je iz svake utakmice sve bolji i ima po nekoliko kljucnih dodavanja za 7 godina starijeg da kazemo iole iznad proseka Grizmana, taj transfer se ravna sa naucnom fantastikom. Dembele je buducnost kluba. Daleko je talentovaniji od kutinja kog su platili nesto vise (i kutinja smatram fantasticnim igracem i pristojnom zamenom za inijestu). Treba li alex vidal da igra desno krilo? Grizman je donekle izvikan fudbaler. U spicu nikad nece biti ni do kolenima Suarezu. A po krilima desno je dembele kvalitetniji od njega, levo je kutinjo kvalitetniji od njega.

avatar
Mangus
Monday, 26.03.2018
13:49

i ja bih to govorio da sam za poluproizvod istresao 150 miliona. Decko je brzinac i to je to. Reci da je talentovaniji od Kutinja je smejurija. nDok se za Grizmana slazem, dobar je ali suvise hvaljen za jednog igraca koji je u rangu Obamejanga

avatar
NIKE
Wednesday, 21.03.2018
12:19

Nemate vi pojma, meni pingvin sa sajta pouzdano rece da je Grizman nova 7ca Unitedai da je vec kupio kucu u Mancesteru

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 21.03.2018
12:11

Pa i nece biti nekih mega transfera,nije da su Benzema,Kavani i Leva u najboljim godinama,posebno za te pare (oko 100m,Benz oko 60m) i nisu neki poslovi. Problem je,sto nema vise toliko vrhunskih igraca kao ranije,sada da krenes kombinovati,jedva bi se 2 top tima napravila,ranije si mogao samo iz serije A,napraviti bar 4 top tima. Sad Grizman,Bacuaj,Dembele,Kavani kao neki igraci,bljak.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Thursday, 22.03.2018
09:58

Grizman je sjajan, Kavani isto ali je u godinama, Dembele nije los ali je preplacen previse......eeeee,a Bacuaji je tipican belgijski napadac, malo losija verzija Lukakua

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 22.03.2018
14:26

Di je sjajan? Covek promasio 3 najbitnija penala u karijeri,jos ako promasi na SP,vise ne mora ni da igra. Pored toga nije 2 bitne utakmice odigrao kako treba,sve bezi od lopte,a sta ce timovima koji zele da napadnu sve frontove igrac da daje golove Palmasu? Kavani je neka losa kopija Batistute,ne kazem da je los,ali da je on neki mega transfer i nije.

avatar
NecaTenerife
Wednesday, 21.03.2018
11:58

Ne razumem ove gluposti oko Nejmara,veliki je to posao sa tolikim parama da bi on tek tako otisao,nema nista od toga,Kavani ako ode iskreno mislim da ce u Kinu,Dembele ako popravi utisak ostaje u Barseloni,Arsenal ce morati da se pojaca,Liverpul nema potrebe pored ovakvog napada,verovatno da ce Klop dovesti neku alternativu kao pomoc ovoj trojici,Real ce kao i uvek da dovede neku bombu,Siti takodje,a Bacuaji ako ga ne vrate ostaje sigurno u Borusiji....Verner ide iz Lajpciga,Kejn 100% ostaje u Totenhemu...moje licno misljenje,ne mora da znaci nista...:)

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 21.03.2018
11:50

spekulacije nagadanja bez veze to moze tako u nedogled

avatar
Wednesday, 21.03.2018
11:49

Zvanicna verzija o Nejmaru puna je neistina.