Loše i gore za Poketina, Bajern našao trenera, Junajted ima drugog kandidata, problem je Fergi?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 04.12.2019.
11:01
Izvor: Sportske.net

Argentinac izgubio izgleda jednu opciju, ni u Engleskoj neće lako dobiti posao. Šta se dešava u Bajernu, šta u Mančester Junajtedu?

EPA/PETER POWEL
EPA/PETER POWEL

Povezane vesti

Oči sveta večeras su uprte u "Old Traford", Solskjer bi mogao da izgubi posao ukoliko Murinjo, a zatim i Pep za vikend, savladaju Junajted.

Najviše šansi da nasledi Norvežanina, u tom slučaju imaće Maurisio Poketino koji je posle smene otputovao u Argentinu gde čeka poziv.

Kombinacija za Bajern je propala, kako tvrdi "Bild", Bavarci će čekati leto, njihove ideje su Ten Kate iz Ajaksa ili Tomas Tuhel, ako ode iz Pariza. Zbog toga Poketinu neće biti ponuđeno mesto trenera na kraju jesenje sezone.

Ali i Junajted okleva. Pojavila se informacija da bi Solskjer mogao da preživi sezonu, a da se onda zaigra na kartu engleskog selektora Gareta Sautgejta. Međutim, tu se odmah postavlja pitanje odnosa selektora i Aleksa Fergusona. Priča se da Sautgejt ne voli Škota koji je bio jedini trener koji je glasao da mu se ne dodeli licenca, odnosno da ne može da vodi Boro nakon smene Meklarena 2006. Sautgejt je bio u procesu dobijanja trenerske dozvole, u takvim slučajevima, moraju da se slože menadžeri u PL, svi su dali pristanak sem Fergija.

Šta misle igrači?

Danas stižu informacije da oni veruju da će Poketino sesti na klupu, da je pritisak preveliki da Solskjer ode, mada će se večeras boriti za svog trenera, tim pre, što većina ne voli Murinja i ono šta je ostavio u klubu.

Ko zna, u svakom slučaju, Solskjer je rekao da ne razmišlja o smeni, da očekuje dalju rekonstrukciju tima u januaru i u junu. On planira da se oslobodi starijih igrača poput Matića, otići će Jang, verovatno i Džons, priča se da je klubu dojadio Pogba...

Ali, hoće li Ole potrajati da završi smenu generacija?

Vratimo se Poketinu, on ima ponudu Arsenala, ali okleva jer veruje da će stići neka od boljeg kluba. Inače, Maks Alegri je odbio "Gunere", smatra da nemaju neku budućnost i da je tim limitiran, ali bi rado prihvatio poziv Junajteda...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KillaB
Wednesday, 04.12.2019
21:53

Ten Kate iz Ajaksa? Ko je taj?

avatar
REVØLT
Friday, 06.12.2019
08:41

''Henk ten Cate (born 9 December 1954) is a Dutch football manager and former professional player.

In the 2005–06 season, he was assistant to Frank Rijkaard at Barcelona when the team won the UEFA Champions League and La Liga titles. He then served as manager of Ajax until October 2007 and won three trophies for the Dutch club.'' Vlajko koristi vremensku masinu:-D

avatar
Paul Kersey
Wednesday, 04.12.2019
19:05

Nema tu trenera. Svi bi u top klub sa top budžetom. Plaše se rada i sami sumnjaju u svoj kvalitet.

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Wednesday, 04.12.2019
17:32

Ko god preuzme Arsenal skočiće potencijalno sebi u stomak i to svaki jači trener zna i zato ih odbija. Nemaju para kao Junajted niti jaku osnovu tima kao Spursi i zato su ih odbila sva veća imena kao Mourinho i Alegri. Poch ako ih preuzme to će biti veoma hrabar potez gdje bi opet krenuo od 0 i gdje bi mu trebalo 2-3 sezone da ih podigne kao što je Spurse podigao. Sada im treba perspektivan mladi trener koji će napraviti renoviranje tima kao Frenki u Čelziju... to Poch jeste ali pitanje je da li će preuzeti najvećeg rivala tima kojeg je doveo do finala LS i do redovnog učesnika LS

avatar
Offside
Wednesday, 04.12.2019
15:33

Poketino ce zavrsiti u Realu na kraju ove sezone i to je jasno.Jedino sto meze da se desi je da Perez pre privoli Alegrija zbog manje plate.Kako god,voleo bih da vidim nekoga od ove dvojice na klupi Reala a smatram da ni Junajted nece pogresiti sa bilo kim od njih.Sto se Sautgejta tice,nesto mi je neverovatna ta prica da bi ostavio ovakvu selekciju Engleske koja je u usponu i koju poznaje toliko dobro...

avatar
REVØLT
Wednesday, 04.12.2019
15:10

Henk ten Cate (born 9 December 1954) is a Dutch football manager and former professional player.

In the 2005–06 season, he was assistant to Frank Rijkaard at Barcelona when the team won the UEFA Champions League and La Liga titles. He then served as manager of Ajax until October 2007 and won three trophies for the Dutch club.


Erik ten Hag (born 2 February 1970) is a Dutch professional football manager and former player who is the currently in charge of Eredivisie club Ajax.

avatar
Nemanjici
Wednesday, 04.12.2019
15:00

Koji crni Garet Sautgejt, pa njemu ne bi dao ni Partizan da trenira. O Boze zar neko moze i da pomisli ovako nesto. On i Geri Nevil mogu slobodno da treniraju nekoga iz Serbian League West.

avatar
Opet Anonymous
Wednesday, 04.12.2019
14:42

Ovo sam jos prije pomenuo da ce se Southgate pojaviti kao opcija ali neka vodi repku. Naravno da bi svako prije preuzeo MU nego Arsenal, igraci zele da OGS ode ali jos vise ne vole MOUa. Pochettino treba da preuzme dok nije kasno i ovako je vec uzasna situacija.

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 04.12.2019
13:07

ten Kate? Ovo ovde čitam već 2. ili 3. put? Jel moguće ovo? Čovek se zove Erik ten Hag, izgovara se isto tako, ako mi ne verujete kucajte na google How to pronounce Erik ten Hag...

avatar
mrancic
Wednesday, 04.12.2019
12:51