Loše čuvana tajna, ma kakva pojačanja, znate li koliko dnevno novca gubi Barselona?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 18.05.2020.
10:22
Izvor: Sportske.net

Jasno, dugovi neće biti ovoliki kada počnu da se realizuju ugovori, ali sada sve stoji. I kada bude krenulo i podvuče se crta, Bertomeu će se suočiti sa nemogućom misijom. Dolazak trojice željenih igrača sa ovim brojevima zvuči kao naučna fantastika...

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Situacija u Barseloni je kritična, klub to krije, ali analize u medijima su pokazale da je finansijska situacija veoma loša. Da će izgubiti veliki novac zbog pandemije, to je jasno, ali i drugi klubovi su u sličnoj situaciji.

Ali, Barselonina namera da kupi dva ili tri igrača deluje kao naučna fantastika.

Naime, u redakcijskom komentaru "Sporta" otkriveno je nekoliko stvari, prvi da u ovom trenutku klub gubi oko 5 miliona evra dnevno, bez utakmica, reklama, prihoda od Kamp Nou i nerealizovanih ugovora. Ovo naravno ne znači da će tako ostati, deo tog novca će biti vraćen kada se situacija normalizuje, ali svejedno gubitak planiranih prihoda doneće minus od 250 miliona kada se sve sabere.

Oskar Grau finansijski direktor je napravio "padobran" odnosno plan za spasavanje, ali igrači se neće odreći većeg dela ugovora, pošto sezona bude nastavljena.

Problem je i veliki broj promašaja, ogromne plate, kao i najmanje deset igrača koji moraju da budu prodati kako bi se rasteretio budžet, ali i dobila određena sredstva za kupovine. Rakitić, Vidal, Umtiti, Rafinja, Kutinjo, Žunior Firpo moraju da napuste klub, takođe, Dembele je na prodaju, a što se tiče Semeda, njega pokušavaju da ubace u trampu sa Juventusom, ili Interom.

No, u tome i jeste problem, Juventus im je poručio da Pjanića mogu da dobiju samo za Artura, od drugoj trampi neće ni da pregovaraju, a Inter traži da suma za Lautara bude 90 miliona u kešu i Semeda procenjuje na samo dvadesetak.

To Barsi vezuje ruke, oni nemaju keš, moraju da čekaju, da prodaju, da udome igrače za kojih nema ponuda, jer problem je i kod drugih klubova isti, smanjeni prihodi.

Baner ispravka

Zato će morati najmanje da skupe 100 miliona od prodaja kako bi platili Lautara, da nekako ubede Artura da ode u Juventus za Pjanića, a što se Nejmara tiče, jedino bi Dembele, Kutinjo ili Grizman (on je već to odbio), mogli da unesu novac u kasu dovoljan da se pregovara oko Brazilca.

U ovom slučaju jasno je da Bertomeu nema nikakvu šansu da kupi pomenutu trojicu igrača, osim u idealnom scenariju, da uspe da proda sve napred pomenute i vrati deo uloženog novca.

Za sada para nema ni za Lautara koji je prioritet, a sve se pomera zbog pandemije i nastavka šampionata. U svakom slučaju, Barsini planovi deluju preambiciozno u situaciji kada su finansijski rezultati loši.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 19.05.2020
15:50

По тој рачуници њихови годишњи расходи су 1,8 милијарди. Нешто сте ви ту побркали.

avatar
deki trbic
Monday, 18.05.2020
14:35

od FARSELONE ostali samo dugmici ahahahhaha

avatar
Mirjevac
Monday, 18.05.2020
14:00

Znaci svi klubovi dibijaju i to svakog dana a fudbal se ne igra, osim sto barca gubi, hahaha!? Gde vam je logika , kad ove gluposti prenosite sa drugih medija? Sve ovo nije tacno ovsko je pisano od kad je kriza pocela, sli nista se nije dogodilo od ovog sto pisete! Barca nije luda da menja Artura za Pkanica, Pjanic 30 godina Artur tek oko 25, tako da je to prica za malu decu, za Semeda Engleski klubovi placaju preko 40 miliona inter uracunava 20, haha! Inter je u opasnoj krizi, moze samo da kupuje jebtine i stare igrace ili one kojima ugovor istice, tako da on nema sta da postavlja uslove! Ko ce da ode u inter kad on nece nista da osvaja posto su tu, Juve, Kacio, Roma se pojacava, interovu igru znamo vec smo je videli, tu je i Milan i ons pojacava, Napoli i on je tu, tako da inter ce da oslani! Ako barca ne kupi Lautara kupice ga drugi klub i opet ce inter da bude slab!

avatar
Johny_Quid
Monday, 18.05.2020
13:01

Da im nije Messija prosek ekipa .. ali i taj Messi je oterao dosta likova tako da ...