Lopetegi iskoristio pauzu da vrbuje prvo pojačanje za naredno leto?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.09.2018.
14:01
Izvor: Sportske.net

Trener madridskog Reala je iskoristio višak vremena da poradi na pojačavanju ekipe za narednu sezonu.

EPA-EFE/JAVIER LOPEZ
EPA-EFE/JAVIER LOPEZ

Povezane vesti

Julen Lopetegi je ovog leta preuzeo ekipu madridskog Reala, njegov dolazak u "kraljevski" klub izazvao je pravi skandal, kako je u trenutku kada je postigao dogovor sa "Los Blankosima" bio na klupi reprezentacije Španije i to samo par dana pred početak Mundijala u Rusiji.

Ostao je bez selektorskog mesta na dan pred početak planetarne smotre, a karijeru na klupi Reala počeo je porazom u Superkupu Evrope od gradskog rivala Atletika.

Nakon toga je vezao tri trijumfa u španskoj Primeri, a treba dodati da je tokom leta redove Reala napustio i najbolji igrač, Kristijano Ronaldo, koji se preselio u Juventus.

Sa druge strane, prava zamena nije angažovana, Lopetegi je ukazao šansu Bejlu, koji mu se na poverenju zahvalio sa tri gola u prva tri kola, a proradio je i Benzema, trenutno najbolji strelac Primere sa četiri postignuta pogotka.

Angažovani su ovog leta mahom mladi igrači, doveden je i Tibo Kurtoa iz Čelsija, a u klub se nakon godinu dana provedenih u Lionu vratio i Marijano Dijaz, koji će sa Benzemom konkurisati za mesto u špicu napada.

Ipak, špansku stručnjak očigledno smatra da su mu potrebna pojačanja, pa je reprezentativnu pauzu iskoristio da vrbuje jedno.

Naime, on je tokom boravka u hotelu Jitman, obavio razgovor sa svojim bivšim igračem, vezistom Porta i meksičkim reprezentativcem Ektorom Ererom.

Ektor Erera Hector Herrera Timo Verner

Dvojac je godinu i po dana sarađivao na "Dragau", a očigledno je Lopetegi zainteresovan za nastavak saradnje.

Dobra stvar za Madriđane je da Meksikanac ima ugovor sa Portom do kraja sezone, pa bi Real već u januaru mogao da ga kapariše za narednu sezonu i to bez uloženog centa u obeštećenje.

Erera je karijeru počeo u Pačuki 2011. godine, da bi Porto pojačao dve godine kasnije i do danas je u redovima portugalskog šampiona.

Za reprezentaciju Meksika je upisao 70 nastupa, postigao je pet golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Thursday, 13.09.2018
18:10

Samo bespotrebno gomilanje igraca u veznom redu gde imamo sve ono sto nam treba, plus Kovacic se vraca sledece sezone i treba mu dati sansu da igra u prvoj postavi i to je to.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 13.09.2018
21:54

Sve ukazuje da se Kovacic ne vraca.

avatar
brekbaCh1
Thursday, 13.09.2018
17:50

Razumem da hocete da ucinite da clanak bude duzi i da se duze ostane na jednoj vesti. Ali ova retrospektiva na svakoj mogucoj vesti, mnogo ide na nerve. Dok stignem do dela zbog kojeg sam uopste i otvorio vest, zaboravim sto sam uopste i kliknuo. Ako vec mora ta retrospektiva da se stavlja, nek bude malo kraca aman, a ne kao ovde, 80% teksta je ono sto svi vec znaju.

avatar
Los Vikingos
Friday, 14.09.2018
00:01

Bravo za komentar i za nameru da se skrene paznja autorima ovog sajta.
I ja sam do sada primetio da je na svakoj vesti koja je imala veze sa Lopetegijem, pocetak teksta izgledao bas ovako. To je bas dosadno i nepotrebno. Bolje da tekst bude manje sadrzajan a da se pogodi sustina istog, nego da tekst izgleda duzi samo da bi bio duzi gde se citaoc smori.

avatar
Thursday, 13.09.2018
16:26

Ne treba njemu nista vise, imaju dobru ekipu, Benzema poceo da reseta.

avatar
Hannibal Lecter
Thursday, 13.09.2018
16:19