Lopetegi bi da pojača sve linije, evo koji su planovi Reala

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 13.08.2018.
22:21
Izvor: Sportske.net

Novi trener je predao svoj plan upravi kluba, ostaje da se vidi kako će čelnici reagovati.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Real Madrid je ovog leta doživeo velike promene.

Najpre su ostali bez Zinedina Zidana, koji je odlučio da napusti klub nakon tri osvojene Lige šampiona i jedne Primere, a potom je "Santijago Bernabeu" napustila i najveća zvezda kluba, Kristijano Ronaldo, koji je odlučio da se okuša u Seriji A u dresu Juventusa.

Mateo Kovačić (Čelsi), Ašraf Hakimi (Dortmund) i Teo Ernandez (Real Sosijedad) su poslati na pozajmice, a prodati su još i Omar Markarelj (Šalke), Lukas Toro (Frankfurt) i Filip Lajnard (Frajburg).

Angažovani su pretežno mladi igrači, poput Vinisijusa Žuniora (Flamengo, 45 miliona evra), koji je odavno kaparisan, Tiba Kurtoe (Čelsi, 35 miliona evra), zatim mladi golman Lunin (Zorja, 8,5 miliona evra), kao i Alvaro Odriozola (R. Sosijedad, 30 miliona evra).

U prvi tim su premešteni i Federiko Valverde, Raul De Tomas i Luka Zidan, ali teško da će neko od njih trojice dobiti priliku naredne sezone.

Lopetegi je na pripremama ostvario tri trijumfa i poraz, a nakon svega shvati je da su mu potrebna još makar dva pojačanja, idealno tri.

Lopetegi
Foto: EPA-EFE/JAVIER LOPEZ

On želi jednog štopera i jednog napadača, dok bi mu dobro došao i jedan centralni vezista, kako je Kovačić poslat na pozajmicu u Čelsi.

Što se tiče štopera, Valjeho ga nije oduševio i veruje da bi najbolje bilo da ga klub pošalje na pozajmicu, pa je tako svestan da će mu biti potreban još jedan štoper, jer ostaje sa samo tri opcije, Ramosom, Varanom i Načom Fernandezom.

Što se tiče samo špica napada, čini se da za klub ne bi bilo pametno da se osloni na dvojac Benzema - Majoral, De Tomas nije zadovoljio, a iako se Lopetegiju dopada Majoral, on smatra da uprava mora da angažuje još jednog centarfora.

Kada je vezni red u pitanju, Deni Sebaljos je oduševio novog trenera Reala, ali Markos Ljorente nije i Lopetegi se nada da će mladi Španac biti poslat na pozajmicu. Valverde se solidno pokazao, ali je jasno da za klub sa najvećim ambicijama ne može da bude stabilna opcija.

O imenima se još uvek ne govori, a Real je izneo jasan stav da neće preplaćivati igrače, već da žele da angažuju što kvalitetnija pojačanja za pristojan novac, ukoliko to bude moguće, kao što su uradili sa Kurtoom, kojeg su Čelsiju platili 35 miliona evra, što je u današnje vreme i više nego pristojna cena za golmana svetske klase.

Kurtoa Courtois
Foto: EPA-EFE/Mariscal

Do kraja prelaznog roka je ostalo nešto manje od tri nedelje, videćemo da li će Real na kraju ipak poslovati.

Pojačanjima iz Premijer lige ne mogu da se nadaju, kako je prelazni rok u Engleskoj završen i nema sumnje da tamošnji klubovi neće želeti da prodaju svoje najbolje pojedince.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barton
Tuesday, 14.08.2018
20:55

Dovesti de jonga iz Ajaxa,perspektivan i mlad,moze da igra stopera i sredinu

avatar
brekbaCh1
Tuesday, 14.08.2018
13:11

Deni Drinkvoter za vezni red, ko bombona. Po diskontnoj ceni.

avatar
HalaMadridF7
Tuesday, 14.08.2018
12:45

Jedan dobar štoper bi valjao, jer Ramos i Varane nisu dovoljni, a Nacho će verovatno uskakati na mesta levog i možda desnog beka ako dođe do povreda, tako da je pitanje d ali će Nacho moći uvek da igra štopera. Vezni je nepotreban, pogotovo pored Kroosa i Modrića, a tu su i Ceballos, Valverde, Isco, Casemiro. Što se napada tiče, mislim da će Benzema konačno davati po 30+ golova u sezoni, a mislim da će i Bale biti dobar ako izbegne povrede, ali mislim da možemo da dovedemo Icardia.

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 14.08.2018
02:04

Kako ce da ga odusevi Valjeho kada nije igrao zbog povrede? On je odlican stoper samo mu fali minutaza i naravno da bude zdrav. Valverde moze da ostane da igra slabije meceve, da bude u rotaciji zajedno sa Ljorenteom. Ali fali napadac, neko ko ce znati da postize golove. De Tomasa i Majorala poslati na pozajmice a dovesti neko zvucno ime ili eventualno da vrate Marijana iz Liona.

avatar
Misosesic
Tuesday, 14.08.2018
01:25

Za špica dovesti Wernea,u veznom redu ne bi trebalo dovoditi nikoga jer je pretrpano i sad kako jeste(Kros,Modrić,Kazemiro,Sebaljosa,Valverde,Ljorente cak i Isko) stopera treba dovesti pod hitno.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 14.08.2018
00:47

Mislim da im samo nuzno treba jedna 9. Centralno nema nikakve potrebe da dovode, Modric, Kaze, Kros, Sebaljos, Ljorente,plus mladi Valverde...jos Lopetegi ce vjerovatno od ovih 5, 2 ubaciti u prvih 11, i staviti Iska ispred. Stoper, ne bi bilo lose da dodje neko, neko tipa Savic, ne previse skup, a prilicno pouzdan....Varan je sklon povredama. I napad bi najbolja i najrealnija opcija u ovom trenutku bio Ikardi. Da se plati klauzula, prilicno mlad, predobar spic...Benzo definitivno nije za prvi tim, nadavao se nekih glupih golova ove pripreme, ali i dalje uprska 80% napada u kojima ucestvuje.

avatar
MSSZRMK
Monday, 13.08.2018
23:03

Planovi Reala bez imena?To onda nije plan.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 13.08.2018
22:41

Ako ne dodje vezista onda ce Kovacica zameniti Valverde...spanski mediji prenose da je odusevio trenera na pripremama

avatar
-SCG-CG
Monday, 13.08.2018
22:51

Kovacic nije ni igrao nesto precerano da bi ga iko trebao zamjenit, samo ce Sebaljos dobiti vise prostora i Ljorente ako ostane.

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 13.08.2018
23:40

valverde je extra potencijal. Ovo je prelomna sezona za mladje igrace da pokazu od cega su. Ako trofeji izostanu Perez ce po starom dobrom obicaju poceti da se bahati na redne sezone. Mozda je i najbolje sacekati sa pojacanjima narednu sezonu. Posle 3 LS imaju kredit u evropi, tim je pristojan da se bori za Primeru.