Ljajini problemi sa menadžerima, Galijani na sudu!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 04. avgust 2013.

 • 10:27

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Slučaj Adema Ljajića tema broj jedan u italijanskim medijima. Naš fudbaler negde između Milana i Firence, Toskanci prete da će Galijanija izvesti na sud. Ko je menadžer igrača?

Ljajini problemi sa menadžerima, Galijani na sudu!
Adem Ljajić je juče postigao gol protiv Gacijantepa, ispraćen je ovacijama sa terena uz molbu navijača da ostane. Istih onih navijača koji su ga terali iz kluba, kada ga je fizički napao bivši trener Delio Rosi.

Fiorentina traži od igrača da se izjasni, Montela je ponovio da mora da reši situaciju oko ugovora, a "Ljubičasti" su ljuti na Milan. Njihov potpredsednik je prozvao Adrijana Galijanija da suprotno propisima kontaktira sa igračem koji je pod ugovorom i najavio sudsku tužbu.

Ono što je pouzdano je da je Milan poslao ponudu, 8 miliona evra, na četiri godišnje rate, Ljajić bi otplaćivali do 2017. "Ljubičasti" nisu želeli ni da razgovaraju, ocenjujući takav predlog kao ponižavajući, pa se Galijanijev advokat Kantamesa vratio neobavljena posla u Lombardiju.

Zbrka je nastala oko menadžera. Naime, Falji Ramadani pregovara sa Fiorentinom oko produžetka ugovora, a "Gazeta delo Sport" piše da je Ljajićev otac angažovao nekadašnjeg menadžera svog sina, Mladena Furtulu i da Milan baš preko Furtule pokušava da završi posao. Navodno su sa Ljajićem dogovoreni svi uslovi i on bi u Milanu mogao da zaradi duplo više nego u Firenci.

Koliko istine ima u svemu tome teško je reći jer će sve strane to demantovati, Ljajić nema pravo da pregovara dok ima više od šest meseci do isteka ugovora. Ako se vratimo u 2010. Furtula je bio menadžer tada igrača Partizana, a onda je angažovao Ramadanija da pregovara sa Pantaleom Korvinom u Ljajićevo ime. Tadašnji direktor Fiorentine je bio u dobrim odnosima sa Ramadanijem, uostalom, Jovetić je utabao put Ljajiću u pravcu Toskane.

Sada smo došli do ključa, ko pregovara u Ljajićevo ime, kakva je sada uloga Ramadanija za koga se priča da je ljut zbog mešanja novog menadžera i kako će završiti čitava zbrka.

Fiorentina ne želi da Ljajića proda Milanu, sa druge strane ako ne produži ugovor to je jedino rešenje. Klub ipak pokušava da uvuče nekoga van granica Italije u priču, pominjan je Atletiko, ali i Totenhem, čak se priča da je Ljajić odbio da pregovara sa Englezima koji su bili spremni da plate 10 miliona evra za njega.

On je ponovio da želi da ostane, ali potpisa nema, nije ni tajna da je očekivao više u finansijskom smislu od Fiorentine. Takođe, klauzula koja bi bila ugrađena u ugovor je previsoka, klub traži da ona bude oko 13 miliona evra.

Novela se nastavlja, Ljajić je zvezda prelaznog roka, setite se, pre godinu dana je bio gotovo otpisan, pričalo se o pozajmicama manjim klubovima. Za njega bi bilo najgore da ne igra i presedi godinu do isteka ugovora, pogotovo sada kada je konačno zaigrao na nivou svog ogromnog potencijala.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari