Ljajina situacija - Pa ovo je prava turska serija!

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.12.2018.
12:58
Izvor: Sportske.net

Totalna konfuzija, reprezentativac Srbije bez puno opcija.

bjk.com.tr
bjk.com.tr

Povezane vesti

Napustio je Adem Ljajić redove Torina minulog leta, pojačao je turski Bešiktaš.

U pitanju je pozajmica sa obaveznim otkupom u vrednosti od osam miliona evra, a turski klub će morati da otkupi Ljajićev ugovor ukoliko do kraja sezone bivši igrač Partizana odigra određen broj utakmica za istanbulske "Orlove".

Ukoliko se to ne desi, mogao bi da se vrati u Torino, ali se čini da to nije najbolja opcija za srpskog fudbalera.

Problem je nastao u tome što je Bešiktaš u finansijskim problemima i veliko je pitanje da li će biti u mogućnosti da isplate dogovoreno svotu "Bikovima" za Srbina.

Tako se pojavila mogućnost da se Ljajić prevremeno vrati u Italiju, ali da bi se to dogodilo potrebno je da se najpre otvore pregovori dve strane, ali to se za sada ne dešava.

Sa druge strane, sve i da Bešiktaš digne ruke od Srbina i sa Torinom dogovori njegov povratak na Apenine, pitanje je koliko bi Ljajić igrao, kako je upravo zbog trenera Macarija i nedostatka minutaže napustio "Bikove" minulog leta.

Dakle, srpski reprezentativac ima opciju da ostane u Bešiktašu, ako Turci ne budu imali novac za otkup njegovog ugovora, on će ukoliko odigra dogovoren broj utakmica postati igrač ekipe sa Bosfora, ali će Torino pokrenuti tužbu zbog neisplaćenog obeštećenja.

Bešiktaš, da bi to izbegao, može samo da vrati Srbina "Bikovima", ali nema sumnje da sam Ljajić to ne želi, kao što rekosmo teško da bi dobio ozbiljniju minutažu, pa bi u tom slučaju izgubio čitavu polusezonu, jer Torino ne bi mogao ponovo da ga proda/pošalje na pozajmicu, kako je bivši igrač Partizana već igrao zvanične utakmice za dva tima ove sezone (Torino, Bešiktaš).

Prava zavrzlama, jedna opcija je i da Ljajić dobije klupu u Istanbulu, tj. da se turski klub potrudi da Srbin ne odigra potreban broj utakmica koji bi Bešiktaš naterao na kupovinu ili sudske probleme sa "Bikovima", u svakom slučaju, malo je solucija koje idu u korist srpskog fudbalera, nada je da će Bešiktaš sakupiti novac i da će bez većih problema otplatiti njegov ugovor ekipi Torina na kraju sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke