Liverpul spašava 'Tigra'?

Autor: Miloš Marković
utorak 24.03.2015.
10:25
Izvor: Sportske.net

Engleski mediji donose ekskluzivu, potencijalnu transfer bombu!

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Radamel Falkao se bliži kraju svog boravka u Premijer Ligi.

Zainteresovanih da mu produže ostrvsku vizu su, prema ekskluzivnom pisanju engleskih medija, Čelsi koji samo razmatra ovu mogućnost i Liverpul koji je navodno više nego voljan da se uključi u trku za Kolumbijcem.

Podsetimo, pozajmica Falkao Radamela ističe krajem maja, sve je izvesnije da Junajted neće produžiti saradnju, ali fudbaler i njegov agent ne brinu, interesovanja ne manjka. Želi Tigra Juventus i još par klubova van Engleske, ali ostanak u Engleskoj se navodi kao primarna opcija.

Iako najveći rival njegovog sadašnjeg kluba, Liverpul bi eventualnim dovođenjem Falkao izvojevao svojevrsnu pobedu nad Junajtedom, naročito ako se uzme u obzir da je profil igrača kakav je Falkao upravo ono što Brendan Rodžers traži.

falkao-375-20150324102525

Naime, Baloteli kao istureni, klasični centarfor čiji se učinak svodi na zadržavanje dugih lopti i ne preterano uključivanje u kreiranju igre ne odgovara filozofiji menadžer Redsa, Rodžersu treba napadač tipa Luisa Suareza, koji će se aktivno uključiti u igru koja se odlikuje slamanjem rivala posedom koji je patentirala Barselona.

Brzonogi Tigar, fudbaler dobrih tehničkih karakteristika u Liverpulu bi na svojim plećima imao više mogućnosti, veću minutažu i manji pritisak, navodi se.

Postavlja se pitanje finansija, Liverpul bi navodno takođe uzeo igrača pre svega na pozajmicu, Baloteli bi mogao da bude prodat vrlo verovatno, još par igrača bi finansiralo dovođenje ovog napadača.

Prepreka bi svakako moglo da bude i eventualno neigranje u Ligi šampiona, iako se to u poslednjim sezonama uzevši u obzir poteze koje je vukao Falkao nije toliko odrazilo na njegov izbor, još od odlaska u Monako, pa potom i u Junajted.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke