Liverpul postaje ''žrtva sopstvenog uspeha'', šta kad Real i Barsa ''pokucaju na vrata''?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.02.2020.
09:29
Izvor: Sportske.net

Upozoravajuće reči nekadašnjeg engleskog reprezentativca.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Ekipi Liverpula posle osvajanja titule prvaka Evrope prošlog proleća ide još bolje ove sezone, pogotovo u Premijer ligi, gde su postali neprikosnoveni i krupnim koracima grabe ka toliko željenoj tituli na domaćoj sceni.

Uporedo s tim na Enfildu žele da ponovce i uspeh u Ligi šampiona, mada im je Simeoneov Atletiko napravio probleme u prvom meču na ''Vandi'', pa će ''Redsi'' u revanšu pred svojim navijačima morati da jure zaostatak iz Madrida (0:1), kako bi se plasirali u četvrtfinale.

Brzo će i leto i novi prelazni rok, a ima onih koji sumnjaju da će Liverpul uspeti da odoli brojnim izazovima koji ga izvesno očekuju tokom naredne letnje pijace.

Jedan od njih je i 52-godišnji Pol Ins, nekadašnji engleski reprezentativac i fudbaler Liverpula.

U razgovoru za ''Liverpool Echo'', Ins je upozorio da bi Liverpul mogao da postane ''žrtva sopstvenog uspeha'' i da će se teško izboriti u pokušaju da duže zadrži šampionsku ekipu na okupu, kako bi iz godine u godinu osvajao titule.

''Već smo videli Kutinjov slučaj, Barselona je iznenada došla i uzela ga. Zadržati najbolje igrače u Liverpulu je izazov.

Šta ako neko dođe po Van Dajka? Kada Barselona ili Real pokucaju na vrata, teško je reći 'NE'.
-
Baner

To je jedna od stvari kada postanete žrtva sopstvenog uspeha. Kada radite toliko dobrih stvari kao Liverpul, istovremeno upozoravate druge klubove, poput Barselone ili Real Madrida. Teško je zadržati igrača kada oni dođu po njega'', smatra Ins.

Ipak, možda se nešto i promeni po tom pitanju posle novih titula koje su na vidiku...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

51 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liga BBVA
Tuesday, 25.02.2020
00:15

Prelazimo svi da komentarišemo vesti vezane za Liverpool, jer samo autori tih tekstova objavljuju komentare u toku dana, a ostali posle 2 dana.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 25.02.2020
07:53

Liverpul ima najvise navijaca u srbiji sto dovoljno govori kakav smo narod...

avatar
Kolos
Wednesday, 26.02.2020
00:13

Kriterijum ti je jednak sa inteligencijom.

avatar
_mladen_
Tuesday, 25.02.2020
23:01

Ne znam u koje to godine ulaze, ja koliko vidim vrhunski igraci igraju danas lagano do 34, a pomenuti su daleko od tih godina. :) Tako da samo lagano, naci ce Klop zamene pre nego sto ode u to budi siguran.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 25.02.2020
22:09

Vidi se da smo narod koji se voli slihta, tako i ovde, mnogi navijaju za one koje kao naciju ne volimo, ali mi smo narod nebeski! Znam da ce se reci da je to samo sport, da jeste sport, kad nekoga treba da ne volis ti ne samo nevos njega vec mu i njegov sport nevolis!

avatar
äxwell
Tuesday, 25.02.2020
20:46

Nije to samo slucaj u Srbiji. Gdje god se prati fudbal najcesce ces naci navijace Lvpa. Sto nam govori sta valja a sta ne valja.

avatar
Mirjevac
Monday, 24.02.2020
23:14

Svaki igrac posle par sezona igranja u engleskoj hoce da ode, u engleskoj se nafatira para i posle hoce da odu ngde gde je lepse vreme, klima, manje se igraju utakmice i sto se tice ck mnogi pristaju i na pola manje novca! Spanija je atraktivna, pogotovu barca ona je na odlicnom mestu gde je klima odlicna, dobro placa igrace i naravno je jak, atraktivan i poznat klub i ko nebi iso u njoj! Tu je i naravno real i on je atraktivan, samo je klima u madridu malo hladnija nego u barci! Mnogi odlaze isto tako i u Italiu i Portugaliu! Secam se nekadasnjeg golmana M. Junajteda Smajhela seniora, kad je reko da odlazi iz junajteda, zbog klime i zbog svakodnevnog igranja fudbala, njemu su dali blanko cek da on sam napise svotu kojju zeli da bi ostao u Junajted, ali on je odbio zbog svakodnevne igre! Uengleskoj se skoro svaki dan igra fudbal, ako se ne igra onda se trenira, oni imaju ppuno kupova, plus ligaske utakmice, plus LS, LE, tako da mnogi ce zbog toga da odu!

avatar
Uncounquered
Monday, 24.02.2020
17:04

Pa ima smisla ovo, ali najveci razlog je bolji uslov zivota u Spaniji...sve vremenom dosadi. Britanija ne moze da ti priusti plaze, tropski kraj, skoro uvek lepo vreme bez kise, snega i niskih temperatura...u Engleskoj ne samo utakmice, vec i treninzi su propraceni kisom...svakom se to smuci vremenom.
Ko ne bi voleo da slobodan dan ili popodne provede sa suprugom i decom na nekoj plazi ili bilo gde pod suncem na tropskoj temperaturi.
Tako da razlozi za preseljenje u Spaniju ili Italiju nisu uvek iskljucivo fudbalski, nego i zelja za boljim i lepsim zivotom.

avatar
Kolos
Wednesday, 26.02.2020
00:19

Brate, kad fudbaleri imaju vremena da prošetaju plažama i sunčaju se onda odu na Maldive, Mauricijus ili Latino Ameriku. Štanija je 3 sata leta iz Severne Engleske, kao NIš - BG autobusom, nego nemaju oni baš toliko slobodnog vremena tokom sezone da se brčkaju po plažama. Drugo, svi su svesni da ostaju tamo nekoliko godina zbog karijere, neće pobeći nakon 2-3 sezone nego izvuku 5-6 ili više pa onda odu. Svi mi bismo izdržali toliko za dobru sumu novca, i opet, možeš posle birati da li bi dalje ili ipak ostao. U Španiji je lepše vreme, a u Engleskoj znatno bolji život i bezbednost. I ti parametri su odlućujući.

avatar
No rules
Monday, 24.02.2020
16:44

Zivot i klima u Spaniji su puno bolji nego u Engleskoj. Ne postoji drugi razlog, Liverpul je jedan od najvecih sv.klubova.

avatar
Wolverine
Monday, 24.02.2020
16:39

Svaki iole normalan fudbaler neće otići ni u Real ni u Barselonu, pogotovo u ovom trenutku, dok je u Realu opšte rasulo i nerealna očekivanja, a u Barsi je, dok je Mesi tu, nemoguće biti glavna zvijezda.

avatar
Nemanjici
Monday, 24.02.2020
12:54

Cim Klop ode pocece raspad.

avatar
La bestia negra
Monday, 24.02.2020
16:07

Barsa se vec raspada,a kad ode Mesi u penziju gasi se totalno.

avatar
äxwell
Monday, 24.02.2020
16:27

Da, tome se nadaju svi misevi na sajtu. Ali ko vam garantuje da se ovaj sistem nece nastaviti sa nekim drugim trenerom?! Pa i dok ne dodje to vrijeme "raspada" i odlaska Klopa, ima tu jos barem 4 pune sezone vase depresije i suzica.

avatar
äxwell
Monday, 24.02.2020
12:40

Vise je ovaj odigrao utakmica za United nego Lvp, sto se i vidi po izjavi. Slucaj Kutinjo se desio pre onog finala u Madridu i pocetka strasnog niza pobjeda. Taj mali detaljcic je zaboravio. Ali, izjava je korektna al 2017-e godine. Ali sada je 2020-a!

avatar
Amalainter
Monday, 24.02.2020
12:02

Liverpul je trenutno najatraktivnije mesto za igrace..ne treba se iznenaditi cak i ako dovedu Mbapea ili ludog Nejmara.. Moze im se

avatar
_mladen_
Monday, 24.02.2020
16:45

Atraktivno jeste, ali njima oni zaista nisu potrebni, Klop ce kupiti Vernera ili tako nekog jeftinijeg igraca i to je to. Ovi sto grade timove od zvezdica se nesto nisu proslavili nigde.

avatar
Mangus
Monday, 24.02.2020
11:48

A zasto bi Liverpul sada strepeo? Postali su tim koji ne samo sto se bori za trofeje vec ih i osvaja.
Igraci su fantasticno placeni, i retko koji igrac bi dobio mnogo vecu platu u realu ili barsi.
Uostalom, osim Vajnalduma, svi prbotimci imaju dugacke ugovore sto govori da ako neko i zeli da ih odvede mora lepo da se iskesira.
A ja u odlasku Kutinja ne vidim problem. Decko jeste bio bitan i dobar igrac ali je prodat za fantasticnu cifru, od koje su kupljena dva verovatno najvaznija srafa sampionskog tima.
Ako tako bude i sa Salahom, nece se zaliti. Nece otici bez 150, 160 miliona. A za te pare ce klop kupiti dva odlicna igraca i to je to.
Ne treba brinuti preterano o tome

avatar
_mladen_
Monday, 24.02.2020
16:47

Sto se tice trofeja da, sto se tice placanja, tu su i dalje na nizem nivou od ostalih. Zato je nerealna prica za dovodjenje nekog igraca za 100 miliona pa na vise, jer bi poremetio sistem u Liverpulu, onda bi svi trazili tolike plate.

avatar
Red blood
Tuesday, 25.02.2020
00:06

100+ mil je za transfer,ne za platu.
Mbape naravno otpada,ali zasto bi Sanco,Havertz,Werner ili neko cetvrti bio placeniji?

avatar
Mirjevac
Monday, 24.02.2020
23:19

A sta je to od trofeja osvojio nakon 30 godina, jednu LS, mozda ce tek drugu ali ima jos da se igra, onaj svetski kup nije bas neki trofej! Ove sezone ce nakon 30 godina ponovo da bude prvak PL, tako da tek treba da osvaja a jos nije osvajao!

avatar
Mirjevac
Monday, 24.02.2020
23:17

Liverpul je samo osvojio LS prosle sezone i nijedan drugi trofej, tako da ne osvaja vec samo je jedan osvojio! Naravno sad ima sanse da bude prvi PL nakon 30 godina, tako da ce tek doci trofeji ako ovako nastavi!

avatar
deki trbic
Monday, 24.02.2020
11:30

Ovo je smesni...realno neka prodaju Salaha, neka dodje Sanco i da uzmu Holanda, mada bi ja Firmina prodao...a i Liverpul nije lud da prodaje najbolje igrace, nema potrebe dok imaju odlicnog trenera, rezultate i titule.

avatar
Mangus
Monday, 24.02.2020
11:49

Zasto pobogu prodati firmina?!
Covek je zver, pomaze odbrani, razigrava saigrace... mozea ne daje 30 golova po sezoni ali dok drugi daju na njegove asistencije dobro je

avatar
_mladen_
Monday, 24.02.2020
11:52

Poslednji igrac kojeg bi Klop prodao je Firmino.

avatar
murjak
Monday, 24.02.2020
11:21

Eo za primjer, nije mi jasno zašto bi jedan VVD prešao iz Liverpula u Real ili Barcu, em igra najdinamičniju i najzanimljiviju ligu svijeta, em ima plaću kao što bi imao u Realu, em su favoriti u Ligi prvaka (bez obzira na prvi rez kod AM), em može postati klupksa legenda.. Jedino bi mi prelazak u Real ili Barcu bio "logičan" kao u Hazardovom smislu, jer je oduvijek volio Real i te slične priče, iako da je Hazard ostao u Chelseu uvijek bi se borio za titulu engleske lige, i uvijek bi bio konkurent za Ligu prvaka, baš kao VVD sa Liverpulom..

avatar
_mladen_
Monday, 24.02.2020
11:57

Pa iskreno nevezano za uspeh, kroz ono sto je on pricao, nikad mu nije ni bila zelja da igra za Barsu ili Real, kao vecini juzno amera. Mogao je da bira drugi klub kada je dolazio koji su bili u mnogo boljoj situaciji od njih. Tako da ne biraju svi igraci sve na gotovo, vec hoce nesto sami da urade, a takav je Van Dajk, osim toga ako ostane do kraja karijere ovde, bice legenda, mada je vec.

avatar
murjak
Sunday, 01.03.2020
11:51

Ma spomenuo sam VVD za primjer, ugl., oću reći da mi nema smisla iz Liverpula prelaziti u Real ili Barcu..Ćao

avatar
sasa lesa
Tuesday, 25.02.2020
02:37

I buduci kapiten. Ne ide on nigde.

avatar
Nemanjici
Monday, 24.02.2020
12:56

Decko velika je razlika u Barsi i Realu u odnosu na ostrvo. Prvo hrana, zivot, vreme. Sigurno ce vise uspeha imati sa ovim timovima nego sa Liverpulom. Na duze staze. Tako da nemoj da se cudis ako ode u nekom trenutku. Pa gde bi ti ziveo pre u suncanoj BArseloni ili u Liverpulu?

avatar
Red blood
Monday, 24.02.2020
11:12

Postoji problem u svemu tome.
Cene su otisle u nebo.
Sada svi traze basnoslovne sume za igrace mnogo slabijeg kvaliteta od npr Van Dajka.
Sumnjam da bi Real i Barsa imali 170-180 mil za stopera.
A Liverpul je sve vodece igrace vezao ugovorom na duzi niz godina.
Jos ako bi se desilo da odbrane titulu Sampiona Evrope..ko bi uopste pozeleo da ode?

avatar
Tristan
Monday, 24.02.2020
19:08

i jos jedan mali detalj - ni u Barsi ni u Realu nije neka sjajna atmosfera u zadnje vreme koju zakuvali sa svih strana i uprave i navijace i "vodje ekipe" u svlacionici, dok liverpul je TIM sa sjajnim trenerom i i zgleda sa normalnom upravom - nije sve uvek u parama a i kao sto je vec receno Liverpul moze da priusti solidne plate igracima

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 24.02.2020
11:01

Tacno, ali 'slucaj' Kutinjo se desio prije nego sto je Liverpul postao sampionski, a istovremeno je upozorenje Salahu, Maneu i Van Dajku. Neminovno dolazi i do zasicenja, pa igraci zele da upisu u CV da su igrali i za Barsu, Real, nakon osvojene LS i PL, ali Liverpul je sada u stanju i da privuce i da plati top igrace, tako da je opet lakse.