Liverpul odlučio oko Gruje, očekuju 100 miliona od prodaja, ali ko je na Klopovoj listi želja?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 17.05.2019.
09:57
Izvor: Sportske.net

Četiri ili pet igrača bi mogli da donesu punu kasu, neće biti velikih promena, ali u Liverpulu su svesni koja mesta u timu moraju da pokriju.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Liverpul planira da proda nekoliko igrača ovog leta, a u klubu se optimistično nadaju da će u kasu uneti oko 100 miliona funti.

To bi omogućilo da se ekipa pojača, mada ne kao prošlog leta.

"Sada ćemo zadržati najbolje igrače, nećemo ponoviti grešku iz ranijih vremena da svake godine krećemo iz početka. Biće novih lica, ali osnova tima ostaje nepromenjena", rekao je Jirgen Klop.

Priča se da Salaha i Manea želi Real Madrid, ali od toga nema ništa, trio u napadu se neće promeniti, klub bi trebalo da dovede još jednog napadača.

Ko će otići?

Grujića bi Herta mogla da otkupi za 25 miliona evra, mada se pominju i klubovi iz Španje. Hari Vilson će u slučaju ulaska Derbija koštati isto toliko, dok se Redsi nadaju da će Bornmaut platiti oko 18 miliona za Nejta Klajna. Nešto manje bi mogao da košta rezervni golman Minjole, a čeka se ponuda za Staridža.

Šta Klop hoće da kupi?

Rezervnog golmana, pregovara oko turskoj "broja 1", Ugurčana Čakira, čuvara mreže Trabrzona. Želi i talentovanog Bergvajna iz PSV Ajndhovena, kao i njegovog saigrača, levog beka, Španca Anđelinja. On je odigrao dobru sezonu za "Filipsovce" po  dolasku iz Brede. Siti ga je slao na pozajmice u MLS, Đironu, Majorku, Bredu, istekao mu je ugovor prošle sezone, sada je u PSV Ajndhovenu, debitovao je za mladu reprezentaciju Španije. Momak ima 22 godine, počeo je u La Korunji, bio bi alternativa Robertsonu.

Što se nekih drugih imena tiče, aktuelan je Fekir koji je prošle sezone bio na korak od kluba, čini se da Klop neće besplatnog Rabioa, a da je Brandt iz Leverkuzena, bliži Dortmundu.

Na kraju, želja ostaje Timo Verner, ali on će, po svemu sudeći u Bajern, pa će napadača Redsi morati da potraže na drugom mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Axwell ciganin
Friday, 17.05.2019
13:09

Da li se spominje Neres Pulovci?

avatar
MarioJ
Friday, 17.05.2019
12:57

Isko i Kulibali. Za 200 miliona dobijaju dva igrača svjetske klase i prave brutalan tim. 100 od prodaje mogu zaraditi, sasvim je legitimno jos 100 uložiti. Pa i za 50 pokušati jednog centrafora.

avatar
Savoa
Saturday, 18.05.2019
11:34
avatar
Gorčilo
Friday, 17.05.2019
11:43

Mislim da Klop neće dovoditi centralnog napadača već krilnog napadača. Mane i Salah moraju imati kvalitetnu alternativu. Brandt je bio moj tip ali evo izgleda je na pragu od prelaska u Dortmund. Ako ode Milnet trebalo bi da razmisle o Van De Beku. Nereš je takođe realna meta. Fekira ćemo teško dovesti jer zaista ne znam na kojoj poziciji bi mogao da igra u ovoj Klopovoj formaciji. Igramo klasični 4-3-3 a Fekir je najbolji u 4-2-3-1 i to iza klasičnog napadača.

avatar
Patrick Berger
Friday, 17.05.2019
11:02

Rezervni golman, bekovi, plej I krilo/napadac! To su pozicije koje Klop trazi - zamene za Lalanu, Staridza, Morena I Minjolea. Nastavice sa tradicijom kupovine, mladih igraca I igraca is klubava koji su ispali iz lige - do 20M (Terens Kongolo, Billing, Diakabi, Sesenjon, Fosu-Mensa, Kamarasa). Bekovi Lilojd iz Bristol-a, Angelino sumnjam! Bergvajn bi Leg'o ko budali Samar! Centralni vezni, jer je Mili na zalasku karijere I plej su moranje, uz postovanje ka Ox-u I Milneru. Napadac/krilo dovoljno dobar da pokrije sve 3 pozicije u napadu, a da je pri tom ok sa idejom da greje klupu.

avatar
Gorčilo
Friday, 17.05.2019
22:13

Lojd Keli je ovaj iz Bristola levi bek. On, Van de Bek i Bergvajn bi bili strava pojačanja.

avatar
Садио Ма(ли)не
Friday, 17.05.2019
10:51

Нема се шта чекати понуда за Стариџа, њему истиче уговор. Што се појачања тиче уз адекватне продаје, потребне су замјене за бекове, квалитетно крило да мијења Салаха и Манеа и можда неко у креативан у средини иако је доста попуњена. Штопер евентуално у случају продаје Ловрена, али нека доста квалитетнија опција од њега. Наравно и резервни голман ако Мињоле хоће да иде, испунити му жељу јер је то заслужио својим професионализмом и треба да нађе клуб гдје ће бити прва опција.
Све у свему, проширити клупу је најбитније, а стартну поставу појачати можда за само једног играча и тјт.

avatar
LFC 19-ta
Friday, 17.05.2019
10:39
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 17.05.2019
10:37

Ko je lud da plati 25 miliona za nekog vilsona

avatar
Mangus
Friday, 17.05.2019
10:31

Za gruju je najbolje da ide. Mora da igra a to u liverpulu nece moci.
Sto se prodaja tice, staridzu valdja ističe ugovor te nece biti prodaje.
Ocekujem i lalana da ode, milneru treba produziti ugovor.
Od dolazaka ocekujem levog i desnog beka, kao rezerve, mada gomez moze da igra desnog ali on ce biti prvi izbor za stopera sledeće sezone, u veznom redu ne ocekujem pojačanja osim nekog ekstra igrača, jer su tu fabinjo, hendo, keita, saciri, vajnaldum i vraca se oks. A i milner ako ostane.
U napadu treba jos jedan krilni igrač, a sto se napadaca tice ne viidm zašto se traži novi. Origi se odlicno pokazao, ne kuka sto je na klupi, igra sta god mu se kaze...

avatar
_mladen_
Friday, 17.05.2019
10:17

Mislim da ce jedno dovesti levog beka i napadaca nekog koji ce moci da igra sve u napadu. Nece biti nikakvih velikih zvezda i ako potrose 100 miliona, bice dobro.

avatar
Gorčilo
Friday, 17.05.2019
22:16

Cakir rezervni golman najverovatnije i Lojd Keli levi bek iz Bristol Sitija ce najverovatnije kod nas. Bergvajn ili Nereš bi bili top pojačanja. A i na sredini ne bi bilo loše dovesti jednu radilicu tipa Zjelinski ili Van de Bek.

avatar
_mladen_
Saturday, 18.05.2019
13:03

Pa da, tako nesto ce biti, ne verujem da ce biti nekih bum pojacanja.

avatar
_Goran_
Friday, 17.05.2019
10:09

Covece, svaki dan pises kako ce se prodati Staridz, a jednostavno ne postoje uslovi za to, istice mu ugovor u junu...

avatar
Red blood
Friday, 17.05.2019
10:07

Kakve ponude za Staridza Liverpul ceka,kad Staridz postaje slobodan igrac?!