Liverpul - Kako uklopiti trojicu novih?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 08.05.2018.
17:19
Izvor: Sportske.net

Jedan je već siguran, a dvojica su sve češće po medijima. Kako će Klop uklopiti nova pojačanja?

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Jirgen Klop već sastavlja spisak pojačanja za narednu sezonu, s tim što se jedno već zna, biće to Nabi Keita iz Lajpciga, možda i najbolji fudbaler tog tima u prethodne dve sezone.

On će definitivno zauzeti mesto na sredini terena umesto Emrea Čana, moguće je da će Vajnaldum imati manje prostora za igru, dok će naš Marko Grujić ponovo morati da se pomiri sa činjenicom da će biti često i van klupe ukoliko ostane.

Ko bi još mogao da pojača Liverpul?

Nekoliko imena se spominje po medijima, Ruben Neveš definitivno otpada jer bi još jedan veznjak pravio veliku konkurenciju i još neko bi morao da napusti tim, poput Milnera ili Hendersona, možda i pomenutog Vajnalduma.

Nabil Fekir je navodno dogovorio dosta toga sa ekipom Jirgena Klopa, ostali su samo završni detalji.

Liverpul i Olimpik Lion su navodno pronašli zajednički jezik, transfer će biti realizovan tokom leta i iznosiće 70 miliona evra sa bonusima, sudeći po izveštajima francuskih medija.

Da li će neko izgubiti mesto u startnoj postavi ukoliko se desi njegov dolazak? Verovatno bi to bio Sadio Mane u samom napadu, s tim što bi Klop često menjao formaciju u tom slučaju.

Za kraj, Kristijan Pulišić je meta, on se pominje poslednjih godinu dana kao realna opcija, ali bi i njega bilo teško uklopiti u sam napad. Mnogi su pisali da je i ovaj transfer blizu realizacije, dobra stvar u čitavoj priči po Liverpul jesu njegove godine, ima ih samo 19 i za par godina bi tek došao do izražaja, a dotle bi bio rezervna opcija Salahu, Maneu i Firminu i dobijao bi šansu od starta u slučaju povreda i manje bitnih utakmica.

Osman Dembele će doći samo u slučaju odlaska Manea, Salaha ili Firmina, što je teško verovati da će se desiti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 09.05.2018
05:36

Liverpul nista nece osvojiti sa Hendersonom kao sto Srbi nece u Evropu sa Svetim Savom nazalost.

avatar
RaZZoR
Tuesday, 08.05.2018
22:24

Henderson nije los,kad ga nema dosta imamo problema u veznom redu pa vi pricajte sta hocete ...

avatar
vasilije
Tuesday, 08.05.2018
23:39

iskreno on je ok, nista posebno ali nije ni los, samo je neupotrebljiv na zadnjem veznom, beskonacan broj vraceni lopti stoperima, jednostavno smara, al kad igra blize napadu, tad se da vidjeti i pokoji fin pas i ubacivanje.

avatar
_mladen_
Wednesday, 09.05.2018
01:36

On je okej, nekad odigla odlicno, nekad ocajno. Za neke vece ciljeve, Liverpulu treba neko ko je konstantan na toj poziciji.

avatar
BeRealisticDemandThe
Tuesday, 08.05.2018
20:21

Meni nije jasno o kojoj se guzvi na sredini radi?!Pa tu samo keita jedini normalan a gde je defanzivni vezni?A ako fekir dodje igrace se 4-2-3-1 ili 4-3-3 ali ce on igrati povucenije kao kutinjo sto je imao ulogu.Prodati lalanu,hendersona,milnera,wajnalduma i dovesti jednog krstenog defanzivnog veznog,jednog centralnog tipa kovacic sto moze i napred ali je odlican i nazad i jos jednog univerzalca ali mladjeg da stasava uz njih.I pulisic tu da bude zamena za ovu 4.E a pored toga treba jos i golman i stoper.

avatar
Gorčilo
Tuesday, 08.05.2018
20:04

Keita je tu. Nisam zadovoljan sa Hendersonom kao zadnjim veznim. Mislim da će Klop gurnuti Vajnalduma kao zadnjeg veznog jer se dobro pokazao na toj poziciji. Sredina Ox, Vajnaldum, Keita, Milner, Fekir, Lalana, Hendo i možda Gruja i to nije ni malo loše. Mnogi od njih mogu da posluže kao krila, polunapadači a neki čak i kao spoljni bekovi što je veoma dobro jer Klopu to daje dubinu. Napred Salah, Mane, Firmino su neprikosnoveni. Ja bih pružio priliku Vilsonu koji je na pozajmici u Halu gde briljira. Mogao bi da igra kup utakmice a i da poneku počne jer je već sada bolji od svih alternativa u napadu. Ingsa, Staridža i Solankea prodati i umesto njih dovesti još jednog napadača koji može igrati centralno i po krilima. U odbrani su nam potrebni još golman i centralni bek. Najveća želja je Oblak ali se Alison čini kao realnija i jeftinija opcija. Centralnih bekova ima mnogo koji bi činili dobar tandem sa Van Dajkom. Tu su Kulibali, Alderviled, Himenez... Povezujemo se sa nekim Medisonom iz Noriča. Kažu za njega da je mnogo dobar i da je prevazišao taj nivo. Nemam sumnje da će Klop na leto konačno učiniti Liverpul toliko jakim da ugrozi Siti u borbi za titulu.

avatar
_mladen_
Tuesday, 08.05.2018
22:54

Sve se slazem, ali Vajnaldum nije za zadnjeg veznog. Henderson tu poziciju igra mnogo bolje, samim tim Liverpulu treba jedan igrac koji ce biti bolji od Hendersona. Najveci problem Hendersona, sto mu svagi drugo dodavanje ide unazad. Vajnaldum na toj poziciji je okej, ali cesto nevidljiv i njegova dodavanja su previse sigurna i nimalo kreativna.

avatar
Edgar
Wednesday, 09.05.2018
13:23

mislim da je vajnaldum bolji od hendersona na svim pozicijama u sredini :) , vajndaldum ume da sacuva loptu i fizicki i tehnicki.

avatar
_mladen_
Tuesday, 08.05.2018
19:33

Ma lako ce Klop ulopiti, samo neka oni dovedu dobre igrace.

avatar
Forza RoSs0neri
Tuesday, 08.05.2018
18:54

Da ih prvo oni dovedu pa da se brinemo kako ce da ih uklope.

avatar
Mino Rajola
Tuesday, 08.05.2018
18:12

Samo daj Bože da je istina i da dođe (Fekir). Keitu računam da je došao. Nadam se još jednom kvalitetnom štoperu. Ja ne mislim da imamo viška veznih.

avatar
John Cena
Tuesday, 08.05.2018
18:09

Klop treba da pojača odbranu, napad je i ovako odličan

avatar
xman
Tuesday, 08.05.2018
18:01

Apsolutno sam za da dodje Fekir, uz Keitu to bi bio odlican vezni red, a Klop neka razmislja kako da ih uklopi, da i mi koacno imamo jacu klupu..naravno defanziva se mora pojacati

avatar
Raúl González
Tuesday, 08.05.2018
18:15

U formaciji 4-2-3-1 lagano. Keita zadnji vezni, Henderson ili Vajnaldum sa njim kao centralni vezni. Ispred njih levo Mane, desno Salah i Fekir iza Firmina.

avatar
xman
Wednesday, 09.05.2018
18:08

u poslednje vrijeme nesto i ne razmisljam o formacijama i nekim svojim zeljama..sta god Klop da uradi apsollutno podrzavam

avatar
Raúl González
Wednesday, 09.05.2018
16:53

Sasa lesa Desni bek i nije baš neophodan. Clajn se vraća a i mali Arnold se dosta dobro snalazi. Ja bih više doveo uz štopera (mislim da bi Kulibali bio idealan) nekog golmana tipa Leno iz Leverkuzena ili Rulji iz Sosijedada. Nekako su mi nesigurni Minjole i Karijus.

avatar
Raka
Wednesday, 09.05.2018
08:21

Keita nije zadnji vezni..

avatar
sasa lesa
Wednesday, 09.05.2018
04:10

I još jedan štoper i desni bek.. :)