Lion kupuje u Seriji A i šalje vezistu put Milana?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.04.2018.
14:12
Izvor: Sportske.net

Kako prenose italijanski mediji, Olimpik Lion bi mogao da napravi rokadu na sredinu, a tom prilikom bi pojačali i Inter.

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Vezista Kaljarija Nikolo Barela zainteresovao je brojne evropske klubove, među njima je i milanski Inter, ali i francuski Olimpik Lion.

Italijani pišu da je Lion veoma zainteresovan i da je spreman i da proda jednog od svojih najvažnijih igrača, kako bi Barelu preselio u svoje redove.

Naime, oni su voljni da puste Luku Tusara da napusti klub, kako bi sakupili potreban novac da od Kaljarija otkupe ugovor 21-godišnjeg Italijana.

Tusar važi za jednog od najtalentovanijih vezista u Francuskoj, odigrao je ove sezone preko 3500 minuta u dresu Liona, a za njegove usluge interesovanje su pokazali i klubovi poput Totenhema i Barselone.

Tako u Lionu veruju da će teško moći da ga zadrže pa planiraju da ga prodaju, a od novca koji bi tom prilikom zaradili otkupili bi Barelu.

Besiktas Lion Tusar Tousart

U celu priču se uključio i Inter, pa bi tako umesto Barele na "Meacu" mogao da stigne upravo Tusar, što bi trasiralo put Lionu da angažuje mladog vezistu Kaljarija.

Procenjuje se da bi Kaljari pustio Barelu za oko 40 miliona evra, dok bi Inter mogao bolje da prođe pri angažovanju Tusara, kako se njegova vrednost kreće između 25 i 30 miliona evra.

Iako bi Lion u toj rokadi ostao kratak za 10ak miliona evra, otarasili bi se igrača za kojeg vlada veliko interesovanje i koji bi potencijalno bio nezadovoljan ukoliko ne promeni sredinu već ovog leta, a umesto njega bi doveli jednog od najtalentovanijih italijanskih vezista.

Ovakav rasplet odgovara i "Neroazurim", koji imaju problema sa FFP, pa im tako svaki ušteđeni evro dosta znači.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale Internazionale
Friday, 20.04.2018
02:00

Smarate vise sa Interovim FFP ! Inter ima problem cuj! Bitno da ga oni koji trose po 200-300 miliona i vise, nemaju!

avatar
NikkiCFC
Thursday, 19.04.2018
21:52

Lion ima super tim sa velikim talentima.

avatar
CZYNWA
Thursday, 19.04.2018
16:45

Hahahahahha. Barela 40, a Tuzar 25. Mozda u nekom paralelnom univerzumu.