Legenda Liverpula: "Srbin je ono što nedostaje Klopu"

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 14.11.2018.
08:17
Izvor: Sportske.net

Redsi bi sa razbijačem napred imali mnogo više opcija...

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Džona Oldridža nije potrebno predstavljati. Irac je legenda Liverpula, čovek koji je nosio dres Redsa dve godine, ali je to bilo zlatno doba, osvojili su titulu, kup i dva Čeriti Šilda, a njegov prosek je bio zapanjujući, na 83 meča dao je 50 golova.

Oldridž smatra da bi Liverpul, kako bi stigao do titule morao da se pojača.

On veruje da bi tandem Fulama mnogo značio Klopu.

"Mislim da bi sa Sesenjonom i Mitrovićem bili ravni Sitiju. Naime, Henderson igra sjajno na levom beku, ali je Sesenjon ofanzivniji i uklopio bi se u Klopov sistem igre",
kaže čovek koji je dres Republike Irske nosio 10 godina i to u vreme renesanse fudbala u ovoj zemlji.

Što se Mitrovića tiče, Liverpul nema takvog igrača.

"Impresionirao me je, Klop bi morao da ima takvu soluciju, klasičnog centarfora, čoveka koji može snagom da razbije protivničke odbrane, ali i da dobija duele i omogući da se zadrži lopta u napadu. Srbin je mnogo napredovao, zaista sam iznenađen, sa njim u ekipi, Liverpul bi imao mnogo više opcija", zaključio je Oldridž.

Doduše, Fulam će se teško odreći tandema, ali postoji mišljenje da bi, ako stvari ostanu ovako očajne, možda i mogli da ih prodaju, vrate uloženo u pojačanja tokom leta i lagano se pripremaju za povratak u Čempionšip.

No, o tome je još rano govoriti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasha_Voj
Wednesday, 14.11.2018
20:00

Nek kupe pavkova jeftiniji je : )

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 14.11.2018
15:41

ma kakav mitrovic i liverpul, ne idu u istu recenicu nikako

avatar
Marco Popovich
Wednesday, 14.11.2018
12:20

Pa da prodje kao Benteke...

avatar
Red blood
Wednesday, 14.11.2018
11:23

Fulam je po meni znacajno jaci i od Hadersfilda i od Kardifa.A bolji su i od Barnlija,Njukasla..Mislim da ne bi smeli ispasti.Liverpul ne igra fudbal koji odgovara razbijacima,jer pre svega nemaju brzinu.Ali ovakvom postavkom u otvorenoj igri,od centarsuteva u 16 nema mnogo koristi,jer u igri glavom ova postava ne moze parirati odbrambenim igracima protivnika.Trebao bi jedan klasican spic,kao dodatak sa klupe.

avatar
Algebrons
Wednesday, 14.11.2018
16:26

Ko kaže da Liverpulov napadač mora da bude brz? Firmino je daleko od brzog igrača, pa im je itekako bitan šraf.

avatar
Algebrons
Friday, 16.11.2018
10:21

Ja napisao da je Firmino sidraš? Nemoj mi, molim te, stavljati u rečenice nešto što nigde, ali nigde nije napisano. Znam da je napad u nemoći najbolja odbrana, ali ovog nivoa... Firmino ne da nije spor igrač, nego je verovatno jedan od najsporijih napadača u ligi, ali su njegova tehnika i fudbalska inteligencija ono što ga izdvaja, a razlog toga je pozicija na kojoj je igrao pre Liverpula (10-ka i klasična polutka).

avatar
Red blood
Thursday, 15.11.2018
23:02

Firmino nikako nije spor.I najveca je radilica u ekipi uz Milnera.Ako njega stavljas u rang sidrasa,klasicnih centarfora starog kova,razbijaca..nazovi kako hoces..onda nemamo sta nastavljati..

avatar
_Goran_
Wednesday, 14.11.2018
10:16

Odlican je Henderson na levom beku, ne bih ja to menjao.

avatar
Nenadd
Wednesday, 14.11.2018
13:47

Na beku jeste odlican ali kad igra u sredini je takav magarac koji pojma nema...samo nesto komanduje jer ga je neko nalozio da je kapiten i bitan nesto...smesan je kad udje zadnjih 15 min ko crtani...

avatar
Red blood
Thursday, 15.11.2018
23:04

Henderson odlican na beku?Okeeeeej druze..koliko si tekmi Liverpula pogledao?

avatar
Nadimak
Wednesday, 14.11.2018
23:50

Polako Nenade, Goran se zeza. Kao prvo novinar je pobrkao Hendersona i Robertsonai zato se Goran zeza. Drugo, Robertson, na kog je novinar mislio, je klasa iznad Sesenjona koji je u odbrani "a la Moreno". Ionako je Trent slabiji u odbrani, samo bi još falilo da i na levom beku bude novi Moreno.