Laportin jasan projekat - Najbolja "devetka" i odlazak tandema najskupljih?!

Autor: Milovan Longinov
petak 11.12.2020.
18:06
Izvor: Sportske.net

Đoan Laporta ima jasan plan.

EPA/Toni Garriga
EPA/Toni Garriga

Povezane vesti

Predsednički izbori u Barseloni zakazani su za 24. januar, a prema brojnim anketama, Đoan Laporta je glavni kandidat da se vrati na ovu poziciju posle 10 godina.

Laporta je bio predsednik u najboljim godinama u istoriji, od 2003. do 2010. godine, a sada je odlučan da se vrati na Kamp Nou.

Španski mediji otkrivaju da je Laportin glavni adut Mino Rajola, odnosno ideja da sa njim dovede Erlinga Halanda u Barselonu. Norvežanin je po mišljenju mnogih buduća najbolja "devetka" sveta, mada je i sad u samom vrhu svetskih napadača.

Problem je samo što je klauzula od 75 miliona evra aktivna tek od 2022. godine, tako da teško da će Barsa uspeti da ga dovede na leto... ili ipak ne?!

Barselona nema novca, ali Laporta ima plan i uverava da novac neće biti problem u katalonskom klubu, uostalom, kao što je bio i slučaj u njegovom prvom mandatu kada je doveo Ronaldinja, Etoa, Deka, kasnije Anrija, Danija Alveša, Ibrahimovića... Laporta sada namerava da proda Filipea Kutinja i Antoana Grizmana, dvojicu najplaćenijih igrača u istoriji Barselone.

Ni Kutinjo ni Grizman nisu ispunili očekivanja, plaćeni su po 120 miliona evra, za Brazilca su uključeni i bonusi koji mogu da dostignu i do 40 miliona. Pitanje je koliko bi vredeli posle pandemije i lošijih sezona na Kamp Nou, ali sigurno da bi Barselona mogla da finansira dobra pojačanja, među kojima je i Haland.

Deluje da Laporta ima najjači projekat i najveću podršku, jer svi vrlo dobro znaju gde je Barselona bila sa njim na čelu...

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 12.12.2020
10:35

Nema od toga nista.....Haland ce ili u PL ili ce otici u Real....treceg nema....a moram i da kazem da nikada FARSELONA nije forisrala pravog spica tj devetku....onda ne bi otrerali ibru, vec bi ga zadrzali...xD

avatar
Mirjevac
Friday, 11.12.2020
22:47

Odlicna ideja buduceg predsednika barce, jos i da proda Dembelea i Lenglija i da zavrsi sa gnjilavim i mekim francuzima! Da pocisti sve te skupe i preskupe a nista ne vrede u klubu, ima ce i jos neke druge manje skupe da pocisti! Ako uspe da ga izaberu i ako uspe da pocisti klub od bezvrednih igraca, sa prodajom i dobijenim novcem moze se odlicno barca opremi! Navijam za Laporta!

avatar
P. S.
Friday, 11.12.2020
21:12

Najveći problem Barse je što su došli u situaciju da im je neophodna zamena tima kao u hokeju, a ne prodaja dvojice i dovođenje jednoga, makar on bio i najbolji špic na planeti. Dodatni problem je što za njihove igrače iz očiglednih razloga ne postoji interesovanje ostalih klubova, a to (pogotovo u vreme kovida-19) često znači i nemogućnost prodaje za bilo kakve pare, a ne samo za drastično manje od onoga koliko su plaćeni. Sa druge strane za sve igrače koje bi imalo smisla da dovedu postoji itekako veliko interesovanje bar nekoliko top klubova, što im drastično diže cenu. U razmeni mogu samo još gore da prođu od onih koji menjaju automobil 'staro za novo', gde se trgovac ne zadovoljava samo time da proda novi automobil po dvostruko većoj ceni od realne već 'mora' i tvoj polovni da 'proceni' na upola manju vrednost od realne.

avatar
riquelme
Friday, 11.12.2020
20:12

Ako Mancester ne dovede bar jednog od ova dva igraca oni nisu normalni!!! A sto da ne i oba posto mogu da se dobiju za 120 milki mozda 150 ali to je maksimum. Ili ponudis Pogbu i 75 miliona za ova dva igraca. I resio si sve probleme za gornji ddo tima na duze staze. Fernades/Kutinjo, Rasford/Marsijal/Grizman plus Grinvud i Dzejms kao mladji za FA i liga kup. Onda jos ostaje da se sa 150-200 milki sredi veza jednom bombicom plus levi bek i stoper i zaokruzili su se skroz.

avatar
Strateg Lalatovic
Friday, 11.12.2020
19:29

Ikardi je bolja devetka od halanda i najbolji spic posle levandovskog,sto njega ne dovedu tj ne vrate jer je prosao La Masiju?A da ne smeju da ga dovedu,skracenom se ne svidja sa kim se ikardi ozenio