Lančana reakcija - Kako će u januaru poslovati Junajted, Totenhem i Everton

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 24.12.2017.
13:50
Izvor: Sportske.net

Bliži se zimski prelazni rok, a evo koji igrači bi mogli da povežu ova tri Premijerligaša.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Poznato je da je zimski prelazni rok daleko mirniji od letnjeg, što je i logično, na polusezoni timovi gledaju da zakrpe rupe koje su napravili na leto ili one prouzrokovane povredama, dok se na leto planira za celu takmičarsku godinu.

Ipak, ove zime bi mogli da se ostvare neki bitni transferi, a kao i uvek najveća pažnja biće usmerena ka Premijer ligi.

Totenhem Sparsi ove sezone nisu na nivou iz prethodnih godina, pa nema sumnje da će na startu naredne godine pokušati što bolje da se pojačaju.

Tako bi u redove tima iz severnog Londona mogli da stignu fudbaleri Mančester Junajteda i Evertona, Luk Šo i Ros Barkli.

Karsdorp Luke Shaw Luk So

Što se tiče 22-godišnjeg levog beka, on nije u Murinjovim planovima, a poznato je i da ga Poketino veoma ceni, kako je sa mladim defanzivcem sarađivao u Sautemptonu.

Junajted traži oko 25 miliona funti za njegove usluge, a taj novac su spremni da ulože u novog levog beka, talentovanog Rajana Sesenjoa iz Fulama.

Barkli Barkley

Pored njega, u redove "Pevaca" mogao bi da stigne i Barkli, za kog je Totenhem i letos pokazivao interesovanje, a ova priča posebno dobija na težini zbog dve stvari. Prva je da engleski reprezentativac ove sezone nije odigrao nijedan meč u Evertonu zbog povrede i veliko je pitanje da li Sem Olardajs računa na njega, posebno kako je Gilfi Sigurdson ušao u sjajnu formu. Druga su slabi nastupi Dele Alija ove sezone, prema mnogima Sparsi nisu na svom nivou baš zbog njegove loše forme, pa bi dolazak Barklija predstavljao pravo osveženje u veznom redu "Pevaca".

Everton bi zaradu od prodaje Barklija mogao da uloži u angažovanje pojačanja u napadu, jasno je da im je neophodan napadač, kako prava zamena za Lukakua nije angažovana i to se odrazilo i na rezultate ekipe ove sezone.

Sandro Ramirez nije zadovoljio, Big Sem očigledno ne veruje previše Umaru Nijaseu, a "Karamele" je zadesio i peh ovog vikenda, kada se povredio mladi Henri Onjekuru, koji je letos stigao na "Gudison", ali je odmah prosleđen na pozajmicu u Anderleht.

Nigerijac je završio sezonu, pokidao je ligamente kolena, pa ni on više nije opcija za ekipu iz Liverpula. Everton je planirao da ga vrati sa pozajmice, kako je postigao devet golova u dresu "kraljevskog" kluba ove sezone, ali povreda im je upropastila i taj plan.

Olardajsova želja je Benteke, videćemo da li će uspeti da ubedi Kristal Palas da ga u januaru pusti u redove njegove ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roj Kin 16
Sunday, 24.12.2017
15:04

Više bih volio nekog dokazanog igrača nego ovog malog.. Da mu se ne desi isto što i Šou o kojem se piše.. Uz njega nam treba desni bek, kretivac u sredini i dobro desno krilo. Eventualno rezervni špic i jedan štoper uz odlazak Roha i Smolinga. Ne očekujem sve ovo u Januaru ali na ljeto da. Na sredinu Ozil, SMS, krilo treba neko ko zna da povuče kontru, tipa Marez, na lijevog beka bih volio Sandra ili Sedrika iz Sautemptona..

avatar
Nikolaus
Sunday, 24.12.2017
16:20

Rezervni spic pored Ibre i Lukakua? I eventualno Rasforda?

avatar
Roj Kin 16
Monday, 25.12.2017
12:29

Ibra će da ide, a i ako ne ode raspada se.. Prije povrede je bio spor, izgubio je malo i osjećaj. Rašford ako ne popravi završnicu pod hitno biće jedno solidno krilo ili loš špic, a ima potencijal za top špica, uz to se i ne snalazi sam u špicu, idealan bi bio za Fergijevu 4-4-2, ali ovako teško. Dok Lukaku kad mu ne ide, onda mu baš ne ide, preveliki su to padovi forme..

avatar
mrancic
Sunday, 24.12.2017
18:43

Ti još veruješ u tu trojicu?

avatar
Luka Toni
Sunday, 24.12.2017
16:59

Roho je dobar za rotaciju, moze da pokrije stopera i beka. Ostalo je ok.