Lacio se sprema za velike ponude, Srbin, Argentinac i Španac su tražena roba, hoće li odoleti?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.03.2020.
15:26
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji prenose da će se na leto "Nebeskoplavi" naći na velikom iskušenju.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Lacio je do prekida sezone zbog pandemije igrao sjajan fudbal, nakon Derbija Italije odigranog pred praznim tribinama i pobede "Stare dame", ostali su jedini pravi konkurent Juventusu u borbi za Skudeto.

Jasno je da igra zavisi od nekolicine igrača, što mnogi vide kao najveću prednost, ali i najveću manu Lacija, smatra se da bi povreda ili odlazak nekog od ključnih pojedinaca napravio velike probleme ekipi.

Bilo kako bilo, ti pojedinci su svojim igrama privukli i veliku pažnju drugih ekipa, pojedinih i daleko bogatijih od Lacija.

Zbog svega, italijanski mediji smatraju da bi uprava kluba iz Rima već na leto mogla da se nađe na velikom iskušenju, posebno kada su trojica igrača u pitanju.

Nekadašnji fudbaler Liverpula Luis Alberto je izrastao u vrhunskog "pakera" u dresu Lacija, a za ovog 27-godišnjeg fudbalera interesovanje su pokazali Sevilja i Inter.

Korea Luis Alberto Lacio

Ima ugovor sa klubom do 2022. godine, ali mu je Lacio spremio novu saradnju, koja bi ga u klubu držala do leta 2025. godine.

Drugi na listi najtraženijih je Hoakin Korea, koji je zablistao na "Olimpiku" po dolasku iz Sevilje.

Njega prati Napoli, ima otpusnu klauzulu od 80 miliona evra i ugovor do leta 2024. godine.

I na kraju, verovatno i najvredniji igrač "Nebeskoplavih" u ovom trenutku, Sergej Milinković-Savić.

Sergej Milinković-Savić

Za 25-godišnjeg srpskog fudbalera već dugo vlada interesovanje najvećih evropskih ekipa poput Mančester junajteda i Real Madrida, pratio ga je i Pari sen Žermen, stidljivo su se pominjali i Inter i Juventus, neretko čak i Barselona.

Klaudio Lotito ne želi da ostane bez Srbina, koji je ugovorom vezan za klub do leta 2024. godina, ali bi pristao da ga proda za veliku sumu, procenjuje se da Sergejeva sloboda košta 120 miliona evra.

Dakle, samo od Koree i Sergeja bi mogli da zarade oko 200 miliona evra, kada na to dodamo i sjajnog Alberta, jasno je da je prihod daleko veći.

Videćemo da li će se odlučiti da unovče investicije ili će nastaviti sa ovim timom da se bore sa najjačima u Italiji.

Kazino baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke