L'Ekip bio u pravu - Bolna odluka za Pari Sen Žermen!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 25.12.2018.
09:03
Izvor: Sportske.net

U klubu su se ljutili, ali su progovorili insajderi, na leto će morati da naprave zaista težak potez ili da se suoče sa strašnim scenariom...

Epa/Christophe Petit-Tesson
Epa/Christophe Petit-Tesson

Povezane vesti

Izgleda da su vesti L'Ekipa tačne, PSŽ će kako bi izbegao eliminaciju iz Lige šampiona narednog leta morati da proda Mbapea ili Nejmara.

Klub je žestoko reagovao na pisanja najtiražnijeg francuskog lista pre par nedelja, ali je sada jasno, da je UEFA pretila najgorom kaznom. Nion ne prihvata upumpavanje novca kroz državne agencije, odnosno preduzeća Katara, pa će tako PSŽ ostati bez navodnih prihoda od 100 miliona, samo od ministarstva turizma ove zemlje.

Postoje dva scenarija, jedan je da odbiju zahtev UEFA i da idu na arbitražu, drugi, verovatniji da ne rizikuju i odreknu se jednog od dva bisera.

Klub nema dilemu kada su igrački kvaliteti u pitanju, Mbape je svakako budućnost, ali je Nejmar marketinški isplativiji, mada i mnogo skuplji kada su primanja u pitanju.

Sa druge strane, koliko je teško prodati ih i kome?

I Barsa i Real su zainteresovani za oba igrača, Mbape i Nejmar vrede više od 200 miliona, čini se da niko, osim eventualno Juventusa koji bi žrtvovao par igrača da dovede Mbapea nema novac za ovakav potez.

Sa druge strane, klub će morati da posle izvesnog odlaska Rabioa pronađe rešenje za sredinu terena, pominje se sa i Fabregas, mada je Alan iz Napolija želja, a na listi direktora Enrike Antera su još Lemina iz Sautemptona, Paredes, Arne Majer, i još par imena. Jasno da od velikih transfera, s obzirom na situaciju neće biti ništa i da je čak i De Jong daleko, upravo zbog FFP, a Tuhel bi Vejgla iz Dortmunda, mada ga "Milioneri" neće pustiti.

Razmatra se i prodaja Kavanija, no, on bi morao mnogo da smanji primanja ako želi u Napulj, a verovatnija varijanta bi bio transfer u Kinu, ako hoće da uzme ogroman novac...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Tuesday, 25.12.2018
13:40

Mislim da je mnogo realnije da se odreknu Neymara, pogtovo radi njegovih primanja i njegovog nezadovoljstva. Mbappe bi volio vidjeti u MU vise nego ista ali nebih se ni bio da dodje Neymar i ako je padavicar vrhunski je igrac i pravi ogromnu razliku na terenu i sigurno da sa tekvim pojacanjem bi mogli od sledece sezone MC pomrsiti racune

avatar
Misosesic
Tuesday, 25.12.2018
12:39

Prejak tekst ManUTD,Real i Barsa nemaju pare da kupe jednog od ove dvojice a Juventus ima.Ne znam da li se uopste prati ko ima koliko prihoda.Pa Juve je jedva doveo Ronalda za 100M i platu mu placa Juve i još par firmi,Mbape bi košta oko 250 miliona i plata ispod 20-25 miliona ne bi bila.Juventus sigurno nema platni budžet da to iznese.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 25.12.2018
12:05

L'Ekip je bio u pravu...Nion ne dozvoljava upumpavanje novca preko državnih agencija...kako će malena zvezda da leti iz Evrope.

avatar
Jack Rackham
Tuesday, 25.12.2018
11:18

Moze Junajted ako zeli da ih kupi zajedno, ali dovoljam je i mbape

avatar
Mangus
Tuesday, 25.12.2018
10:52

Juventus, liverpul, utd, celzi, siti ne zbog ffp-a, bajern, real bi lagano odvojili novac za mbapea i nejmara da hoce. Barsa je u problemu i zbog novca za transfer i zbog plate koje bi morali da daju. Jedino ako zamene dembelea ili tako neka akcija.
Ali mislim da ce pre prodati nejmara nego mbapea, pa mozda cak i pristanu na zamenu, dembele i nekih 120 miliona, sto bi ih približilo novcu koji im treba a ne bi bili drasticno oslabljeni

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 25.12.2018
16:43

Bajern je dve svetlosne godine iza Junajteda finansijski. Mi bismo recimo od transfera Azara, Morate, Bakajoka mogli da kupimo nekog od ove dvojice.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 25.12.2018
10:08

L'Ekip je uvek u pravu, sta bi sa onom tuzbom zvezde Hahaha Kavani bi bas mogao i kod nas ako Iguain ode, a nema sanse da Juventus ima pare za onu dvojicu, a da Barselona i Real nemaju, to je iluzorno razmisljanje.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 25.12.2018
12:52

Ti bi crko da ne spomenes Zvezdu, vec te vidim kako muvas zensku i pricas joj od Terzicu i namestenoj tituli iz ‘78.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 27.12.2018
06:23

Mi smo tada osvojili:-D