Kumanovih deset pravila i tri pojačanja, ponuda otišla Gvardioli!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 09.09.2020.
10:30
Izvor: Sportske.net

Ronald Kuman bukvalno želi da promeni sve, detektovao probleme. Potrebna su mu tri igrača, na šta će ličiti nova Barselona?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

U Barseloni Ronald Kuman čeka pojačanja, Mesi je počeo da trenira, a prema planu novog čoveka na klupi, trebalo bi da do kraja prelaznog roka stignu tri igrača.

Zna se da su želje Depaj iz Liona i Vajnaldum koji pritiska Liverpul da ga pusti na "Kamp Nou", a poslata je ponuda od 15 miliona Sitiju za Erika Garsiju. Bivši igrač Barse je sada meta kluba, on je iz "La Masije" otišao u Englesku, igrao prošle godine kod Gvardiole, zbog povreda drugih štopera, ali ne želi da produži ugovor koji ističe narednog leta.

Zbog toga Siti hoće da ga proda, Garsija će teško dobijati priliku ako pored Akea stigne i Kulibali jer bi onda bio tek četvrti ili peti štoper u rotaciji. U Barsi mu obećavaju šansu i žele da ga promovišu u naslednika Pikea, videćemo da li će se klubovi dogovoriti.


Baner

Kuman u međuvremenu pokušava da nametne svoja pravila, kako pišu katalonski mediji, naišao je na dosta zabrinjavajućih stvari. Šta će probati da promeni?

1. Nema više starih zasluga, on je od Krojfa naučio da neko može da ti bude simpatičan ili ne, ali da to nema veze sa trenerskim izborima. Zato su otpisani Suarez i Vidal i prodat Rakitić.

2. Kuman je nezadovoljan fizičkom spremom, misli da je ekipa zapuštena, da je protiv Barse lako igrati kada ste fizički jači i to želi da promeni. Albert Roka, kondicioni trener je činio čuda sa Rajkardom, pa je jasno zbog čega se Holanđanin nada da ekipa neće biti više fizički inferiorna.

3. Čudi ga mali broj golova iz prekida, pogotovo kornera, ali i centaršuteva, on smatra da se to ne može pravdati sistemom igre ili činjenicom da nema visokog napadača. Kuman je na kraju krajeva iz prekida dao jedan od najvažnijih golova u istoriji Barse i to nakon akcije koju je uigravao sa Bakerom.

4. Visoko presing od koga je Barsa odustala na neki način posle Gvardiole ili ga manje primenjivala se vraća. Za to je opet potrebna fizička spremnost, Kuman smatra da ekipa igra onoliko dobro koliko trenira.

5. Veća pažnja igračima iz škole, što se takođe promenilo poslednjih godina. Ne samo da će Puig i Fati dobijati šansu, već Kuman želi da i Serhiju Robertu pruži priliku kao veznom igraču, a ne nekom ko popunjava rupe po boku. Zbog toga neće biti čudo ako univerzalac bude standardan u manevru.

6. Kuman će izolovati ekipu, biti pažljiv sa informacijama, on ne može da shvati da toliko curi iz svlačionice i da se mediji bave svim stvarima. Prljav veš treba da ostane kod kuće...

7. To nas dovodi do profesionalnosti, Holanđanin želi igrače koji su potpuno posvećeni, imaju poštovanja prema klubu i onima koji ih plaćaju i već je upozorio fudbalere da traži najveću ozbiljnost i van terena.

8. Sistem igre će biti promenjen, Kuman želi da Barsa igra brže, da prenosi loptu brže, sa dva dodira maksimalno, on će na neki način odstupiti od onoga što je pokušavao Setijen, ne želi beskonačna i jalova dodavanja, za njega sam posed ne znači ništa, ako lopta ne ide napred.

9. Kuman računa da će igrači koji su razočarali pokazati da zaslužuju Barselonu. Po njemu, to nije pitanje kvaliteta, već integriteta i samopouzdanja. Probaće da ga vrati Dembeleu, De Jongu, Kutinju, Grizmanu, Žunioru Firpu, svi oni su igrali mnogo bolje u prethodnim klubovima i moraju mnogo više da veruju u sebe.

10. I na kraju, Mesi. Tu novi trener nema nikakvu dilemu, on očekuje od Lea da bude lider i primer, da vodi tim na terenu jer najbolje zna šta znači Barselona. Razgovarao je sa kapitenom, rekao mu da je centar projekta, tu se ne menja ništa, bez obzira što želi da ode i dobio garancije da će Mesi dati sve od sebe.

Jer, bez toga, Kuman nema nikakvu šansu da uspe.

Baner 6

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Wednesday, 09.09.2020
18:28

1. I u to ime najuri coveka koji je u protekloj sezoni dao vise od 20 golova i zabelezio preko 10 asistencija, a ostavi coveka koji u protekle 3 godine nije sastavio 2x15 min. na terenu bez povrede. Takodje najuri jedinog borca iz tima, a ostavi sve one koji beze i od lopte, a kamoli duela.

2. Tako je. I zato ce od Puiga da napravi Adamu Traorea.

3. Da, bas bzvz, inace je Barsa bila uvek poznata po velikom broju postignutih golova iz prekida.

4. Ne svaka ekipa, ali Barsa da... upravo igraju onako kako i treniraju.

5. Puig i Fati itekako treba da dobijaju sanse, ali nece biti od neke preterane koristi Barsi na svim zahtevnijim utakmicama visokog intenziteta, pre svega zbog fizickih predispozicija i konstitucije, narocito Puiga. S. Robero je upropascen i sa tim se treba pomiriti.

6. Ocigledno ne curi ni promil onoga sto se tamo stvarno desava.

7. Tesko da su jos neozbiljniji van terena. A posveceni su oni prilicno bezanju od lopte, nepreuzimanju ni najmanje odgovornosti za bilo sta, sakrivanju iza protivnickih defanzivaca, bezanju od duela i drugim fudbalskim 'vestinama'.

8. To malko teze bez sustinske reforme tima.

9. Ma kako ne, igraci koji su razocarali ima da procvetaju pod Kumanom.

10. Ako to ocekuje od jednoga coveka, onda je mnogo bolje da su pustili Messija u City, a doveli David Copperfield-a.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 09.09.2020
16:51

Citajuci ovo verujem da ce Kuman uspeti da vrati barcu da igra dobarfudbak, mislim na dobar i lep fudbal, koji ce da se dopadne publici! Barca je i sad bila i ostala u frhu kao jedan od naj noljih klubova, ali ne odgovornost uprave i predsednika kluba du je udporili da bude jos bolja! Barca je zavrsila na drugoj poziciji u spanskoj ligi, posto je real potplacivao sudije i Var i to po ko zna koji put, barcina je greska bila sto nije napravila veliku razliku u golovima i u bodovima, da je to uradila rrsl nebi imao sanse! Naravno i barca je katastrofalno izgubila sa 8:2 od jakog kluba i to u polufinale to nije da se zaboravi polifinale! Barca je iugubila od Bajerna to je zato sto rece Kuman nije imala kondiciju i nije igrala na prekide i noje sutsla na gol vec je samo zadrzavala loptu, da barca nije imala kondiciju to smo videli protiv slabih spanskih klibova je vise puta igrala nereseno ili izgubila! Bravo za Kumana sve je on to bido, igrace ima dobre i samo da ih upotrebi!

avatar
deki trbic
Wednesday, 09.09.2020
15:35

Sve je ovo super....samo nzm kako ce sa Kmessijem da izadje na kraj...

avatar
Jasminn
Wednesday, 09.09.2020
12:59

Sve je to super svidjaju mi se pravila, ali svi znamo da rijetko sve ide idealno po planu. Ono sto mene najvise brine je odbrana, ovaj Garsija iz dana u dan sve mi se manje cini kao kvalitet za Barcu. On bjezi iz Cityja jer nece igrati. Treba njima igrac tipa Upamecano mlad a dobar. Ekipu treba sto prije podmladiti al ne podmladiti sa 29to godisnjacima vec sa kvalitetnim 21-22 godisnjacima. Koji ce u ekipi biti 10 godina. Nek dvije potrosi na uigravanje, tvoj je ostalih 8 godina.

avatar
Lecter
Wednesday, 09.09.2020
12:46

Najbitnije ja da promeni igru Barse. Da ne bude 58934 dodavanja i vecina unazad.Da igra ne bude spora vec lopta brze da se prenosi i naravno presing koji Barsa nema godinama.Utakmice su bas bile dosadne i teske za gledanje.

avatar
Amalainter
Wednesday, 09.09.2020
11:14

Dobro razmislja..da li ce to uspeti to je vec pitanje..za to je trebao da se oslobodi i Mesij-e..

avatar
Camp nou 12
Wednesday, 09.09.2020
11:06

Kuman je potreban Barsi nazalost nema vise igraca kao sto su Xavi i Iniesta i ako ih ima nema ih u Barsi, Kuman ima autoritet postovan je u klubu za razliku od Kike Sentijena mislim da je veci autoritet imao Alba nego on. Svidja mi se inicijativa konacno se napreduje a ne nazaduje kao svih godina od kad je otisao Neymar, Barsa ima srece sto su neki verni igraci kao Messi, Suarez Alba ostali inace...

avatar
Taribo West
Wednesday, 09.09.2020
19:36
avatar
Camp nou 12
Wednesday, 09.09.2020
22:47

Ostao je 5 godina i ako je video da klub propada