Kuman dostavio spisak, tri prioriteta, ovaj tim uopšte ne izgleda loše?!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 23.08.2020.
10:53
Izvor: Sportske.net

Holanđanin ima jasan plan koja mesta u timu treba pojačati, najveće ulaganje u napadača, ali šta je još potrebno Barsi?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ronald Kuman je dao svoju listu želja klubu, a ona nije mnogo izmenjena u odnosu na ono što je tražio i bivši trener Setijen, odnosno što je planirao sportski sektor predvođen Abidalom koji je otišao iz kluba.

Lautaro Martinez ostaje prva meta, želi ga i Siti, ali njegova želja je Barselona. Cena ostaje oko 90 miliona evra, plus Katalonci će morati da ubace i nekog igrača u čitavu priču, što nije jednostavno, pita se Inter.

Suarez tvrdi da će ostati i boriti se za mesto u timu, ali Barsi glavobolju zadaje njegova plata od 15 miliona evra. Ipak, Urugvajac ima ugovor, to nigde neće dobiti, ne želi u MLS, a priče o Ajaksu, kao i Juventusu su nerealne, jedino da mu Barselona isplati odštetu.

Osim napadača, Kuman traži da se završi posao oko štopera, Pike će ostati, ali trebalo bi da stigne Garsija iz Sitija, odnosno da se vrati u matični klub. Lengle, Pike i Garsija su sigurni, sa druge strane, videćemo šta će se desiti sa prekobrojnima poput Umtitija ili Todiboa.

Potreban je i levi bek. Alba neće biti prvi izbor ako ostane, klub bi da ga proda u PL, da zadrži Firpa, ali i dovede Anhelinja iz Sitija ili Hozea Gaju iz Valensije. Ovaj drugi je željeno rešenje, ali i teža meta.

Od Nejmara nema ništa, klub mora da prodaje, na Kumanu je da li će zadržati Kutinja, ali to isključuje dovođenje Depaja jer Lion traži oko 60 miliona evra.

Sigurno nema mesta za Rakitića, Vidala, verovatno i Busketsa, a klub bi trebalo da napuste, uz pomenute štopere, još i Brajtvajt, Rafinja, Alenja, Miranda, neki su na pozajmicama.

baner

Barsa je već prodala Artura Juventusu, dovela Pjanića, Pedrija, Puig i Trinkao su takođe pojačanja, na njih četvoricu Kuman računa. Ostaju još Semedo, Serhi Roberto, Dembele, Ter Štegen, Neto, Frenki De Jong, Grizman, Fati i jasno sve se vrti oko Mesija, videćemo kako će se letnja saga završiti.

Što se tiče Van de Beka, Kuman ga želi, ali teško da će biti novca, Ajaks traži 55 miliona. Jedino, ako ubace Suareza u trampu i prethodno mu isplate deo novca za sledeću sezonu, ali sve to je na dugom štapu.

Kako rekosmo, uz nova lica, tri su prioriteta, napadač, levi bek i štoper, kao i da se zadrži Mesi. Sve ostalo su, uz podmlađivanje tima, odnosno prodaje, ono što bi se moglo eventualno pojaviti kao prilika koja se ne propušta u prelaznom roku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 23.08.2020
16:09

Na kraju ce ostati sve isto...

avatar
Goran Stanojkov
Sunday, 23.08.2020
12:47

Koje ce k.... Pike neka ide na njegovo mesto svaki bi bio bolji od njega Barsa prima toliko golova radi njegovo neznanje covek nezna da ima dve noge da je najsporiji igrac Primere da je dao najvise auto-golova da nemoze fobiti duele na skoku sa njima bi Barsa opet primila 8 komada od Baerna nema tim koji nije dao Barsi 1ili 2 gola na mecu kakav bre Pike Alba Busketz bolje da su saobracajci samo ruke dizu nemogu da trce prosetaju pored njima ko brzi voz

avatar
Le Tissier
Sunday, 23.08.2020
12:12

Nista im ne vredi ako im Kuman sedi na klupi...

avatar
P. S.
Sunday, 23.08.2020
12:11

Puno će im Lautaro značiti protiv Eibara, Betisa i Alavesa kao i Interu protiv Sahtjora, a protiv Sevilje... to smo već videli preksinoć. Napredak u odnosu na Grizmana koji je plaćen 30 m€ više, a puno je značio drugom timu Barse koji bi ispao iz KK od trećeligaša da nije bilo Grizmana i njegova 2 gola. Još veći napredak u odnosu na Dembelea koji je plaćen 20 m€ više, a puno im je značio... paa time što će im jednoga dana puno značiti kada sastavi 2 treninga i 15 minuta utakmice bez povrede.

Lengle, Pike i Garsija deluju kao neprelazni bedem, a Firpo će sigurno dokazati da je igrač najviše klase. Neymar je nebitan, a Kutinjo se ništa ne pita, pa ostaje da se vidi šta će Kuman sa njim? Pjanić, Pedrij, Puig i Trinkao deluju zastrašujuće na sredini terena, toliko da će De Jong imati velikih problema da se izbori za nešto malo minuta na terenu.

I na kraju kada jedan takav stručnjak poput Kumana sve to uklopi, Barsini protivnici već sada imaju velikog razloga za zabrinutost, ako ne i paniku. To što on nikome nije valjao i što su svi jedva čekali da mu vide leđa je dokaz koliko su ti klubovi loši i pogrešni te koliko su svi ti komentari igrača i fudbalskih stručnjaka zlonamerni. On je svakako jedan od najboljih trenera, ova Barsa je pravi klub za njega, on pravi trener za nju, a sve to pod dirigentskom palicom Bartomeua će hrabro i nezadrživo da grabi prema tripleti u narednoj sezoni. Jedva čekam da počne nova sezona... :(

avatar
Goran Stanojkov
Sunday, 23.08.2020
16:09

Kakva tripleta sa Lengle i Pike nema ekipe od koje nisu primili 2 komada proslu sezonu a nesecas se Roma 3-1 irevans 3-0 Liverpool 3-0 izgubili 4-0 Baern 8 komada Lengle-Pike saobracajci u Primeri nema tima koji nije dao Barsi bar 1 gol

avatar
Jasminn
Sunday, 23.08.2020
11:49

I koga ce na kraju dovesti? Skoro pa nikog. Znaci ni Kuman nece izdrzati ni sezonu. Po procitanom dolazi Lautaro a u napadu mu najmanje skripi, i jedva punoljetni stoper sa 15 utakmica u nogama. Bio sam se obradovo Van de Beku al izgleda od toga nista, ponadao mozda makar pokusaju dovesti Upamekana. Al nista od toga

avatar
Mirjevac
Sunday, 23.08.2020
16:07

Zasto dadovodi, kad su vec cetvorica dovede i sa Pjanicem petitica, zasto bi dovodili kad omaju u svom podmladki i imaju u prvoj postsvi oflicne igrace? Imaju idlicne igrace ali nisu omali trenere, zadnja dva trenera su bili kao da nisiu nikad igrali fudbal i kao da nikad nisu znali da uklope dobre igrace da igraju dobar fudbal vec sve su orepustsli igracima da oni sami sebe uklapaju u igri! Problem je bio u trenerima i u postavi igraca da igraju na svoje pozicije a na na pogresne!

avatar
Jasminn
Tuesday, 25.08.2020
18:03

Znaci ti tvrdis do trenera je. Znaci umjesto Serijena da si ti bio Bajern bi izgubio. Hajde postavi ti postavu. Postavi stil igre. Sto se tice napada ne sekiram se al bas me kopka kako ce ti odbrana izgledati i vezni red. Bas me kopka hoce li ti igrati Pike. Ako kazes Umtiti odmah racunaj da je to tip koji je ozlijedjen 300 dana od mogucih 365 koliko imas u godini. Bas me kopka ko ce ti igrati bekove, ko ce ti igrati ona dva vezna koji trebaju da drze 70% loptu sta su nekad radili Cavi i Inijesta. Kako ces vratiti u dane stare slave Busketca. Ostalo me ne zanima. Eto ti odrijesene ruke de pobjedi Bajern.

avatar
Gile sile pravi
Sunday, 23.08.2020
17:27

Za Lautara je sad kasno nema vise otkup - Interu je sad nemgoce da nadje zamenu. Onda kad je imao onu klauzulu da su ga onda kupili tako bi Inter mogao da napadne sa tim parama Obamejanga, ali sad je Obamejang navodno pred novim potpisom sa Arsenslom koga onda Inter da uzme kad napadaca gotovo da nema na transfer trzistu koji bi zamenili Lautara

avatar
Dorotej
Sunday, 23.08.2020
11:45

Tim ne izgleda loše (stara istina je da ne igraju imena nego kolektivni duh, želja, pripremljenost), ali u real life-u kad nalete dobermani kao Bajern opet će ih pocepati. Barsa će trebati vreme/godine da se vrati na staze slave.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 23.08.2020
11:02

Uuu ako bude Buskec na prodaju to bi se trebalo iskoristiti. Bila bi otimacina 100%

avatar
BlueBoy84
Sunday, 23.08.2020
11:33