Kuka i motika na Siti zbog FFP, oni završili još jedan transfer!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 11.11.2018.
11:18
Izvor: Sportske.net

Šema otkrivena, ali čini se da "Građani" ne haju, potvrđeno je da su dobili još jednu bitku sa rivalima...

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Mančester Siti je ove godine prijavio profit od preko 10 miliona evra, ali je sada jasno, iako klub odbija to da komentariše kako zaobilaze FFP.

Naime, fakturisani prihod je 500 miliona funti, 223 su komercijalni ugovori, ali od toga je više od polovine od firmi, odnosno praktično državnih preduzeća u Emiratima.

UEFA to ne može da zabrani, ne postoji mehanizam, međutim, ono što "Fudbal Liks" otkriva je da recimo dil sa Etihadom od 67.5 miliona po sezoni, velikom većinom ne plaća kompanija već sam Šeik Mansur iz svog džepa.

Uz to, Manćinija je samo delo plaćao Siti, a delom je bio angažovan preko of šor kompanija kao konsultant. Otkriveno je i da sponzori iz drugih zemalja, kao recimo Neksen, firma za proizvodnju guma iz Južne Koreje ima bliske veze sa firmama iz Emirata.

Ali, sve to neće sprečiti Siti da kupuje tokom zime.

Oni su naime izgleda izgubili bitku oko De Lihta koga će na leto, po svemu sudeći odvesti Junajted, ali će se pojačati Frankijem De Jongom. Spremni su da plate 60 miliona evra za vezistu Ajaksa, kao i da ga ostave do juna u Amsterdamu, ali posao će završiti na zimu.

Uz to, Gvardiola je lično zahtevao da klub pristane na uslove Rahima Sterlinga, i da ga sa 300 000 funti nedeljno učini najplaćenijim Englezom na svetu.

Siti danas igra gradski derbi sa Junajtedom i probaće prvi put od kada je Gvardiola na klupi da pobedi Murinjov Junajted na "Etihadu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Sunday, 11.11.2018
12:45

Zlo i naopako.

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 11.11.2018
12:23

Ne menjam misljenje, Raz Sterling i dalje nije nista posebno van ovog Pepovog sistema ali u njemu je stasao u neverovatno bitan sraf sto se moze videti i po golovima i asistencijama ali i po odnosu sa saigracima.

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 11.11.2018
16:02

Tacno. Gvardiola nije mogao bolje da ga uklopi.

avatar
_mladen_
Wednesday, 14.11.2018
18:38

Vidis ja nikad za Sterlinga nisam rekao da je los igrac i da je obicni trkac. Navijam za Liverpul i znao sam da ce izrasti u odlicnog igraca, jer je to vec pokazivao u Liverpulu i sve sto mu je trebalo jeste kontinuitet. Gvadiola oko sebe ima sve vrhunske igrace, sa savrsenim predispozicijama. Jednostavno ima dva igraca za svaku poziciju, a da se ne vidi manjak kvaliteta.

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 11.11.2018
20:34

To su oni momenti kada ja shvatim zasto je neko strucnjak a ja nisam. Kada su ga doveli bio sam u fazonu - brz i sta? Nema pas nema viziju, nema zavrsnicu. Prodje par sezona i covek je rebus za sve odbrane, sipa golove i asistencije jos igra i presing.