Kraj sapunice oko Nejmara - Ko su dobitnici, a ko gubitnici?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.09.2019.
12:17
Izvor: Sportske.net

Zavisiće i od toga šta se bude dešavalo tokom sezone, ali više je gubitnika...

EPA/JASON SZENES
EPA/JASON SZENES

Povezane vesti

Ako posmatramo šta se sve dešavalo u pregovorima oko Nejmara, izgleda da je čitava stvar ima i imaće posledice na veliki broj aktera.

Ko su dobitnici i gubitnici posle raspleta koji je ipak neočekivan jer su do pre nekoliko časova svi bili sigurni da se Nejmar vraća u Kataloniju.

Gubitnici

Nejmar - Sam fudbaler ostaje u klubu koji je želeo da ga proda, sačuvaće novac od velikog ugovora, ali njegova želja je Barselona.

PSŽ - Ni oni nisu srećni što ostaje, ali nisu imali rešenje, niti mogli da nađu zamenu, prosto, ostao je u timu, ne treba se toliko bojati reakcije navijača ali se postavlja pitanje kakve će ovo reperkusije imati po tim, ali i kakva će biti njegova motivacija kada se za dve nedelje vrati u Pariz.

Dibala - On je čekao prodaju Nejmara, želeo je u PSŽ, mada je Juventus spustio rampu. Naime, Argentinac je rezerva, ušao je sinoć protiv Napolija, ali u PSŽ bi imao i veći novac i mogao da igra standardno, od toga je sada daleko.

Kavani - On je želeo da vidi leđa Nejmaru iz poznatih razloga, smatra da je Brazilac glavni remetilački faktor u svlačionici.

Barselona - Silno su želeli Nejmara, najviše zbog Mesija i njegovog produžetka ugovora, ali će sigurno pokušati i sledeće godine. Sačuvali su novac, ali čini se da nisu zadovoljni Dembeleom, ali ni ostankom Rakitića, mada nismo sigurni da li bi uopšte dolazak Nejmara podigao Barselonu, s obzirom da u napadu imaju rešenja.

Dobitnici


Rakitić i Dembele - Nisu želeli da odu u Pariz, ostaće u Barseloni, Francuz sigurno, a i Hrvat će teško otići iz kluba poslednjeg dana. Oni su svoja mesta sačuvali.

Mbape - On je pritiskao Nejmara da ostane u klubu, veruje da sa Brazilcem ove godine mogu daleko u Ligi šampiona.

Real - Nisu izgubili bitku sa Barsom, odustali su na vreme jer je Nejmar sa obeštećenjem i platom preskup za njih. Uz to, da je Nejmar otišao, teško bi stigli do Mbapea koji je velika meta za naredno leto. Ako mladi igrač ne produži ugovor, verovatno će biti prinuđen da ga proda za svetski rekord. To cilja i Florentino Perez.

Ima još potencijalnih gubitnika, recimo Nejmarovi menadžeri zbog provizije, Mesi koji je silno želeo da se jedan od njegovih najboljih prijatelja vrati, ali treba i sačekati sa novim procenama, jer šta ako bez Nejmara Barsa osvoji titulu prvaka Evrope, ispostaviće se da su sačuvali ogroman novac...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nenadd
Sunday, 01.09.2019
14:29

Oce, sa Valverdeom ce osvojiti LS...haha

avatar
Liga BBVA
Sunday, 01.09.2019
13:56

Dobitnici su mediji koji su nabijali tiraže/posećenost nabesmislenijim mogućim tekstovima o transferu Neymara, šta je ko kome nudio, šta je ko odbijao, šta je ko tražio i kakva je kombinatorika ostalih igrača koji 'samo čekaju' transfer Neymara. Osam puta je bilo sve dogovoreno, devet puta je neko odustao, 16 puta je PSG tražio više nego juče, po 6 puta su Barsa i Real nudili manje negoli prekjuče i po 7 puta više nego juče.

Gubitnici smo svi mi koji više nećemo moći da uživamo u takvim tekstovima koji su nam već u prepodnevnim satima obezbeđivali potrebnu dozu zdravog smeha za taj dan. A što se klubova i Neymara tiče oni su nebitni, jer su rasplet znali i pre zapleta, ako ga je ikada i bilo u kakvom god obliku?

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 01.09.2019
12:34

Sada ce messi opet da kmeci jer mu nisu doveli drugara i opet ce biti nakantavani u ligi sampiona

avatar
_mladenq
Sunday, 01.09.2019
15:51

sine igrate ligu evrope, je l sve ok? :d

avatar
xenon 1989
Sunday, 01.09.2019
21:21

Nije ništa ok još od rođenja. To je maskota Daki sa svojim jubilarnim 195.-im profilom, a on navija samo za izlizanog, Te profile, sa kojih kao 'navija' za sve moguće klubove od Al-Ahlija, preko MUN-a, Liverpoola, Bayerna, City-ja... sve do PSG-a, Juvea i Reala, pravi da sa njih troluje Barsu i Messija u očajničkom pokušaju da 'prikaže' kako 'eto navijači svih mogućih klubova pljuju po Barsi i Messiju'. :D

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 01.09.2019
17:10

Bolje igrati ligu evrope i osvajati je nego da roma i liverpul dva luzerska kluba prave epske preokrete, prave od vas vece luzere nego sto su oni hahahaha