Kraj sapunice oko Nejmara - Ko su dobitnici, a ko gubitnici?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 01. septembar 2019.

  • 12:17

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Zavisiće i od toga šta se bude dešavalo tokom sezone, ali više je gubitnika...

Kraj sapunice oko Nejmara - Ko su dobitnici, a ko gubitnici?
Foto: EPA/JASON SZENES
Ako posmatramo šta se sve dešavalo u pregovorima oko Nejmara, izgleda da je čitava stvar ima i imaće posledice na veliki broj aktera.

Ko su dobitnici i gubitnici posle raspleta koji je ipak neočekivan jer su do pre nekoliko časova svi bili sigurni da se Nejmar vraća u Kataloniju.

Gubitnici

Nejmar - Sam fudbaler ostaje u klubu koji je želeo da ga proda, sačuvaće novac od velikog ugovora, ali njegova želja je Barselona.

PSŽ - Ni oni nisu srećni što ostaje, ali nisu imali rešenje, niti mogli da nađu zamenu, prosto, ostao je u timu, ne treba se toliko bojati reakcije navijača ali se postavlja pitanje kakve će ovo reperkusije imati po tim, ali i kakva će biti njegova motivacija kada se za dve nedelje vrati u Pariz.

Dibala - On je čekao prodaju Nejmara, želeo je u PSŽ, mada je Juventus spustio rampu. Naime, Argentinac je rezerva, ušao je sinoć protiv Napolija, ali u PSŽ bi imao i veći novac i mogao da igra standardno, od toga je sada daleko.

Kavani - On je želeo da vidi leđa Nejmaru iz poznatih razloga, smatra da je Brazilac glavni remetilački faktor u svlačionici.

Barselona - Silno su želeli Nejmara, najviše zbog Mesija i njegovog produžetka ugovora, ali će sigurno pokušati i sledeće godine. Sačuvali su novac, ali čini se da nisu zadovoljni Dembeleom, ali ni ostankom Rakitića, mada nismo sigurni da li bi uopšte dolazak Nejmara podigao Barselonu, s obzirom da u napadu imaju rešenja.

Dobitnici


Rakitić i Dembele - Nisu želeli da odu u Pariz, ostaće u Barseloni, Francuz sigurno, a i Hrvat će teško otići iz kluba poslednjeg dana. Oni su svoja mesta sačuvali.

Mbape - On je pritiskao Nejmara da ostane u klubu, veruje da sa Brazilcem ove godine mogu daleko u Ligi šampiona.

Real - Nisu izgubili bitku sa Barsom, odustali su na vreme jer je Nejmar sa obeštećenjem i platom preskup za njih. Uz to, da je Nejmar otišao, teško bi stigli do Mbapea koji je velika meta za naredno leto. Ako mladi igrač ne produži ugovor, verovatno će biti prinuđen da ga proda za svetski rekord. To cilja i Florentino Perez.

Ima još potencijalnih gubitnika, recimo Nejmarovi menadžeri zbog provizije, Mesi koji je silno želeo da se jedan od njegovih najboljih prijatelja vrati, ali treba i sačekati sa novim procenama, jer šta ako bez Nejmara Barsa osvoji titulu prvaka Evrope, ispostaviće se da su sačuvali ogroman novac...

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari