Kome bi Milner ovog leta mogao da bude veoma zahvalan?!

Autor: Nikola Miloradović
subota 20.05.2017.
17:01
Izvor: Sportske.net

Iskusni engleski internacionalac je ove sezone prinudno igrao na poziciji koja je daleko od njemu prirodne.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Liverpul je na pragu plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, potrebno je da dobiju Midlsbro u poslednjem kolu i završiće kao četvrti na tabeli Premijer lige.

Povratak u elitno takmičenje je pred vratima, ali je jasno da će za takvu "avanturu" Jirgenu Klopu biti potrebno nekoliko pojačanja.

Moraće Nemac da pojača konkurenciju u svim linijama tima, te će biti veoma zaposlen tokom čitavog leta.

Jedna od najkritičnijih pozicija u timu je i mesto levog beka. Moreno nije pokazao kvalitet, mladi Džo Gomez mora još da se "kali", te je ta uloga dodeljena zahvalnom Džejmsu Milneru ove sezone.

On se izuzetno snašao na novoj poziciji i pored toga što je po vokaciji vezista, a i bolje se snalazi desnom nogom što je svakako hendikep za čoveka koji pokriva mesto uz levu aut liniju u odbrani.

Bilo je nagoveštaja da bi i naredne sezone mogao da igra na tom mestu, ali prema poslednjim informacijama Milner bi ipak mogao da se vrati na neku sebi prirodiniju poziciju u ekipi.

Naime, na radaru "Redsa" se nalaze dva leva beka, jedan bi sigurno automatski dobio mestu u startnih 11, dok bi angažovanje drugog značilo da bi Milner povremeno morao da se snalazi po levom boku u odbrani i naredne sezone.

Prva meta je levi bek Monaka Benjamin Mendi, za kog je zaiteresovano "pola Evrope". Imaće Liverpul konkurenciju u nekoliko timova iz Premijer lige za njegov potpis, a i uprava "Kneževa" je izrazila želju da ga zadrži, te je jasno da će za njegove usluge ekipa sa "Enfilda" morati dobro da se isprsi.

Mendy Mendi

Alternativa je tinejdžer iz redova Fulama Rajan Sesenjo. Mladi fudbaler važi za jednog od najtalentovanijih engleskih fudbalera, Slaviša Jokanović je prepoznao njegov potencijal i ove sezonu mu ukazao šansu u prvom timu. On mu je uzvratio sjajnim partijama, te je uvršten i u najbolji tim Čempionšipa.

Ipak, kako je veoma mlad (17), teško je poverovati da bi odmah dobio šansu u prvoj postavi Liverpula, već je izvesno da bi minute delio sa Džejmsom Milnerom, koji bi u tom slučaju nastavio da se usavršava na poziciji levog beka.

Rajan Sesenjo Ryan Sessegnon

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Sunday, 21.05.2017
00:31

Povratak u LS je pred vratima, ljudi se bore za kvalifikacije u kojima sa ovakvom ekipom nisu izraziti favoriti ni protiv Rijeke kamoli Sevilje ili slicnih ekipa koje su mi po zrijebu moguci.

avatar
Robert Bob Paisley
Sunday, 21.05.2017
00:06

Prosli prelazni rok Liverpul se takodje povezivao sa nekoliko kvalitetnih LB, najvise sa Hektorom, i na kraju prelaznog roka nije dosao niko. Nisam mogao da verujem da cemo celu sezonu igrati samo sa Morenom i tada sam pomislio da je Klop potpuni i amater i da na taj nacin ponizava konkurenciju. Posle sam shvatio sta se tu ustvari desilo. Kada je dolazio Milner iz MC dolazio je bez obestecenja i zahtevao je veliku platu i mesto u startnih 11, promenio se trener i Klop je bukvalno bio primoran da mu nadje mesto u timu jer on sigurno nije profil kakav Klop voli po krilu/napadu. Ove godine se igra na vise frontova i bek je neophodan. Milner je imao odlicnu sezonu iza sebe uzimajuci sve u obzir, ali ja ga vise ne vidim kao prvu opciju na LB. Iz ovog ugla neizvesna je njegova pozicija, ali u svakom slucaju ne sumnjam da ce biti koristan na kojoj god poziciji bude igrao. Ako bih se ja pitao novi LB bi bio Bertrand a verujem da ni Mandi ne bi bio lose resenje ali ne znam koliko je realno da on dodje. Sesenjo ipak ima samo 17 godina i nije realno da on bude prva opcija u napadu.

avatar
L F C
Saturday, 20.05.2017
21:07

Mendi bi bio vrh, ali nece monako tako lako da ga pusti.

avatar
Saturday, 20.05.2017
17:47

liverpuul smešni ste više

avatar
John Cena
Saturday, 20.05.2017
17:16

Mislim da bi im Bertrand iz Sotona bio najbolje pojačanje na levog beka. Još i dobro poznaje Premier ligu

avatar
Gorčilo
Saturday, 20.05.2017
17:05

Mendi je zver od igrača. Volio bih njega videti u Liverpulu. Bojim se da ga Monako neće pustiti ispod 50 miliona.

avatar
djolelfc
Saturday, 20.05.2017
17:04

Може Менди, треба леви бек.