Kolumbija - Ima li igrača da ne vredi 40 miliona?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.11.2014.
10:32
Izvor: Sportske.net

Nekada poznati po Valderami, Asprilji i neumornoj pas igri, Kolumbijci su danas novi zlatni rudnik južnoameričkog fudbala. Ne postoje skuplji igrači na planeti. Mada, ima i upozorenje...

Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Povezane vesti

Kolumbija je kroz istoriju priča o izneverenim očekivanjima. Sigurno su poznatiji po ubistvu Andreša Eskobara nakon Mondijala u Americi nego fudbalskim dostignućima.

U svakom slučaju "Kafaterosi" su i pre prošlog leta važili za novu veliku priču svetskog fudbala, u Brazilu su stigli do četvrtfinala, Hames je bio i najbolji strelac Mondijala, naplatio to transferom iz snova u Real.

"Merengese" je koštao 80 miliona, ali to je samo početak, kada su kolumbijski igrači u pitanju.

Naime, u ovom trenutku ne postoji skuplja reprezentacija na svetu.

Falkao koji je propustio takmičenje zbog povrede je na pozajmici u Junajtedu, letos bi trebalo da bude otkupljen od Monaka za 50 miliona.

Kvadrado je letos bio meta Barselone, ostao je u Firenci, ne igra dobro, čak se čuju optužbe da ne zapinje preterano kako bi ga klub prodao. U ovom trenutku je jasno da će Fiorentina morati da ga se odrekne, u pozadini čekaju Real, Siti, Junajted, njegova cena bi trebalo da bude oko 40 miliona evra.

Još jedan će na leto promeniti sredinu. U pitanju je Huan Kintero, momak koji igra za Porto, i njegova cena je oko 40 miliona evra, "Zmajevi" ne drže čitav ugovor. On je igrao sezonu za Peskaru, i tada ga je hteo Juve, ali je otišao u Portugal i nije pogrešio.

Njegov klupski drug i kapiten "Zmajeva" je Džekson Martinez. Svi se slažu da je došlo vreme da sjajni napadač pređe u jaču ligu, ali ponovo klub zateže. Navodno je Siti hteo da plati oko 35 miliona za Martineza, ali su u Portugalu odbili ponudu.

Kada su napadači u pitanju, Teo Gutijerez koji igra za River Platu je jeftiniji, desetak miliona, ali to je zbog godina, ima ih 29, za njega je ponudu poslao Totenhem.

Karlos Baka je jedan od najboljih napadača u Primeri, Sevilja ga ceni minimum 20 miliona evra. A gde su talentovani Ibarbo iz Kaljarija, ili Luis Mjuriel iz Udinezea, ovakvih šest ili sedam napadača nema niko na svetu.

I svi su papreno skupi i što je najgore, svi su spremni da ih plate.

A opet, ima "ali". Naime, Kolumbijci baš i ne blistaju. Falkao je povređen, Hames se tek prilagođava, ali dozvolite nam da za 80 miliona budemo skeptični.

Armero je letos stigao u Milan, nije ni na klupi, Zuniga nije baš standardan kod Beniteza u Napulju, golman Ospina ne brani u Arsenalu. Ni Adrijan Ramos se nije proslavio u Dortmundu, njega smo zaboravili, još jedan napadač.

Dakle, kada pređu u veći klub često se ispostavi da ih opterećuje cena. No, i za takvima su veliki klubovi prosto poludeli...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
milosm
Monday, 17.11.2014
21:25

reprezentacija za strahopostovanje

avatar
Monday, 17.11.2014
18:37

Džekson Martinez, Adrian Ramos, Karlos Baka, a ,,pametni'' selektor Kolumbije stavio Gutijereza koji ništa nije uradio, zato i nisu mogli dalje i jako mi je žao, navijao sam za njih.

avatar
Monday, 17.11.2014
18:23

Veoma mi se svidja nijhova reprezentacija, posle Belgije i Nemacke imaju najkonstantniji tim, po mom misljenju :P

avatar
Младен Глишовић
Monday, 17.11.2014
17:42

620 minuta je odigrao ramos za dortmund, dao 6 golova i upisao 2 asistencije. Kazete da se nije snasao hmmm..

avatar
barça mes que un clu
Monday, 17.11.2014
22:24

Pa ti mislis da oni znaju te podatke? :D

avatar
Младен Глишовић
Tuesday, 18.11.2014
18:09
avatar
Jovan Ivanovic
Monday, 17.11.2014
15:15

Stvarno su kvalitetna reprezentacija

avatar
Monday, 17.11.2014
14:05

Mislim da za Rodrigeza uopšte nema razloga da budete skeptični, dečko igra odlično, uz Iska igrač koji se najviše trudi na utakmici bezobzira koji je rezultat, postigao je i par prelepih golova. Ima samo 23 godine i ako nastavi da se razvija kao do sad ima velike šanse da bude najbolji na svojoj poziciji. Ospina je i doveden kao zamena Ščesnom.

avatar
Skaut
Monday, 17.11.2014
13:53

Pa mogu da traze i 100 miliona to ne znaci da neko vredi toliko...

avatar
MANUTD
Monday, 17.11.2014
11:46

Majstori fudbala i jako gotivna reprezentacija..