Koliko je Liverpul zaista platio Keitu?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 14.12.2017.
13:45
Izvor: Sportske.net

"Redsi" su kaparisali vezistu iz Gvineje, a nemački mediji otkrili su koliko će skupa morati da plate za njegove usluge.

EPA/SASCHA STEINBACH
EPA/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Nabi Keita se dogovorio sa Liverpulom, pojačaće četu Jirgena Klopa narednog leta.

Transfer je dogovoren krajem avgusta, "Redsi" su pokušali da ga preseli iz Lajpciga u svoje redove, ali nemački tim je hteo da ostavi dobar utisak u Ligi Šampiona i nisu želeli da prodaju svoje najbolje igrače.

Ipak, dogovorili su se sa Liverpulom da Keita na "Enfild" pređe nakon Mundijala u Rusiji, a prve informacije bile su da je uprava engleskog kluba za njegove usluge izdvojila oko 55 miliona evra.

Ipak, "SportBild" ima drugačije informacije.

Naime, koliko će Lajpcig zaraditi zavisi od njihovog plasmana ove sezone.

Ukoliko se nađu na poziciji koja vodi u Ligu Šampiona (kao što se sada i nalaze, na trećem mestu), Liverpul će za Keitu morati da plati 75 miliona evra.

Ukoliko se domognu mesta koje vodi u Ligu Evrope, "Redsi" će morati da iskeširaju oko 70 miliona, dok će Liverpul u slučaju da se Lajpcig ne domogne mesta koja vode u evropska takmičenja, na račun nemačkog kluba morati da uplati oko 65 miliona evra.

Dakle, cena je za makar 10 miliona veća od one koja se prva pojavila u medijima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sejoinho
Friday, 15.12.2017
10:39

Kako ce glatko da Hendo pokupi kofere kad vidi kako se igra nogomet i ostavlja srce na terenu...Ne zanima me koliko je placen,bitno je da je nas igrac i da kida.Jos da se utegne odbraaana sa De Frajom iz Lacija,Vrsaljo iz Ateltika i onda zamjena za Kutinja moze Lemar i to je to,imat cemo dovoljno novca na ljeto zasto ne pokusat dovest i zvijer u napad odnosno Obemjenga,Real ga ne zeli,u Kinu ni sam nece,Arsenal,Celzi i ostali dosadasnji konkurenti vec imaju napadace top klase sto znaci da se nezadooljni gabonac moze nac na Enfildu...

avatar
TrTaVrTaGuZiCoM
Friday, 15.12.2017
09:03

znamo to. Sami ste to napisali ljetos.

avatar
Gorčilo
Thursday, 14.12.2017
17:06

Da smo njega ove sezone doveli umesto Oksa, siguran sam da bi imali 5-6 bodova više.

avatar
Sejoinho
Friday, 15.12.2017
20:44

Po mom misljenu Ox bi mogao bit promasaj,al opet ne mozemo sudit kad decko i ne igra toliko cesto,vidjet cemo ga kad Salaha i Manea ne bude,Klop je vjerovatno zato i kupio Oxa da ima dobrog igraca na klupi a i Salah i Mane su igraci iz Africkih zemalja tako da kad njih ne bude Ox mora proradit,dosta ce i Lallana dobro doc pogotov ako bude u formi ko prosle sezone

avatar
_Goran_
Thursday, 14.12.2017
14:53

Na transfermarktu jasno pise da je placen 75 miliona evra.

avatar
bokibole
Thursday, 14.12.2017
21:33

ali moraju i oni nesto da napisu,pa makar i lose preveli s'englesko-nemackog dnevno obavestajnih novina,razumite ih ljudi!Ali kako su cene igraca otisle u...nebo,on i nije nesto posebno skupo placen(kaparisan).Samo da se nepovredi tesko...ali nece,ipak je on gabonac-afrikanac...

avatar
_Goran_
Thursday, 14.12.2017
22:38

Keita je iz Gvineje :D

avatar
_Goran_
Thursday, 14.12.2017
22:38

Ma jasno mi je sve, ali da bar prevode pouzdanije izvore, a ne u poslednje vreme sve vise tabloida. Ovako samo zbog diskusije u komentarima dolazim.