Ko gura Obamejanga u Arsenal?

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 28.01.2018.
10:41
Izvor: Sportske.net

Ostalo je još tri dana da kraja prelaznog roka, Gabonac je i dalje jedna od želja "Tobdžija".

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Nakon što su se pojavile prve informacije da će Aleksis Sančez pojačati Mančester Junajted, pojavila se i priča da mu je uprkos tome što će dobiti Mihtarijana, Arsenal pokušati da u svoje redove dovede jednog od najboljih igrača nemačke Bundeslige, golgetera Dortmunda Pjer-Emerik Obamejanga.

Te tvrdnje su se obistinile, Arsenal je stupio u kontakt sa "Milionerima", ali dva tima ne uspevaju da pronađu zajednički jezik.

Juče se i sportski direktor Dortmunda Mihael Zorc obratio medijima i izneo zvaničan stav kluba povodom transfera, više o tome u nastavku.



Nije tajna da je Obamejang zagrejan za prezak na "Emirejts", prema mnogim navodima on se i dogovorio sa "Tobdžijama", voleo bi da zaigra u bojama tima iz severnog Londona.

Ipak, postavlja se pitanje, šta je to toliko privuklo Gabonca da ponese boje Arsenala, kada klub polako ispada iz vrha engleskog fudbala, a u tekućoj sezoni se bori za samo dva trofeja, u Liga Kupu i Ligi Evrope.

Prema pisanju engleskih medija, iza Obamejangove želje da potpiše ugovor sa "Tobdžijama" nalazi se pre svega njegov otac Pjer Obamejang.

Otac zvezde Dortmunda je veliki poštovalac Arsena Vengera, bivši fudbaler i reprezentativac Gabona bi voleo da njegov sin sarađuje sa francuskim stručnjakom.

Ostali razlozi su jasno, dobio bi priliku da se dokaže u Premijer ligi, šampionatu koji mnogi smatraju najjačim na svetu, dok bi nesumnjivo i finansijski bolje prošao nego u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Djordjo COYG
Sunday, 28.01.2018
16:41

Jednu sezonu nismo u Ls i to se pise hahahaah... Ove sezone i LE uzimamo i bicemo u top 4 sto bi sad i bili da nas sudije ne unistavaju gde god stignu polako. skoro sve teske utakmice smo odigralu u dve nedelje cujemo se o ovoj temi na kraju sezone.

avatar
Yaya Sanogo
Sunday, 28.01.2018
12:59

Ajmo platite jos tih 10m i dovedite coveka, da se konacno i mi navijaci Arsenala obradujemo.

avatar
Непобедиви
Sunday, 28.01.2018
12:04

Samo ti, druže, dođi...

avatar
Paris Saint Germain
Sunday, 28.01.2018
13:36

Oce evo menja tim koji ce igrati ls za le. Ajde ne budite smesni, klub vam je smejurija. Nikad od vas sila

avatar
jack wilshere
Sunday, 28.01.2018
11:53

Klub polako ispada iz vrha Eng fudbala, jer se bori samo na.dva fronta, Liga Kup i Liga Evrope.. Plus Komjuniti Sild osvojen.. To je isto Utd radio prosle godine, pa niko nije.rekao da ispadaju.. I ajd da vidimo za koliko trofeja se bore Liverpul, Celzi, Junajted ove godine? Fa Cup, a Lpool cak ni to.. Pa nema govora da ispadaju oz vrha... Stalno potcjenjivanje Arsenala..

avatar
Don Carlo
Sunday, 28.01.2018
12:23

jos se borite za te trofeje, nijeste ih osvojili kao UTD prosle godine

avatar
jack wilshere
Sunday, 28.01.2018
18:54

CS osvojen.. Liga Kup u finalu gdje je u jednoj utakmici sve moguce.. A LE cemo vidjeti..

avatar
Strahinja
Sunday, 28.01.2018
12:41

Za ovo se apsolutno slazem. Stoji da mozda Arsenal nije toliko atraktivan klub da bi privukao elitne zvezde, ali daleko je od toga sto je napisano. Voleo bih da Arsenal nekim cudom kao Lester osvoji titulu sl.godine, da Venger ode kako dolikuje i zapusi usta svim mrziteljima Arsenala,