Klupko se rasplelo, evo šta je bila Barsina poslednja ponuda za Nejmara i šta je Suarez navodno tražio od kluba?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.11.2020.
11:45
Izvor: Sportske.net

Progovorio jedan od bivših direktora. Šta se dešavalo u leto 2019. godine.

EPA/JORGE ZAPATA
EPA/JORGE ZAPATA

Povezane vesti

Kako se približava prelazni rok, aktuelizuju se priče o povratku Nejmara u Barselonu, ali od toga nema ništa. Osim što Katalonci nemaju novac, Nejmar želi da produži ugovor sa Parižanima i njegov otac već pregovara sa Leonardom.

Ali, u leto 2019. Barselona je pregovarala do iznemoglosti, makar su tako tvrdili Abidal i Bertomeu. Mesi ih je optuživao da je u pitanju samo dimna zavesa i da nisu ni imali nameru da vrate njegovog prijatelja, ali je bivši direktor Bordas ispričao šta se desilo.

Barselona je pregovarala, nudila trampu plus novac. Poslednja ponuda je bila 110 miliona, plus Todibo, Rakitić i pozajmica Dembelea. Parižani su tražili trideset miliona više, Nejmar je bio spreman da se odrekne 10, ali nije došlo do približavanja.

"Nejmara je delilo 20 miliona od povratka", rekao je za "Kadena Kope", Bordas.

Što se Mesija tiče, Bordas je rekao da njegova odluka na čekanju, da nije prelomio i da zavisi od toga da li oseća da tim može da pobeđuje.


Baner

Takođe, rasvetljen je navodno zahtev Luisa Suareza za ugovor sa Barselonom. On je, prema pisanju "Sporta" tražio četvorogodišnji ugovor i time otvorio vrata za svoj izlazak. Pitanje je koliko ima istine, ovo se navodno dešavalo pre nego što je stigao Kuman, kada je Barsa pregovarala o produžetku, Suarez je imao ugovor na godinu dana i opciju da bude automatski produžen ako odigra dovoljan broj utakmica.

baner

U svakom slučaju, ni za ovakve natpise neće biti spreman da se osveti za vikend, zbog korone neće moći da pomogne Atletiku protiv bivšeg kluba.

Suarez je Barselonu napustio nakon šest godina, na nedostojan način, kada je klub u pitanju, imajući u vidu da je osvojio sve, dao ogroman doprinos i da je, verovali ili ne, treći strelac u istoriji Katalonaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Tuesday, 17.11.2020
14:13

Jedino u šta može da se poveruje da je Suarez treći strelac u istoriji Barse jer je to činjenica, sve ostalo nema veze sa istinom. Imao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produžetka ako odigra dovoljan broj utakmica i ni pomena ni logike nije bilo da je išta preko toga tražio da bi ostao, a jasno je da je želeo da ostane. Još smešnije je poverovati da je 20 m€ bila prepreka za vraćanje Neymara jer je i tada je bilo više nego jasno da Bartomeu & Co. nikada nisu ozbiljno ni razmatrali tu opciju, osim marketinški. A što se Messija tiče jasno je da njegov ostanak ne zavisi od toga da li 'oseća' da tim može da pobeđuje, jer šta ima da 'oseća' kada vidi isto što i mi vidimo?

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 17.11.2020
12:59

Smesna ponuda za nejmara,pogotovo je todibo i rakitic nemaju nikakvu vrednost

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 17.11.2020
16:48

Baš tako.A tek bruka za Suareza