Klopova neostvarena želja je rešenje za Bajernove muke!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.10.2018.
19:10
Izvor: Sportske.net

Bavarci su od starta sezone upisali rezultate ispod očekivanja, razlog je, čini se, jasan.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Niko Kovač je ovog leta preuzeo ekipu minhenskog Bajerna, nakon dve uspešne sezone provedene na klupi Ajtrahta iz Frankfurta.

Dobro je počeo sezonu, ali je krajem septembra i početkom oktobra usledio pad, koji je Bajern doveo do četvrtog mesta Bundeslige sa četiri boda manje od vodeće Borusije Dortmund.

Na udaru kritika bio je Niko Kovač, ali i nekolicina igrača, a uprava kluba je rešila da stane iz svojih ljudi tako što je objavila rat medijima i zatražila zabranu za nemački list "Bild" da izveštava o klubu.

Čini se da je razlog za krizu jasan, Kovač može da računa na 19 fudbalera, na to su uticale neplanirane povrede, ali i ne tako dobro odrađen letnji prelazni rok.

Svesni situacije, u Bajernu su rešeni da nešto promene po tom pitanju, a na radaru kluba našao se vezista francuske reprezentacije i kapiten Olimpik Liona Nabil Fekir.

Nabil Fekir

Sećamo se da je letos Fekir bio veoma blizu prelaska u Liverpula, ali i da je klub sa "Enfilda" u poslednjem trenutku odustao od transfera, tačnije, nakon što je na lekarskim pregledima ustanovljeno da Fekira prati veliki rizik od povreda, uprava je pokušala da smanji dogovorenu cenu sa Lionom, te je francuski klub obustavio realizaciju transfera.

Fekir je i dalje u mislima Jirgena Klopa, mnogi navijači veruju da bi kao u slučaju sa Van Dajkom Liverpul mogao da krene po njegov potpis već u januaru, ali takvo nešto se ne može nagovestiti prema reakcijama iz kluba.

Sa druge strane, Bajern pažljivo motri Fekira, emisari kluba sa "Alijanc Arene" pratili su francuskog internacionalca tokom utakmice u Ligi šampiona protiv Šahtjora iz Donjecka, čini se da su zadovoljni onim što su videli i da bi u naredna dva prelazna roka mogli da pošalju ponudu na adresu Liona.

Procenjuje se da Fekir vredi oko 60 miliona evra, što bi bio najveći transfer u istoriji kluba. Interesantno, rekord trenutno drži Korentan Toliso, koji je u Bavarsku takođe stigao iz Liona leta minule godine, za 42,5 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Tuesday, 23.10.2018
14:15

Njima su potrebna krila a na toj poziciji im uopste ne skirpi...ne mogu im Ribery od 35g i Robben od 34g nositi tim

avatar
scofield
Tuesday, 23.10.2018
13:24

Bajern ce morati poceti da trosi inace ce potonuti.

avatar
Mladen
Tuesday, 23.10.2018
12:31
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 23.10.2018
20:04

To bi znacilo da James ide jer tesko da dva verovatno najbolja AM igraju u istom timu. Mada Fekir je staklen evo opet povredjen.

avatar
deki trbic
Monday, 22.10.2018
22:58

NIJE FEKIR VEC FAKIR...ON JE ALZIRAC.