Klop - Život posle Vernera, šestorica na prodaju, ovo je najverovatnije Grujićeva sudbina?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 06.06.2020.
12:02
Izvor: Sportske.net

Navijači razočarani, plan ima dosta manjkavosti, koiiko mogu da donesu prodaje? Šta će se desiti sa Markom Grujićem?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Timo Verner je prošlost, Klop ga je zvao da mu potvrdi da je Liverpul odustao jer nema novca za klauzulu. Navijači su besni, prvo jer klub posluje sa profitom, drugo, jer su prihodi prošle godine bili najveći u istoriji Liverpula.

Ali, Amerikanci neće kupovati, dok ne prodaju i to je nemačkom treneru jasno saopšteno.

Šta sada?

Kako pišu engleski mediji, šest igrača su na prodaju, klub očekuje da će prikupiti oko 150 miliona evra od prodaja, i tek onda uložiti u par pojačanja.

Već se zna da je Šaćiri otpisan, ali i da klub hoće da se oslobodi Lovrena.

Loris Karijus se neće vraćati, ali posle svega teško od njega mogu da očekuju neki veći prihod.

Najviše novca, uz Švajcarca, u kasu treba da unesu Hari Vilson koji je bio na pozajmici u Bornmautu i čija je cena oko 30 miliona evra, Divok Origi, Klopov džoker koji ne dobija šansu da igra standardno, ali je dosta klubova zainteresovano, kao i naš Marko Grujić.

Naime, Srbin će, iako želi da se vrati na "Enfild" biti prodat, jer u klubu ocenjuju da nema šanse da igra pored Fabinja, Vajnalduma, Hendersona i Milnera, mada navijači misle da bi sigurno trebalo da dobije šansu pre iskusnog Milnera. Ali, Redsima je potreban novac, pregovaraju sa Seviljom, suma je oko 25 miliona evra, posle sjajnih partija u Herti ove sezone.

Čini se da je ipak ovih 150 miliona koje očekuju preambiciozno i da je suma bliža 100 miliona.

Ali, šta će Klop uraditi ako dobije budžet za pojačanja?

Baner ispravka


Probaće da ubedi bivši klub da mu prodaju Džejdona Sanča, samo teško je očekivati da Dortmund spusti cenu. Kai Haverc je takođe preskup, Dembelea bi Barselona možda pustila na pozajmicu. Pominje se Diogo Žota, odlični Portugalac, kao i sin Lilijana Tirama, Markus koji igra sjajno u Bundesligi. Još jedna malo poznata akvizicija bi bio Avila iz Osasune, a što se tiče Memfisa Depaja, malo je verovatno da bi Junajted koji ima opciju prve ponude dopustio da Holanđanin iz Liona ode u Liverpul.

Sve u svemu, Klopu su vezane ruke, mnogi se pitaju ako nisu spremni da plate 60 miliona za Vernera kako bi to doveli Sanča ili neko drugo veliko ime, čak i da prodaju svu šestoricu pomenutih...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Saturday, 06.06.2020
17:30

Liverpul kupuje samo kada prodaje najbolje igrace. Sterling, Tores, Suarez, Kutinjo... Nadam se da PSG ili neki klub nece biti glup da kupi nekog od njihove trojke napred i da im sansu da naprave rebulilding. To su sve igraci koji su vec 28. godina i pustite ih da trunu u Liverpulu. Barsa sa Kutinjom je najzasluznija za uspeh Liverpula.

avatar
Stari
Saturday, 06.06.2020
14:37

Ništa ovo nije neočekivano, Amerima je jedino profit bitan, osvojena je LŠ i liga ove godine, pa im se može, a navijači "moraju" da budu zadovoljni zbog postignutih rezultata!