Klop prelomio, žrtvuje Gruju! Rasprodaja u Liverpulu, zbog samo jednog igrača!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 21.05.2020.
09:13
Izvor: Sportske.net

Plan kluba je jasan, novca nema, dok se ne dobije prodajama. Samo jedna zvezda zanima Redse.

EPA/CHRISTIAN BRUNA
EPA/CHRISTIAN BRUNA

Povezane vesti

Liverpul će morati da prodaje da bi kupovao. Iako su navijači razočarani činjenicom da američki vlasnici i pored silnog profita prošle godine ne žele da izdvoje veći novac za pojačanja, situacija sa virusom će izgleda naterati Redse na novo tiho leto.

Ali, ostaje Timo Verner kao meta i navodno je Klop dobio zeleno svetlo da dovede zemljaka iz Lajpciga, ako bude uspeo da proda nekoliko igrača.

Nemac koji je dao 21 gol i 26 mečeva Bundeslige je odbio Bajern, jedna je od alternativa Barselone, hoće ga i Inter, ako prodaju Lautara, ali on želi samo u Liverpul. Pojavila se informacija da će ostati u Lajpcigu, ako ne uspe da se preseli na "Enfild".

Klop navodno ima plan, da proda trojicu igrača, kako bi dobio sredstva za Vernera.ž

Prvi od njih je naš Marko Grujić, Klopovo prvo pojačanje, dve sezone u Herti su mu podigle cenu, onako kako igra bi sigurno imao mesta u takmičarskom timu, ali ne i u startnoj postavi, makar tako veruje Nemac. Bilo je ponuda iz Španije prošlog leta, biće ih i ovog, ali cena neće biti 40 miliona kako se pričalo, možda polovina od toga. Liverpul bi prihvatio ponude za Grujića, za Šačirija koji je na izlaznim vratima, ali njegova cena je pala, ne igra i svi znaju da želi da ode.


Baner live stream

Ali, novac u kasu bi mogao da unese i Hari Vilson. Na pozajmici je u Bornmautu, ima dosta interesovanja u PL, da otkupe njegov ugovor, ovaj Velšanin ima 23 godine, dao je sedam golova u PL ove sezone, igra na poziciji krila, bio je odličan i u Čempionšipu u ekipi Derbija, kao i Halu, u većini klubova PL, onih van top 6 bio bi starter. Iako su navijači očekivali da ga vide u Liverpulu naredne sezone, konkurencija je kao i u slučaju Grujića veoma jaka, pa bi mogao da bude prodat.

Vernerova cena je oko 60 miliona evra, prodajom pomenute trojice, Liverpul može da skupi deo novca, odlazak Lovrena bi verovatno značio dovođenje i jednog mlađeg štopera (Kulibali je preskup), a Klop će verovatno dovesti još jednog mladog igrača na levom beku, kao alternativu Robertonu. To bi značilo da potroši manje od 100 miliona, da troškovi prelaznog roka budu minimalni, tačnije da se ne uloži novac i tako izbegnu gubici pošto će profit pojesti cela siituacija oko virusa i nemogućnost igranja pred navijačima, plus rana eliminacija iz Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke