Klop hoće još tri pojačanja, ovo su mete!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.05.2018.
17:55
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi britanski "Independent" Nemac je rešen da ovog leta pojača bedem ispred gola, ali i konkurenciju na još nekoliko mesta u ekipi.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Liverpul može biti zadovoljan učinjenim ove sezone, završili su kao četvrti u Premijer ligi, izborili plasman u LŠ, a narednog vikenda ih čeka kruna svega učinjenog ove takmičarske godine, finale Lige šampiona.

Ipak, Jirgen Klop je svestan da će ovog leta morati da angažuje nekoliko pojačanja, kako bi pojačao konkurenciju na pojedinim pozicijama, a Nemac smatra da je najbitnije za klub da angažuje još jednog štopera.

Naime, on je zadovoljan učinkom Lovrena, Van Dajka i Klavana, ali želi da ima još veću dubinu na štoperskim pozicijama, pa je tako bacio oko na dvojicu fudbalera koji su imali dobre sezone u PL.

Jedan od njih je defanzivac Barnlija Džejms Tarkovski.

Ovaj 25-godišnji fudbaler je preuzeo mesto u srcu odbrane "Kleretsa" od Majkla Kina, koji je minulog leta pojačao Everton i sjajno se snašao u tandemu sa Benom Mijem.

Zaradio je i prvi nastup u dresu reprezentacije Engleske, nije se ipak dokopao konačnog spiska za Mundijal, ali može biti itekako zadovoljan učinjenim u sezoni za nama. Kruna uspešne sezone svakako bi bio prelazak u Liverpul, ali videćemo da li je Šon Dajč spreman da ga se odrekne, a ako jeste, za koliko novac će ga Barnli pustiti.

Druga opcija Jirgena Klopa za pojačavanje konkurencije u zadnjoj liniji je defanzivac Njukasla Džamal Lasel.

Lasel je takođe imao dobru sezonu na "Sent Džejms Parku", upisao je 34 nastupa i postigao tri pogotka, a bio je jedan od najzaslužnijih za siguran opstanak "Svraka" u Premijer ligi.

Sada bi i on mogao da ostvari transfer karijere, videćemo koliko će Njukasl zahtevati za usluge svog kapitena, a čini se da će Liverpul između njih dvojice birati na osnovu obeštećenja, dakle ko bude jeftiniji.

"Redsi" pored pojačavanja konkurencije u zadnjoj liniji žele i jednog golmana, to bi najverovatnije trebalo da bude Džek Batland, kako će sada moći da ga angažuju ispod cene, jer je Stouk ispao u niži rang takmičenja.

U redove kluba sa "Enfilda" stiže i veliko pojačanje u veznom redu u vidu Nabija Keite iz Lajpciga, njegov transfer dogovoren je još minulog leta, a Klop želi da pojača i konkurenciju u ofanzivi, čini se da je francuski reprezentativac prvi kandidat za tako nešto, više o tome OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RaZZoR
Tuesday, 22.05.2018
19:30

Volio bi Lasela u odbrani, odlican je...Butlanda ni pod razno vec smo na takav nacin propadali sa Minjoleom, ako nece dovodit Alisona il Oblaka sto ne vjerujem onda nek Karius ostane jedinica, ookusat obavezno Fekira dovest i probat dovest N didija il jos bolje Jorginja mada on je teza solucija

avatar
sasa lesa
Tuesday, 22.05.2018
01:25

Ja bih doveo Mirandu iz Intera, može taj da izgura još dve sezone a za Lovrena je tata. A De Vrij će ionako biti prvi izbor u Interu..

avatar
_mladen_
Monday, 21.05.2018
22:20

Sto se tice golmana, mislim da od Batlanda nema nista i bolje da je tako. Mislim da je Klop zadovoljan sa Kariusom, tako da ako ode Minjole, dovesce se neko drugi. Ja bih dao pare za Alisona i zavrsio sa tom pozicijom. Nazalost mislim da se to nece desiti.

avatar
rosen.manutd
Monday, 21.05.2018
21:37

Igra finale lige sampiona i istu sledece sezone a ovo su prosecni igraci. Treba im bolje definitivno.

avatar
RaZZoR
Tuesday, 22.05.2018
19:31

Lasel to sigurno nije, svi ste tako pricali i za Robertsona kad je stigao a on je ove sezone jedan od najboljih lijevih bekova

avatar
Mino Raiola
Monday, 21.05.2018
20:22

Sve je ovo bez veze.

avatar
Скаузерлија
Monday, 21.05.2018
18:48

Што се тиче позиције голмана мислим да би Ливерпулу најбоље било да прода Мињолеа и Богдана и да уместо њих двојице доведе неку искусну њушку ( Ђиђија, нпр. ). Борбу за место првог голмана нека воде Каријус и Ворд а у случају да затреба нека улети тај искусни голман и онај клинац из Академије. Ворд је одличан голман и то је показао прошле сезоне у Хадерсфилду и мислим да ћемо се покајати ако напусти клуб. Иначе, Каријус и Ворд су рођени истог дана, истог месеца, исте године.

avatar
_Goran_
Monday, 21.05.2018
18:32

Liverpul prati Laselesa vec 2 godine, on je prva meta za stopera.

avatar
NikkiCFC
Monday, 21.05.2018
20:13

I ja sam ga registrovao odavno kao nase pojacanje!

avatar
_Goran_
Tuesday, 22.05.2018
18:59

Isto kao i Fekira? Videcemo..

avatar
Wizard08
Monday, 21.05.2018
18:21

Pa da neka osnovna nagadjanja,da je potreban stoper i golman(to svi znamo).naravno svaki igrac na toj poziciji koji je malo mladji,jeftiniji i nekog srednjeg kvaliteta dolazi u obzir a verovatno nista od ovoga a ni onoga sto sledi nece biti tacno.tarkovski u def orijentisanoj ekipi dobar kao hegazi npr kod pjulusa(isto def orijentisanog),pitanje koliko moze i sta moze kada bude veci prostor koji brani(mlad,relativno jeftin mada je englez,ima kvaliteta,za liverpool??).golman potreban ali samo ako je vrhunski u suorotnom ostaviti karijusa i samo ga nauciti da otvori oci kada ide na loptu a ne da zmuti i da moli boga da je pogodi(nzm dal bi butlend/karijus hteli da sede na klupi ).

avatar
_mladen_
Monday, 21.05.2018
22:18

Upravo tako, Liverpulu treba posebna vrsta stopera, dosta njih igra dobro u defazivnom sistemu. U ovom kontrolisanom haosu, treba izdrzati da se ne pogresi.

avatar
Red Demon
Monday, 21.05.2018
18:17

Van Dajk/Lasel bi za mene bio stoperski tandem iz snova..

avatar
Agent Provocateur
Monday, 21.05.2018
17:59

Tarkovski je stablo i to pozamasno.

avatar
Loris Karius
Tuesday, 22.05.2018
11:03

Za Liverpulovu taktiku jeste panj,ali za taktiku koju npr igra Čelzi to može biti veoma dobar štoper.