Kinezi imaju novac za Mesija? Ostalo će prepisati od Juventusa?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.07.2020.
12:31
Izvor: Sportske.net

Šta se krije iza priče? Prema računici porodice Žang ovo nije nešto što sebi ne mogu da priušte. Ko se pita?

Povezane vesti

Inter je raspalio maštu svojih navijača, siluetom Mesija na milanskoj katedrali, ova priča se pominje godinama, još je Morati želeo da ga dovede u klubu, ali deluje neverovatno.

Sa druge strane, Antonio Konte je konstatovao da je lako projektovati sliku Argentinca na crkvi, ali da ga je dosta teže dovesti.

Marota je odbacio ove priče, još kada je Mesijev otac Horhe pre par nedelja kupio kuću u Milanu, on je to učinio da bi bio rezident Italije, zbog poreza, a ne jer će sin doći u Inter.

Ali, italijanski mediji ne prestaju da dižu prašinu jer Suning svakako ima moć da dovede Mesija, i navodno oni su sračunali troškove transfera.

Za to bi bilo potrebno, da se Mesiju ponudi jasno svetski rekord u primanjima, deset miliona više nego što zarađuje u Barseloni, dakle oko 50 miliona neto. Ali, s obzirom na italijanske zakone to bi bilo 65 neto, Juve je tako kupio Ronalda koji košta oko 58 miliona.

Mesi bi potpisao po izboru na tri ili četiri godine, najverovatnije ovo prvo, što bi koštalo oko 200 miliona evra.

Da li bi se isplatilo?

U marketinškom smislu svakako, Juventus je eksplodirao dolaskom Ronalda, Mesi istina nije toliko popularan, ali je blizu, u stvari u top 3 sa Nejmarom.

Zbog toga Kinezi veruju da bi marketinški svakako mogli da pokriju deo transfera kroz uvećane prihode (oni u Aziji već beleže silan porast), a o tome koliko bi igrački dobio Inter nije potrebno govoriti.

Baner

E sada, kako bi transfer bio pravdan, mada je pomalo deplasirano govoriti o FFP posle odluke Lozane o Sitiju. Naime, Mesi bi poput Nejmara, deo novca dobio kroz reklame, Suninga, verovatno i Pirelija koji je jako zainteresovan za čitavu priču što bi rasteretilo budžet Intera i oni bi lakše ostali u granicama trošenja.

Nije neizvedivo što se tiče novca, na kraju Suning je među tri kineske najvrednije kompanije, a i Alibaba, odnosno Džek Ma je akcionar, sa petinom deonica.

Sve to kako rekosmo novac čini dostupnim, ali teško je verovati da će Mesi napustiti Barselonu u leto 2021. i preći u Italiju. Ako ode, zbog lomova u klubu, što je malo verovatno, on bi se vratio u Argentinu i završio u Njuelsima karijeru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Thursday, 30.07.2020
22:44

Mante se ćorava posla, nema od toga ništa

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 30.07.2020
20:59

Svaki dan isto

avatar
Sale Internazionale
Thursday, 30.07.2020
20:11

Ma gluposti dati tolike pare na jednog igraca, ma ni da ima 25 godina..

avatar
Бојовић Милан
Thursday, 30.07.2020
18:49

Dok nisam pročitao ovaj tekst, nisam znao da Mesi NIJE popularan kao Ronaldo...ko piše ovo heh

avatar
Gile sile pravi
Thursday, 30.07.2020
16:27

Nece se obrobati u Italiji pa to ti je tesko jako tesko, znaci cak i kad imas pare i mozes sve da finansiras opet nije moguce. vezan je za tu Barselonu mnogo, ali bas mnogo.

avatar
Jasminn
Thursday, 30.07.2020
14:49

I u Barceloni dobija rekordna primanja. Niko na svijetu nema vecu platu. A sad kad Mbappe dobije 45 mil po sezoni i u Barceloni ce traziti novi rekord znaci minimalno 46 mil jer voli Barcelonu. Messi je jedan od najvecih u povijesti fudbala i u Barceloni ne samo klubu vec i u gradu ga drze kao bozanstvo a toliki im je uteg oko vrata kad se gledaju finansije. Za ljubav prema klubu ti ne treba svjetski rekord u platama.
Ja bi ga prodao uzeo 100 mil, ustedio minimalno 80 jer mu je trenutno toliko godisnja bruto plata i krenuo u podmladjivanje ekipe.

avatar
Amalainter
Thursday, 30.07.2020
14:06

Uvek bih vise voleo Ronalda u Interu,Mbape naravno ali ne bih se bunio ni da dodje Messi..

avatar
Pravi romanista
Thursday, 30.07.2020
13:58

Messi nije toliko popularan...haha Vlajko Vlajko...Za tebe je verovatno i Bernandeski popularniji

avatar
amigo999
Thursday, 30.07.2020
12:38

Nadamo se da dolazi u Inter, pa da igra zajedno sa Lautarom. To je zelja i Lautara i Mesija...