Kineski Inter - "Metla" za Balkance, nikad više novca, mete da se smrzneš!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 07. jun 2016.

  • 09:40

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Navijači sanjaju otvorenih očiju, a novi vlasnici su već najavili pojačanja "kao iz Moratijeve ere". Tada je klub trošio ogroman novac. Predsednik bi mogao da bude legendarni "Il Capitano"!

Kineski Inter -
Na kraju, Kinezi. Iako se verovalo da će biti manjinski vlasnici, sjajan manevar Erika Tohira doneo mu je višestruku koristi. Zato u Italiji kažu, klub je vodio loše, ali je odličan prodavac.

Sada je jasno da je on najbolje prošao u celom poslu, kada je otkupio od Moratija većinski paket. Klub je prodat juče za 700 miliona evra, tačnije 70% je otišlo za tu cenu, Morati više nema ništa, a Indonežaninu ostaje i 30%.

Novi vlasnici su finansijski mnogo moćniji, a navijačima Intera ide voda na usta.

Kako se priča, odmah će dovesti nove igrače, a Manćini izgleda ostaje. Procena je da je njegovo mesto sigurno, osim u slučaju da Dijego Simeone napusti Atletiko, posle čega će se "Saning" ustremiti na Argentinca koga želi i PSŽ.

Ali, u ovom trenutku, najvažnija su pojačanja.

Uslediće veliko spremanje, kako se najavljuje, nema više balkanskog šmeka, uz Ljajića, otići će verovatno i Brozović, Jovetić i Handanović. Što se Hrvata tiče, on ima ponude iz PL, Crnogorac bi mogao čak i u Kinu, Inter je obavezan da otkupi njegov ugovor, a verovatno će prihvatiti jednu od ponuda za slovenačkog golmana, čak se pominje novac i Sirigu iz PSŽ kao jedna vrsta razmene za popularnog "Sarmu".

Šta je plan?

Prvo da dovedu Jaju Turea, Siti bi trebalo bez obeštećenja da ga pusti, ako ode van PL, pa su u Interu spremni da ga dovedu i oko njega oforme ekipu.

Transfer budžet bi trebalo, bez prodaja da bude oko 150 miliona evra, sledi prava revolucija, biće kupljena tri ili četiri zvučna imena. Traže se spoljni igrači u odbrani, još jedan vezista, uz Banjegu koji je već stigao i napadač koga će upariti sa Ikardijem.

Navijači, kako rekosmo, sanjaju otvorenih očiju, nove gazde su potvrdile da će Aleks Teišera, ako se trener složi sa tim, biti u kombinaciji da pojača Inter. Brazilac je predobar za kinesku ligu, a čini se da će "Saning" mnogo više uložiti u Inter, nego u Đangsu.

Ali, prvo treba rešiti dugove do kraja meseca, prioritet uz povratak u Ligu šampiona je stadion, to je jedini put da Inter na duže staze bude konkurentan i nema nikakve sumnje da će Kinezi insistirati na tome.

Ono što je najvažnije je da imaju mnogo više novca od Tohira, dakle ulaganja će biti veća, na svim poljima, pa nema sumnje da bi Inter u bližoj budućnosti mogao da postane takmac Juventusu koji nema pravog rivala u ovom trenutku na bilo kom polju u Seriji A.


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari