Karleto sklapa kockice, može li Everton konačno da napravi iskorak?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 03.09.2020.
09:49
Izvor: Sportske.net

Ulažu već godinama dosta novca, ali ne uspevaju da se domognu evroscene.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Pisali smo juče, Karlo Anćeloti dobija tri paklena pojačanja na "Gudison parku".

Naime, dres Evertona će obući Hames Rodrigez iz Reala, Alan iz Napolija i Abdulaj Dukure iz Votforda, skupa će ova tri transfera koštati "Karamele" 75 miliona evra.

Zaista sjajan posao Evertona, koji preti da konačno napravi iskorak, dugo su lutali u sredini tabele, ulagali brdo novca sa željom da se priključe vodećim klubovima u borbi za mesta koja vode u Evropu, sredinom minule sezone stigao je Karlo Anćeloti, koji je sada dobio i adekvatna pojačanja.

Jasno neće to biti ni sve od ekipe iz Liverpula u ovom prelaznom roku, na redu su odlasci.

Kako javlja "Tajms", čak sedam igrača moglo bi da napusti "Gudison park" ovog leta.

U pitanju su Tio Volkot, Bernard, Gilfi Sigurdson, Fabijan Delf, Janik Bolasi, Sandro Ramirez i Muhamed Bešić.

baner

Everton je za ove igrače sve skupa izdvojio oko 120 miliona evra, pitanje je da li će moći da vrate uložen novac, ali će najverovatnije moći da se vrate na nulu, kada pogledamo potrošeno ovog leta.

To će ostaviti mesta i za nove transfere, prema poslednjim spekulacijama sa Ostrva, Anćeloti želi i jednog desnog beka i jednog golmana.

Kolmanu je potrebna kvalitetna alternativa, Sidibe se vratio u Monako po isteku pozajmice, ali bi umesto njega na "Gudison" mogao da stigne još jedan Francuz.

Engleski mediji pišu da bi Evertonu mogao da se otvori put ka fudbaleru Pari sen Žermena Kolinu Dagbi, ukoliko se "Sveci" odluče za kupovinu Ektora Beljerina iz Arsenala.

Leonardo navodno želi Španca, spremna je i ponuda, ukoliko Arsenal popusti, Dagba će imati odrešene ruke.

U prilog čitavoj priči idu i nove informacije vezane za Arsenal, Arteta je navodno nakon odlične partije u borbi za Komjuniti šild protiv Liverpula odlučio da zadrži Mejtland-Najlsa, pa bi "Tobdžije" mogle da unovče Beljerina, kako je tu i Sedrik Soareš, koji bi sa mladim engleskim fudbalerom koji je ponikao na severu prestonice mogao da se rotira uz desnu aut liniju u odbrani.

Dakle, Mejtland-Najls ide u prvu postavu Arsenala, Beljerin u Pari sen Žermen, a Dagba u Everton, kako stoje stvari.

baner

Što se tiče pozicije golmana, Anćeloti nije najzadovoljniji Pikfordom, pa želi da mu dovede opasnu konkurenciju u Serhiju Romeru iz Mančester junajteda.

Argentinac je na izlaznim vratima "Old Traforda", kako su "Đavoli" produžili ugovor sa Hendersonom, veliki broj klubova želi bivšeg čuvara mreže Sampdorije u svojim redovima, a sam Romero želi klub u kojem će biti standardan.

U Evertonu bi imao jaku konkurenciju, ali i fer šansu da se domogne mesta među stativama, videćemo da li će završiti kod Anćelotija.

Mogle bi "Karamele" da sastave zaista sjajan tim ovog leta, videćemo da li će pojuriti i nekog centralnog defanzivca, Kin je produžio ugovor, što je takođe jako bitno, a pod znakom pitanja je i sudbina Moisa Keana, kojeg bi Juve da vrati, ako Italijan napusti klub, jasno je da će Karletu biti potreban još jedan napadač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Thursday, 03.09.2020
10:52

Karlo je opasna glava

avatar
Делија_момак
Thursday, 03.09.2020
10:27

Опасну екипицу ће имати Евертон. Скоцкаће то дон Карло фино.