Kakva priča! Lids vraća "bludne sinove", engleske reprezentativce, Bijelsa dobija još par strašnih pojačanja!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.08.2020.
12:02
Izvor: Sportske.net

Klub neće odstupiti od toga da zadrži gro ekipe iz prošle sezone, ali direktor Orta će itekako pojačati ekipu...

EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Povezane vesti

Svojevremeno nakon što je sjajnim kupovinama uspeo da Boro bez nekih sredstava, sa Karankom na klupi uvede u PL, sportski direktor Lidsa, Viktor Orta je kupovao zvučna imena i nije se isplatilo.

Ali, taj tim je u Čempionšipu bio mnogo slabiji od sadašnjeg Lidsa, plus nije imao Bijelsu na klupi.

Vlasnik Andrea Radrizani spreman je da uloži 100 miliona evra u pojačanja, ali poslednju reč ima argentinski trener. On ima vrlo preciznu viziju toga šta je potrebno, i smatra da je najvažnije da pojača konkurenciju, odnosno da ima veći broj igrača. Bijelsin stil rada podrazumeva velike napore, neretko se tim zbog malog broja fudbalera raspadne u drugom delu sezone, dešavalo mu se u Bilbaou, Marseju, pa i prošle godine u Lidsu.

Sada to neće dozvoliti.

Lids naime planira da za 15-tak miliona evra vrati dvojicu svojih nekadašnjih juniora, jedan je Deni Rouz, koji je bio na pozajmici u Njukaslu i na koga Murinjo ne računa, a drugi Fabijan Delf još jedan bivši reprezentativac, kapiten Vile i nekadašnji igrač Sitija koji je prošlu sezonu proveo u Evertonu. Iskustvo njih dvojice u PL bi bilo pravo blago za Lids, Rouz je levi bek, tu već Bijelsa ima Larućija koji je prošao školu Liverpula, a Delf je igrao i levog beka kod Pepa, ali je vezni fudbaler. Ulaganja bi trebalo da budu najveća u odbranu, naime, Lukas Martinez Kvarta je prva meta, štoper Rivera bi koštao verovatno 20-tak miliona, debitovao je za reprezentaciju, Bijelsa mora da nađe zamenu za Vajta koji se vraća u Brajton, a bio je lider odbrane.

Drugi Južnoamerikanac koji bi trebalo da stigne je Emi Buendija iz Noriča, miomak koji je bio i u Realu i u Hetafeu, a igrao je poslednje dve godine za "Kanarince", ofanzivni vezista, imao u nogama 34 meča u PL ove sezone.

Džek Harison koji je na pozajmici iz Sitija će ostati, a meta je pogotovo, ako Brentford izgubi od Fulama u finalu plej ofa, možda i najbolji igrač Čempionšipa Said Benrahma. On je zapalio Englesku sa 17 golova i 10 asistencija, Brentford računa da bi mogao da uzme oko 35 miliona evra za Alžirca koga želi još par jačih Premijerligaša, a čak je pominjan i Real, mada su to nagađanja.

Baner 4


I na kraju, napadač.

Problem je što se Lids spori sa Lajpcigom oko Ogastina koji je doveden zimus, povredio se, nije ni bio u klubu posle prekida zbog pandemije. Sada Nemci traže novac jer ima klauzulu o obaveznom otkupu ako Lids uđe u ligu, ali Jorkširci to osporavaju, ne žele Francuza koji je pre povrede imao kameo od tri meča, a moraju u njega da ulože 20 miliona za otkup.

Bonus baner


Ako uspeju to da izbegnu, meta u napadu je Kanađanin Džonatan David  iz Genta. Momak iz Bruklina ima i ponudu Lila koji je prodao Osimhena Napoliju, ali bi PL svakako bio pravi mamac. On je dao 23 gola u sezoni, vredi oko 30 miliona evra, videćemo šta će biti od svega, ali bi sa Bamfordom, iskusnim napadačem i veteranom Ernandezom koji igra nešto povučenije mogao da čini baš ubitačan napad.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dimebag
Sunday, 02.08.2020
00:13

Molim vas nemojte kameo- epizodnu,nezapaženu, sićušnu ulogu je mnogo bolje, kameo ne postoji

avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 01.08.2020
23:36

Dasadni ste vise sa ovog Lidsa.....

avatar
Ton4i
Saturday, 01.08.2020
20:15

"Kameo"-epizodna uloga.!