Kako se sve okrenulo, glavna prepreka "originalnom", "urugvajski Pogba"!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 05.12.2018.
10:55
Izvor: Sportske.net

U Juventusu neodlučni, iako je do skora situacija bila jasna. Šta će učiniti, imaju ponudu za sjajnog mladog igrača...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Pol Pogba je i dalje u orbiti interesovanja Juventusa.

Ako, Murinjo ostane, Francuz će izgleda biti prodat, kako je i rečeno, njih dvojica ne mogu zajedno i to je Portugalac i poručio ljudima iz kluba.

Naime, posle novog okršaja u svlačionici kada je Pogbu nazvao "virusom", a Francuz mu odgovorio da je njegova taktika rigidna i da ne bi trebalo da ga koristi kao pokriće za svoje neuspehe, jasno je da nema nazad.

Pogba i dalje želi u Juventus, Paratići podgreva priče izjavama da prate situaciju, da je želja svih u klubu da se Francuz vrati, ali došlo je do preokreta.

Razlog je Rodrigo Bentankur.

Naime, niko ne vidi svrhu dovođenja Pogbe, Urugvajac igra sjajno, on je iskoristio povredu Kedire i operaciju štitnjače Emrea Džana i nametnuo se kao čovek bez koga se ne može na sredini.

Partije u poslednje vreme su sjajne, pa Juventus pokušava da mu poveća primanja, ali i izbriše klauzulu iz ugovora. Naime, ako bi ga prodali, oni moraju polovinu novca da daju Boki, podsetimo, sjajni mladi igrač bio je deo dogovora oko povratka Teveza u Boku.

Bilo je planirano da ode na pozajmicu, ali je na pripremama impresionirao Alegrija pa je ostao u klub, dobijao šansu, a sada je standardan.

Juventus ima ponudu, Barselona bi platila 60 miliona evra plus bonuse za Bentankura, ali to znači da bi 30 išlo Boki, pa od posla nema ništa.

Pogba je nesumnjivo mnogo marketinški atraktivniji, imati njega i Ronalda u istom timu bi prihode odvelo u nebo, ali mnogi smatraju da je Bentankur bolji igrač. Ipak, u Juventusu veruju da Murinjo ne zna da koristi Pogbu, da bi se on u sredini koju  dobro poznaje, svlačionici koja mu je naklonjena brzo vratio na stari nivo.

Vreme odluke dolazi, Rajola gura dvojicu svojih igrača De Lihta i Pogbu u Juve, pa ćemo videti hoće li njegov bivši klijent Nedved odneti prevagu i svom nekadašnjem menadžeru omogućiti da dovede dva sjajna fudbalera u klub.

To bi verovatno značilo da će Bentankur biti prodat, a zanimljivo da je on dobio svojevremeno nadimak "Urugvajski Pogba"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Thursday, 06.12.2018
10:39

Ako nastavi sa ovakvim partijama i redovnom minutažom kroz dve godine Bentakur izrasta u jednog od najboljih veznjaka na svijetu.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 05.12.2018
19:07

Sta li ce tek urugvajski pitbull da mu uradi vcrs.

avatar
Jasminn
Wednesday, 05.12.2018
18:47

Steta sto na terminu ne igram veznjaka....da i mene Barca kupi. Pa brate svaki veznjak na ovoj planeti...Barca ga hoce

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Wednesday, 05.12.2018
17:05

Ko bi rekao da ce Bakajoko biti korisniji od topovskog djula Pogboom.

avatar
Anonymous Official
Wednesday, 05.12.2018
16:19

Gledam i ne vjerujem sta ovi mediji mogu pisati, Bentancur bolji igrac od Pogbe jeste kako da ne a Barsa da za njega da 60mil stvarno su svi poblesavili

avatar
No rules
Wednesday, 05.12.2018
16:19

Sta znaci termin "Urugvajski Pogba" da odigras vrhunsku sezonu, budes prodat za 100 miki i da onda pokupus brdo priznanja za promasaj godine. Pogba nije merilo vrijednosti, dobri igraci su dobri u kontinuitetu.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 05.12.2018
12:26

Kako igra Bentankur , pre ce Matuidi ili Pjanic biti prodani , nego on ! A za Pogba nisam , povratak i sve to - nikada se to dobro ne zavrsi

avatar
Antihepi
Wednesday, 05.12.2018
12:05

Доведеш нормалнијег и мање егоцентричног тренера и Погба би играо боље,као уосталом и већина тима. Није хумано да се браниш против Саутемптона и примиш два комада за 20 минута.