Juventus ne sme da napravi grešku, tri opcije kako bi se rešilo bolno pitanje!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.06.2019.
13:59
Izvor: Sportske.net

U klubu veruju da je to bio ključ eliminacije u Evropi. Koje su varijante u igri?

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Najveći problem Juventusa u ovom trenutku je odbrana.

Naime, analize u Italiji, ali u samom klubu smatraju da je poraz od Ajaksa u revanšu posledica neigranja Kjelinija koji je i dalje jedan od najboljih štopera na svetu, ali ima 35 godina i sada se već često povređuje.

Nedved i Paratići su navodno Sariju rekli da od njega očekuju da Ruganija vrati u nekadašnju formu, ali trener kaže da nije pametno dočekati sezonu za tri štopera, niti da će imati puno prostora za Romera ili Demirala, ako Juve dovede jednog od dva mlada igrača.

Njemu je potreban četvrti štoper visoke klase sa iskustvom, idealan bi bio De Liht ili Kulibali, ali to su nemoguće misije.

Šta ostaje Juventusu?

Navodno, u klubu razmatraju tri opcije.

Prva je kupovina Manolasa koji ima klauzulu, ali Juve ne želi da otima igrače Romi i tek ako bi "Vučica" pristala razmišljali bi o pregovorima sa Grkom. Ipak, on prema nekim informacijama ne uliva poverenje.

Drugo rešenje je povratak Benatije, iskusan je, zna dobro sredinu, zbog sukoba sa Alegrijem je napustio zimus klub, rado bi se vratio u Juventus. Samo videćemo šta kažu Arapi koji baš i nemaju nameru da se odreknu kapitena Maroka.

I na kraju, Markinjoš, teška, ali ne i nemoguća misija. Dolaskom De Lihta u PSŽ, on bi bio na prodaju, ali bi cena sigurno bila paprena, najmanje 50 miliona evra. Brazilac je igrač koji je i dalje mlad, ali ima mnogo iskustva, igrao je za Romu, idealno bi se uklopio. Samo, pitanje je hoće li ga se Parižani odreći, za njih je logičnije da puste Tijaga Silvu i oforme poker štopera, Markinjoš, Kimpembe, Kerer, De Liht. Uz to Markinjoš može da igra i beka, kao i zadnjeg veznog, pa bi bila ludost odreći ga se.

Ostale varijante nisu na stolu, Umtiti odbija da ode iz Barselone, ostali štoperi na tržišti ne zadovoljavaju kvalitet Juventusa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Internazonale-Niksic
Thursday, 13.06.2019
18:28
avatar
The_Matrix
Thursday, 13.06.2019
15:58

Manolas ili Benatia. Kulibali nema sanse, a ni Markinjos kojeg zele u PSZ-u da upare sa De Lihtom