Juventus kao supermarket, planiraju tri ogromna pojačanja, nude i trampu Junajtedu?!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 14. avgust 2020.

  • 11:46

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Lepo su zamislili, ali ovo je teško ostvarivo, pre svega zbog finansija. Ipak, da sačekamo...

Juventus kao supermarket, planiraju tri ogromna pojačanja, nude i trampu Junajtedu?!
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
Juventus je i dalje tih, prelazni rok počinje u septembru, tačnije rade na pojačanjima, već se zna da će Kuluševski i Artur biti nova lica u klubu, da su Pjanić i Matidi otišli, ali to neće biti dovoljno.

Naime, ideja Paratićija koji je na udaru zbog loše sezone, odnosno prošlog leta je da proda Daglasa Koštu, Bernadeskija, Perina, Ruganija, Iguaina, De Šilja, kao i da klub napusti Kedira bez obeštećenja, kako bi se uštedela plata Nemca za sledeću godinu.

U Juventusu su preambiciozni računaju da će od ovih prodaja zaraditi 140 miliona evra, recimo Daglasa Koštu procenjuju na 40 miliona, Bernadeskija na 30, ostale na manje, ali čini se da će teško naći kupce po tim cenama.

I dalje se provlače informacije o prodaji Dibale, čak eventualnoj trampi za Pogbu koji je i dalje velika želja, ili eventualnom poslu sa Realom, koji je malo verovatan jer španski prvak nema novca za pojačanja.

Baner Liga Sampiona


Juventus bi dobijena sredstva, osim balansiranja poslovnih knjiga utrošio na dovođenje levog beka, pogotovo ako i Aleks Sandro ode, zatim plejmejkera, pre svih meta je Isko, kao i dvojicu napadača, Kjezu i verovatno Raula Himeneza. Ali, za to nema novca, sa ovim cenama, za pomenutu trojicu bi ima trebalo više od 150 miliona evra što nije realno, čak i da recimo ponude Fiorentini igrače u zamenu, kao i da Mendeš spusti cenu za Raula Himeneza koji vredi sigurno 60 miliona.

U ovom trenutku, još ništa nije odlučeno, mada je Pirlo razgovarao sa čelnicima, izneo svoje viđenje, krenuće od odbrane i pleja, ne smatra da je problem u napadačima, Juventus je primio previše golova. To znači da će se raditi na uigravanju odbrane, da će neki igrači poput Demirala imati veću ulogu, ali i da Kuadrado kao desni bek nema pravu konkurenciju, Danilo je uglavnom razočarao. Nema ni alternative za Aleksa Sandra, mada će se verovatno sa pozajmice vratiti mladi Luka Pelegrini.Mnogi rešenje vide u prodaji Dibale, ili oslobađanju od Ronaldovog ugovora, što je nemoguće, jer za Kristijana nema kupca.

Šta će od svega biti ostaje da vidimo, tek Anjeli je izjavio da će tim biti podmlađen, da su već dovedeni mladi igrači, ali i da će ostala pojačanja biti na nivou Juventusa...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari